MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

EKSİK SAYFA ÖNSÖZ
taflanmevsimi

EKSİK SAYFA ÖNSÖZ


EKSÝK SAYFA ÖNSÖZ

___Hayat denilen uzun bir yola çýkarýz,bir gün karþý daðlarýn yamaçlarýnda gün ýþýrken.
Yanýmýzda birkaç parça eþya,eski bir valiz ve taptaze umutlarýmýz vardýr.Gözlerimize
sinmiþ hayallerimiz eþlik eder yalnýzlýðýmýza.
___Çocukluk günlerinin mahmurluðu ile sarmalanmýþ yüreðimiz,canhýraþ darbeler
savurur göðüs kafesimizden.Heyecanla titrerken bedenimiz,korku daðlarý yýkýlýr bir sel
taþkýný aceleciliði ile üstümüze.
Ve ardýndan yýllarýn savaþ meydanýndan yorgun argýn çýkarýz,katmerleþmiþ yaralarýmýzýn dinmek bilmeyen sýzýsýyla.Hayat sillesini vurmuþtur acýmasýz,katý kurallarý ile.Hep bir amacýmýz vardýr aklýmýzda, ulaþmak istediðimiz.Umutlar çoðalýr her geçen günün ardýndan.Bazen de yenilgilerimiz diz çöker yaþam denilen zorlu yolun önünde.
___Her adýmda bir þey eksilir hayallerinizden veya bir þeyler eksik kalýr,takvim yapraklarý sayfa sayfa eskirken.Aþk hep tesadüfleri severken,apansýzca yaþanýr birçok þey.Ve çok þey çekilir zamansýz mevsimlerde yalnýzlýðýn elinden.
___Aþk size deðdi deðecek diye beklerken,umudunuzu çoðaltmak istersiniz.Görmesini bilen gözlerin bakýþlarýna saklanarak.
___Hiç düþ kýrýklýðýna uðramamýþ olanlar,hiç umut duymamýþ olanlar olsa da birer birer tamamlamak istersiniz eksik kalan sayfalarýnýzý.
___Hayat yaralar seni her vakit keskin býçaklarýyla.Tanýdýklarýnýz çoðalsa da, dostlarýnýz birer birer eksilir zamanla.Seven için güneþ de sen olursun ay da,bulut da sen olursun gökteki yýldýzlar da.
___Bir çocuk,bir sevgili aðlar gün kararýrken yalnýzlýk perdesini çeken yüreðinde.Ne kadar eksilse de her þey,aslýnda hep tam kalýrsýn sevgilinin sol göðsünün içinde.Herkes eksilmiþ sansa da’’sen bende tamsýn’’ diye geçirirsin içinden.
___O üzgün,o yaralý iken acýyorsa,aðlýyorsa yüreðin aþktýr yaþadýðýn.Gün olur son bir defa bakmak istersin gözlerine,son bir defa dokunmak istersin tenine,ölmek istersin onun ellerinde.Bir yaðmur damlasý sessizliði ile akýp gitmek istersin saçlarýndan damlayarak.
___Yalnýzlýðýndan bir damlayý akýtmak istersin anlasýn diye,onun yüreðine.Aþk aðýr yükler bindirir omuzlarýna,ne taþýmaya gücün kalýr ne de cesaretin kalýr atmaya.Sessizce beklesen de olaný biteni,ne daha fazla sabrýn kalmýþtýr beklemeye,ne de’’býrakýp gitsin’’ demeye yüreðin.Eksiktir her þey, eksiktir biriktirdiðin sayfalar,yazdýklarýnýn arasýndan mavi bir düþ gibi girer koynuna.
___Mavi gelgitler oluþur yüreðinde,ýssýz sahilinde ayak izlerin silinir.Kumsal bakýþlarý eksiktir güz güneþli akþamlarda,yokluðunda.Eksiktir sayfalar,eksiktir duygularýn,geride kalmýþtýr belki de seni beklemektedir diðer yarýn.
___Asla eksik sayfalara düþlerinde kurduðun aþký sýðdýramazsýn..
___Cehennem ateþine atýlmýþcasýna yanarsýn piþmanlýklarýnla ve kasým yangýný gibi tutuþursun gün be gün... Dere sel kumuna dönersin mavi gelgitli kýyýlarda. Dallarý kurumuþ yorgun taflan yapraklarý misali savrulursun, eksik sayfayý tamamlamak için... Þiir, aþkýn Bakracýdýr. Ýmkânsýzlýðýn gölgesinde gözleri ile güneþlenirken yüreði ile sever seni... Eksik sayfalarýn arasýnda sevdalý, yalnýz bir yürek gibi....

OSMAN ÖZTÜRK
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.