MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ca
KARTANESİ VE ÇİMEN
canerkaragil

KARTANESİ VE ÇİMEN




Caným benim, seni satýrlara kazýmadan önce seni daha iyi tanýmalý, en yakýnýnda olmalý, ve sana daha zengin ve daha kelebekli þiirler yazmak isterdim.

Bir an, gözlerini gözlerimin önüne getirince tüm güzelliðinle yüreðime adeta sevgi sözcükleri pompaladýn. Sen çok deðerliydin bende, ve seni anlatmanýn yollarýný aradým günlerce. Çok sürmeden döküldü dilimden bin bir hece. Bembeyaz bir kar tanesi düþer ya, hiç beklemediðin anda daða, tepeye, þehre, kasabaya, sende o bembeyaz kar misali düþtün yakýnýma. Sende o kar tanesi gibi þeffaf, doðal ve huzur doluydun. Sen karý, gözlerin ise çimeni andýrýrdý, ve bir prenses gibi asildi bakýþlarýn. Sanki gözlerine dalan sürüklenecek baþka dünyalarda kendini hissedecekti. Sen gülerken karþýndaki seni hayranlýkla izlerdi, dedim ya sen farklýydýn. Sen bazen, gökyüzünden kar tanesi gibi süzülür düþer, bazen ise, yeryüzünde çiçek olarak açan aþina bir güzelliktin. Yeryüzü seninle güzelleþirdi, çünkü varlýðýn bir nevi bayramdý, þu eski hiç bitmesini istemediðimiz bayramlardan...

Senin yüzünde, herkezden ve her þeyden uzak ölü bir denizin kýyýsýnda oturup, bir yandan martýlarý seyredip bir yandan da iki tek atýp hayallere dalan adamýn bile yaþayamadýðý huzuru bulurdum. Bir gülüþün, bin öpüþündü sanki. ilk defa gözlerim birini bu derece kýrmýzý bültenle arar oldu. Ýlk defa kalbim dört bir yandan oklara hedef oldu. Kalbim yoðun bakýmda sen ol onun yanýnda!..

Gözlerimle seni arýyorum, unutma kar tanem çimen gözlüm biriciðim seni çok seviyorum!

Caner KARAGÝL
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

KARTANESİ VE ÇİMEN