MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Ürpertili Sevdiğim
Hayata Mülteci

Ürpertili Sevdiğim


Ýçten içe cýlýz bir ses misali.
Kararsýzlýk arasý yaþam kalýntýlarýnda hayata tutunmak.

Ýþte tekrar baþlýyor kaset. Tiyatro sahnesindeyim. Dev kadrom tam karþýmda. Bir koltuk bir müzik kutusu bir ayna. Ve büyük oyuncu baþ ucumda YALNIZLIK aðýr aðýr hareket etmekte. Bir sonraki adýmýnda nasýl acý vereceðini planlarcasýna hareket ediyor. Tek baþýna yaþam sürdürdüðünü ve güçlü olduðunu anlatýyor. Güçlüyüm demeye çalýþýyor. Zekasýna sonsuz güveniyor ama zekasý onu güçlü kýlmýyor. Herkes yanýnda bütün sahtekarlar baþ ucuna toplanmýþ duruyor. Hepsi gözlerine bakýyor tek bir hareketini bile kaçýrmýyorlar. Arkaný dönmeni bekliyorlar. Onlarý umursamýyorsun ama sadece görünüþte aklýn onlara o kadar odaklanmýþsýn ki mutluðu tatmaktan vazgeçmiþsin.
Umursamýyor, önemsemiyor edalarýnda oyuna devam ediyorsun. Bütün gözlerin üstünde olduðunun farkýndasýn yaþamnýý bu doðrultuda seçmiþsin. Kalbin o kadar korkuyor ki yaralanmamak için kat kat sarmýþ kollamýþsýn onu. Oyunu en iyi titizliðinle oynuyorsun. (H)esapla(M)adýðýn gerçekler karþýsýnda çok baþarýlý figürler seçiyorsun kendine. Benliðini anlatýrken hiç zorlanmýyorsun senin için kelimelere gerek yok sen zaten baþlý baþýna bir anlatým olarak görüyorsun kendini.
Oyun ara veriyor. Tam karþýmda duruyorsun. Nefes almak solunmak gibi endiþelerin yokmuþ gibi rahatça bakýp gülümsüyorsun. Gökyüzünün kralý gibi rahatsýn
Ama kalbin senin kadar rahat durmuyor, hayatýný hep geçmiþte yaþayamazsýn. Oradaki acýlarý oynamaya devam edemezsin. Yeni figürler bakýþlar duruþlar seçmelisin. Acýlarýný yenilemelisin. Güçlü olmadýðýný sana sarýldýðýmda anlýyorum. Sana her baktýðýmda aðlayan seni görebiliyorum. Bana yaklaþmasanda benden kaç sanda görebiliyorum hissedebiliyorum. Ýþte bu yüzden yanýndayým, iþte bu yüzden senden vazgeçmiyorum, bu yüzden susuyorum ve bu yüzden acýlarýmý ikiye katlýyorum.
oyun tekrar baþlýyor sen baþarýlý bir þekilde oyuna devam ediyorsun en iyi performansýný veriyorsun,oyun bitiyor.
Sen yine teksin yanýnda duruyorum tam baþ ucundayým baksan görebileceksin korkularýný aþsan biraz daha farklý baksan aklýndakileri söyleyebilsen. Sana yardým edebileceðim. Neden oradayým deðil mi?


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

Yine Yoksun... Ürpertili Sevdiğim