Göðsüm sessizce inip kalktý karanlýðýn korkusunda Hemen, baþýmýn altýnda soluðunu tutan Nisan düþlerime sarýldým Annem gibi sýcacýktý Öylesine üryan Öylesine bahar kokuluydu.
Aslýnda geçerken uðramýþtým Oyun yorgunu ayaklarýmla Çocukluðumun sokaklarýna Her þeyin zamanýydý Ve herkesin cebinde gökkuþaðý vardý Kimse çirkin deðildi Çünkü umut Kendi renkleriyle boyamýþtý gökyüzünü Sayýsýz hayaller tütsülüyordu güneþi Henüz yalanlarýn tadý bulaþmamýþtý dudaklara Bize uzanan sorgularda Yasaklarýn tadý vardý.
Gözlerimi kapatýp Yeni bir düþün peþinden koþmaya baþladým Bir solukta geçtim þafaklarý Sanki bacaklarým sonsuzlukla yarýþýyordu Hiç vakti yoktu aðlamalarýn Bunun için gözlerimdeki yaþlarý Yarým kalan baharlara sakladým Boðazýma düðümlenen hýçkýrýkla Kör bir þarkýya yeniden ses oldum Sýrrýný çözdüm güz karaltýlarýnýn Karalanmýþ kâðýtlara Hiç durmadan içimdeki denizi yazdým.
Hala ben çocukluðumun gülüþlerine müebbedim Hala ben gölgesinde ateþler yakan Binlerce masalýn kahramanýyým Kim dokunabilir güneþten yapraklarýma Kim söndürebilir sözcüklerimin sevinçlerini Ben hala sýcak bir sözüm Ben hala binlerce çocuðun Göðe kaldýrýlmýþ umutlarýnýn kanatlarýyým Üstüme yýldýz yaðdýðýnda Bütün korkularla yüzleþirim.
Þimdi güneþi göremeyen çocuklar için Bir üþüme titriyor göðsümde Nadasa býrakýlmýþ kýrýk yüreklerine Anne þefkati örtmek istiyorum Bölüþmek istiyorum geceleri Yüreði yaslý karanlýklarda Bir kapý açýyorum gökyüzüne Birlikte firar ediyoruz ay ýþýðýna Melek kanatlarýmýzla aðlýyoruz Masallardan atýlan Bir avuç güneþe.
Göðsüm sessizce inip kalktý karanlýðýn korkusunda Bütün çocuklar adýna göç ettim Zamanýn kýraç topraklarýna Büyüdüm ve göðün mavi bahçelerine Eþkýya türküleri söyledim Düþlerimi ayýklarken uyandým Buruþuk yüzlü Siyah beyaz fotoðraflara Ve ben kendi isyanlarýmdan utandým.
Zeynep Nilgün Gökçeöz
Þiirime ses olan sevgili Þair Aðam’ a (Mehmet NALBANT) ve montajýnda emeði geçen sevgili Mustafa DOÐAN’ a sonsuz sevgi ve teþekkürlerimle. :)
Sosyal Medyada Paylaşın:
Zeynep Nilgün Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.