MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

B e n c e Z A V A L L I + OLUR
ZEKİ CENNET

B e n c e Z A V A L L I + OLUR


ZAVALLI DURUMUNA DÜÞMEYELÝM...

Merhaba gönül dostlarým. Saygýlar, sevgiler, selamlar ileterek zavallýlar la ilgili duygularýmý paylaþýyorum. Kötü alýþkanlýklar saðlýðýmýzý bozup varlýðýmýzý da elimizden aldýðý gibi zavallý durumuna da düþürmektedir. Her vatandaþ kötü alýþkanlýklarýndan kurtulmalýdýr. Devam ettiði sürece çevresine de zarar verebilir. Kendi iradesine hakim olamayan atalar evlatlarýný da koruyamaz! .

Çünkü evlat iyiliði de, kötülüðü de atasýndan öðrenir. Ýlk sýrdaþý onlardýr. Okula baþladýðý andan itibaren de öðretmenlerinden öðrendikleriyle bilgisi geliþir. Okul seviyesi yükseldikçe de baþarýlarýný artýrmýþ olur. Arkadaþlarýnýn yaptýðý yanlýþlarý aklý selimini kullanan öðrenciler yapmaz. Hatta onlarý da yanlýþtan döndürebilmek için çaba sarf ederler. Bence diyalog sürdürülmeli.

Arkadaþlarýný sevip, deðer verenler de onlarýn toplum içinde zavallý durumuna düþmemesini engellemiþ olurlar. Okul döneminde bazý çýkarcýlar zalimliklerini uygulayarak onlarý kötü alýþkanlýklara sürüklüyorlar. Eroin, esrar, morfin baðýmlýsý olanlarýn kurtulma þansýný engellemek için onlarý da satýcý, aracý olarak kullanýyorlar. Hayatlarýnýn sönmesine sebep olanlar gizleniyor.

Ailesinden bile gizlediði kötü alýþkanlýklar öðrenim hayatýna son verdiði gibi yaþam hayatýný da saðlýðýnýn bozulmasýyla karartmýþ oluyor. Sorunlarýn çözümü doktor tedavisi olsa da ondan da kaçma yollarýný arýyorlar. Zararlý maddelere baðýmlý olanlar kendini hasta olarak görmüyor ki. Vücuduna pisliði ilettiði zaman kendini belkide dünyanýn en mutlu insaný hissediyor! .

Allah cümlemizi bu iðrenç pisliklerden korusun. Ýnanýn hayali bile beynimi karýþtýrýyor, midemi bulandýrýyor, gözümü sulandýrýyor. Zavallýlarý da bazen de dilendiriyor. Yaradaný, yaþataný, Resulün sevgisiyle dünyayý kuþataný bildiði halde Kuran aydýnlýðýný kabullenmeyip nefsine uyarak, þeytanlarýn maþasý olarak masum insanlarý da kandýran zavallýlarýn hesaplarý elbet sorulacaktýr.

Helal kazanç varken haramý tercih edenler, imalat yapanlar, satanlar, alýp içenler baþkalarýný da alkolik durumuna düþüren zavallýlar huzuru mahþerde yanýldýklarýný er geç anlayacaklardýr. Bir evladýn büyütme zahmetini öncelikle anneler bilir. Yavrularýný sarhoþ, ayyaþ görmeyi kim arzu eder ki! . Onlarýn okuyup iþ mekan sahibi olmasýný dileyip mürüvvetini görmek istemektedir.

Evlatlarýnýn güçsüz, aciz zavallý durumuna düþmesini hiç bir ata istemez. Bence zavallý þiirimde ki örneklerden hiç kimse alýnmamalý. Tiryaki olsa da bazý zararlý maddelere baðýmlý olsa da yaptýðý yanlýþlardan kurtuluþ çaresi aramalýdýr. Sigara ile ilgili yüzlerce adet þiirlerim olsa da bu kötü alýþkanlýklar devam ettiði sürece bende nefret duygularýmý paylaþmaya devam edeceðim

Teknoloji harikalarýnýn hýzla arttýðý dönemde kendimizi aydýnlýða çýkaralým. Ýlim ve bilimin beynimizde yer etmesi gerek. Hücrelerimizi bize zararlý tüm maddelerden arýndýralým. Hayatý kararanýn dünyasý da karadýr. Bizleri yoktan var eden yüce Allah’a sýðýnarak duacý olalým, bilerek bilmeyerek iþlenen tüm günahlarýmýz için de tövbekar olalým. Cennet varken cehennemi seçmeyin !.

Yalancý dünyanýn zevklerini tadayým derken, hýrslara kapýlýp gereðinden fazla yatýrým yaparak, ibadetlerini de aksatarak günaha sürüklen meyiniz. Olur þiirimi incelediðinizde içinde ki ufkunuzu aydýnlatacak yanan ýþýklarý fark edeceksiniz. Allah herkesin gönlüne göre versin. Bu dünyada zavallý duruma düþmeyenler mahþerde de mahcup olamayacaklardýr. Hoþça kalýnýz.

***** BENCE ZAVALLI *****

Allah’ý Resulü bildiði halde,
Kuran okumuyor, küfür var dilde,
Günaha giriyor aklý da elde,
Yanlýþý seçiyor bence zavallý.

Eroin, esrar ve morfin kullanýr,
Tiner, amonyakla beyni sallanýr,
Haplara baðýmlý zor þer dallanýr,
Kendinden geçiyor bence zavallý.

Tütün ürünleri gýdasý olmuþ,
Teni de morarmýþ, benzi de solmuþ,
Puro, nargileye serveti salmýþ,
Sigara içiyor bence zavallý.

Cahillik özünde kültürden çakmaz,
Tedavi yönteme dönüp de bakmaz,
Durumu vahimdir seneye çýkmaz,
Doktordan kaçýyor bence zavallý.

Uyarmak istiyor dil döker Zeki,
Alkolik, sarhoþtur, ayyaþýn teki,
Kefen hazýrlanýr yazdýðým ne ki,
Yarayý açýyor bence zavallý.

***** O L U R *****

Hayatýn tadýný kavraya bilsen,
Kültürel bilgiler saðlaya ilsen,
Sözünü de güzel baðlaya bilsen,
Önemli bilgiler yazsan da olur.

Üretime karþý meyilli yürek,
Sanat eserini korumak gerek,
Deðeri biçilir emek vererek,
Anlamlý resimler çizsen de olur.

Okuyup beynini geliþtirirsin,
Öðrenip öðrenci yetiþtirirsin,
Emrinde iþçiler çalýþtýrýrsýn,
Farklý ülkeleri gezsen de olur.

Þiire,romana aklýn yatmalý,
Þahsýný düþünme, faydan artmalý,
Boþ yere harcama dikiþ tutmalý,
Kalýcý eserler dizsem de olur.

Zekiyim desende süre sýnýrlý,
Toplumun içinde yaþa onurlu,
Evlatlar, torunlar elbet gururlu,
Vadeyle topraða sýzan da olur.

Ispartalý Zeki Çelik TÜRKÝYE ÝLESAM il temsilcisi.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.