MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Gümüldür, Ürkmez, Özdere ve Doğanbey ilçe olmak istiyor
gümüldürlü emre

Gümüldür, Ürkmez, Özdere ve Doğanbey ilçe olmak istiyor


Menderes ve Seferihisar’dan ayrýlarak tüzel kiþilik kazanmak isteyen Gümüldür, Ürkmez, Özdere ve Doðanbeyliler, Ýzmir’in yeni ilçesi olabilmek için yeni resmi giriþimler baþlattý. Yasal engelin Turizm Bölgesi ilan edilerek aþýlmasý planlanýyor…

Yerel seçimler öncesinde 5747 sayýlý yasa ile birlikte oluþturulan Karabaðlar ve Bayraklý ilçeleri gibi tüzel kiþilik kazanmak isteyen Menderes’e baðlý Gümüldür-Ürkmez-Özdere ile Seferihisar’a baðlý Doðanbey, Ürmkmez mahallelerinin mücadelesi devam ediyor. Geçtiðimiz günlerde Ýçiþleri Bakanlýðý’nýn talimatý ile valilik ve kaymakamlýklar düzeyinde iþlemleri baþlatýlan yeni ilçe olma çalýþmalarý hýz kesmedi.

Mahalleler çalýþýyor
Nüfusu yaz mevsiminde 100 bini aþan Ýzmir’in en gözde turizm bölgeleri ilçe olmak için baþlattýklarý ataðý bir adým öteye götürdü. Ýzmir’in 31. ilçesi olmak isteyen eski belde, yeni mahalleler yeni resmi giriþimler baþlattý. Öte yandan kanunda yer alan Büyükþehir Belediyesi sýnýrlarý içinde nüfusu 50 binin altýnda olan yerlerin ilçe olamayacaðý kararýnýn da Ertuðrul Günay’ýn “Turizm Bölgesi” kararý ile by-pass edilmesi 2. formül olarak hazýr bekliyor.

Ortak çalýþmalar
Ýlçe olmayý en çok isteyen yerlerden olan Menderes’e baðlý Gümüldür ve Özdere Mahalleleri, çalýþmalarý ortak sürdürüyor. AK Parti Menderes Ýlçe Baþkanlýðý aracýlýðýyla isteklerini Ankara’ya gönderen vatandaþlar önümüzdeki günlerde açýklama yapacak. Yerel seçimlerin ardýndan zamana býrakýlan ve gündemden düþmeye baþlayan ilçe talebi tekrar gündeme getirilecek.

Referandumla halka soruldu

Menderes Ýlçesi’nde çalýþmalar devam ederken Seferihisar Belediyesi de kendi mahalleleri ile ilgili araþtýrma yaptý Seferihisar’a baðlý Doðanbey-Payamlý ve Ürkmez Mahalleleri’nde referandum yapan belediye vatandaþlara tercihlerini sordu. Belediye görevlileri evleri tek tek gezerken vatandaþlara “Seferihisar’ýn mahallesi olarak mý kalmak istiyorsunuz?, “Yeni kurulacak ilçeye baðlanmak mý istiyorsunuz?” sorularý soruldu. Ýki mahallede yaþayan yaklaþýk 10 bin kiþinin kapýsýný çalan belediye yaptýðý mini referandumun sonuçlarýný notere de onaylattý. Seferihisar Belediye Baþkanlýðý’nýn resmi olarak yaptýðý referandumda son aþamaya gelinirken sonuçlarla ilgili henüz bir açýklama pýlmadý
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.