MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

AŞKINLA YAŞAT
ZEKİ CENNET

AŞKINLA YAŞAT


AÞKINLA SENÝ de, BENÝ de YAÞAT...

Saygýdeðer gönül dostlarým: Sevgiler,selamlar ileterek, gönül deryasýn da bir gezinti yapalým, duygularý paylaþalým diyorum. Sizlerinde gönlünden geçenleri az çok hissettiðim için sorunlarýnýza bir nebzede olsa teselli olabilmeyi ümit ediyorum. Aþkýnla senide,beni de yaþat diye sevgiliye bir mesaj gönderiyorum. Çünkü bir ömür boyu hayat ortaðýna ihtiyacýmýz var.

Sevgi sevgili de bulunur diye çok önceden kaleme aldýðým yazý metni ve þiirlerim var. Tek baþýna yalnýz yaþayan insanlarýn bir ömür boyu mutluluk tadabileceði garantisi yok. Allah yarattýðý her þeyi öylesine birbirine ihtiyaç hale getirmiþ ki yaratýlanlarýn yaþam boyunca birbirine istek duyduðu kesin..

Her evlat bir anneden doðduðuna göre o annenin de sadýk olduðu bir eþi var. Mutlu bir yuvanýn oluþmasýn da baþta saygý,ardýndan sevgi,aþk oluþuyor. Aþk karýn doyurmaz diyerek sevgi serüveninden koparak zalim düþüncelere fýrsat vermemeliyiz. Maddi yetin yanýn da maneviyatta önemlidir. Aþkýn karýn doyurmadýðý doðrudur ama ruhumuzun da ferahlayýp haz duymasý gerekiyor.

Benim kalbim temiz, gönlüm geniþ diyenlere sýkça rastlarýz ama ne kalbine girip temizliðini görebiliriz, nede gönlünün geniþliðini. Saygýlý davrandýðý, topluma zarar vermediði sürece, inancýný yaþayýnca kul hakkýný da üzerine geçirmediði sürece kalbinin temiz olduðunu hissetmeye çalýþýrýz.

Gönlünün geniþ olmasý misafirperverliðine baðlýdýr. Yenen den, içilen den konaklayan dan memnun olduðu sürece, hoþgörü, sevgiyi,merhameti yüreðin de barýndýrdýðý sürece geniþlik açýsýnýn boyutunu da zamana göre hissederiz. Diþlerin dýþarý da olmasý da tebessüm saçýyor anlamýna gelmez. Tebessüm önce gözlerin bakýþlarýyla birlikte dudaklara yansýr, yavaþ yavaþ yüz hatlarýn da yerini alarak söylenen sözlerin de etkisiyle karþýdakilere yansýmýþ olur.

Aþýk olmayan insanlarýn aþký,sevgiyi anlatabilmesi zordur. Her ne kadar rol yapmaya çalýþsa da yaþayanlar kadar baþarýlý olamaz. Genel de gençler aþýk oluyorlar, aþký yaþýyorlar düþüncesini kabullenmek istemiyorum. Çünkü aþk bir vücutta bir ömür boyu kalmadýkça o kiþinin yeterince mutlu olacaðýný kestirmek zordur. Aþk her yaþta ve her baþta vardýr. Aþkýn boyutlarý da farklý.!

Bazý aþk yaþantýlarý bilinçsiz hareketlerle hüsranla da sonuçlanabiliyor. Bir yuva temelinin oluþmasýn da aþkýn, sevginin harcý bol olmalý. Güven ve itibarýn sarsýlmamasý için saygýnlýðý da muhafaza etmek gerekiyor. Her insan namus ve þerefinin üzerinde odaklaþýr. Kariyerini sarsacak pürüzlerin oluþu þanýný lekeler. Saygý, sevgi en yakýn çevrenden baþlayarak daha da geniþler.

Aþkýnla, yaþat þiirlerim de önemli konularý özetleyerek paylaþýma sundum. Ben bu eserleri yazarken özel hayatýmý deðil..Toplumun içeriðine kulak verip iþlemeye çalýþýyorum. Yaþ itibariyle bana aþký yakýþtýrmayanlar Aþkýn deryasý kitabým dan damlalar konulu eserlerimi okudukça memnuniyetlerini dile getireceklerinden eminim. Çünkü þiirlerim de her konu var. Hoþça kalýnýz.

***** A Þ K I N L A *****

Gönül bahçemize haydi gir dolaþ,
Ýçinden haz duyup sevgiye bulaþ,
Zevkin doruðuna tutunup ulaþ,
Bülbülüm ötüyor senin aþkýnla.

Göz, göze gelince dayanamadým,
Gerçekçi göründüm boyanamadým,
Ýlkine çekindim arayamadým,
Sevdaya itiyor senin aþkýnla.

Ufkumu kapladýn topladýn ilgi,
Sana ulaþmalý yeterli bilgi,
Ýnsaný yaþatan güven ve sevgi,
Varlýðýn yetiyor senin aþkýnla.

Yaklaþýp dikkat et kulaðý daya,
Heyecan dorukta artýrdý baya,
Bir ömür sürelim biz doya doya,
Kalbim de atýyor senin aþkýnla.

Enerji topluyor hisseder Zeki,
Yürekten sevene diyordur peki,
Seninle parlýyor yüzünün aký,
Ayakta tutuyor senin aþkýnla.

***** Y A Þ A T *****

Sevginin sembolü anlatýlýyor,
Acemi olana dinletiliyor,
Eseri sunarak öðretiliyor,
Aþký inadýna korumaktayým.

Vazgeçmem imkansýz kalbime iþler,
Gönlümü alýyor bazý gülüþler,
Mutluluðu tatsýn her seven gençler,
Aþký kanunende savunmaktayým.

Nefretin yeri yok bu yüreðimde,
Gül,halý ganimet benim ilimde,
Her türlü çiçekler mevcut elimde,
Aþkla iltifatta bulunmaktayým.

Ýçimden geliyor dur diyemem ki,
Ýþleyen kapýyý vur diyemem ki,
Boþuna hayaller kur diyemem ki
Ablukaya aldým kuþatmak tayým.

Engine,deryaya sýðmasa bile,
Zeki’nin özünde bulunmaz hile,
Taþsa da ýrmaktan,denize,göle,
Aþký her daima yaþatmak tayým.

Ispartalý Zeki Çelik TÜRKÝYE ÝLESAM il temsilcisi.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.