MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Düşünmek
Bayram KAYA 1

Düşünmek


Bir âdemi meþrut, kendi dýþý þartlarýnca
Düþünmek bir engerek sinsiliðince
Ýcabý hal gereði derinden ve etkin
Bir kurtlarýn sessizliðince akýllý

Beyhude olura kalbi bozmaz denli
Bir kuzularýn ardýlýnca masum
Göze alýnmýþ lýðý uður olunana dek
Bir öke katýlýmýnca ve katalizör

Çiçeðin al rengini býrakmamasý denli
Bir insan olurlusunca ilinek
Bir imdadý esaret karþýsýnda
Bir arý kuþu hýzýnda kesikli sürekli

Bir aðaç çiçeklenme since zamanýnda...
Bir din simsarýnca gereksiz direnç ve atýl
Düþünmemek önünde düþünmemek
Yorulmak önünde yorulmak gibi olmamalý

07.10.2012

Yorulmak önünde yorulmak: Ýnsanýn normal çalýþma süresi ve normal yürüme eylemi sonrasýnda bir alýþýldýk, bilindik olan olmasý gerekir bir yorulmasý vardýr. Biz antrenmansýzlýklar, tembellikler ve atalet sislikti hareketsizlikler, uyuþukluklar yüzünden; daha bu normal eylemler süresi baþýnda ve normal eylemler alt sýnýrlarý içinde yoruluruz.

Örnek; normal bir insan en düþük 2-3 km içinden sonra yorulmaya baþlar ya da yorulur. Ama biz daha yolun ilk 100 metresinde yorulup, yürümeðe karþý isteksizleþip direnç koyuyorsak; bu yorulmak önünde yorulmak olmaktadýr.

Düþünmemek önünde düþünmemek: Düþünmenin sizce sýnýrlý ve bilinemez olan bir yaný vardýr. Burasý bizden sonraki kuþak için bir içim su gibi bilinmek olurken; bizim için düþünememek noktasý olacaktýr. Yani düþünmelerimizin vardýðý, bizim için bizle sýnýrlý ve zorunlu düþünülemez, fikri bulamaz olduðumuz bir kör noktamýzdýrlar.

Robert Fulton buðu gücünü hareket enerjisine çevirebilmiþtir ama bu günkü teknik kullaným düzeyine getirememiþtir. Yani düþünmeyi belli bir erginlik ve kullaným olanaklamalarý içine getirdikten sonra ki aþamalarý bizlerin bilici ve bulucusu olamamak normal ve olmasý gereken bir süreç ve kesikli sürekliliktir. Ama biz Robert Fulton vari bir süreçti eyleme daha baþtan direnç koyuyorsak, ben buna; düþünmek önünde düþünememek diyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.