- Unutulmuþ olsa da zamanla yaþanýlan Yarýný meçhul kýlan Dünün ta kendisidir. Sorulmalýysa eðer hiç sorulmamýþ olan Cevap verecek kiþi Tarihin kendisidir.-/
Ve nihayet zamana Basit bir sanýk gibi Küçük bir sandalyede -Sanki sýðarmýþ gibi- Bildikleri soruldu.
Cevapladý hükmüne kalem kýrýlan zaman.
“Siz” dedi “Siz.”
Hangi renkte olursanýz olun, Hangi çaðda yaþarsanýz yaþayýn, Ýsminiz ne olursa olsun Ayný kiþisiniz. Ve göðsüne gitti eli.
Tüm tetikler kuruldu.
Ama gözleri ýþýl ýþýl, bembeyaz bir güvercin Kanatlandý göðsünden.
Tüm namlular doðruldu.
Gözleri ýþýl ýþýl, bembeyaz bir güvercin Umarsýzca vuruldu.
Kana boyandý özgürlüðün kanadý. Ve bir kez daha tekerrür etti tarih. Ýnsanlýk, en yaralý yerinden Bir kez daha kanadý.
“Siz” dedi “Siz.”
Ucuz bir tetikçi kadar küçülmüþ Basit birer katildiniz. Ve belli ki Hala öylesiniz.
“Siz Ayný kiþilersiniz.”
“Siz Ateþe yakmayý öðrettiniz, Suya, ters yönde akmayý. Habil`i maktul, Kabil`i katil eden de sizlerdiniz.” Üstelik Hiçbir þey yapmamýþçasýna, Hiçbir þey olmamýþçasýna, Geçip var ettiðiniz karanlýk saltanatýnýn karþýsýna Usta bir sanatçý gibi Eserinizi izlediniz.”
“Oysa siz Nefesinden korkacak kadar küçük bedeninizi Sýrça köþkler içinde Gölgenizden gizlediniz. Çünkü siz Medeniydiniz. Ve tekerleði bulmuþ bir medeniyet Ancak sizin kadar medeni olabilirdi.”
“Siz Medeniydiniz.”
Kuþlara baktýnýz önce, Sonra uçak yaptýnýz. Ve kuþlarý vurdunuz ilk iþ olarak. Sonra uçurtmalarý, Sonra denizleri, Sonra kadýnlarý ve çocuklarý. Utandý gökyüzü, Utandý toprak. Ve siz Medeniydiniz.”
“Yani siz Kendi sesinizin aksine Binlerce yalan sýraladýnýz. Batýrýp ellerinizi çamura, Çýkarýp ellerinizi çamurdan, Þizofren kaygýlarýnýzla Güneþin aydýnlýk yüzünü karaladýnýz.”
“Þimdi siz Bilin ve bilinsin ki: Gün, rengini bulana dek Müvekkiller masum Hâkim kararsýz Salon ýþýklarý loþ Tanýk sandalyesi boþ kalacak. Ve tarih, yüzünüze tükürene dek Duruþma baþka bir tarihe ertelenmiþ sayýlacak.”
“Artýk siz Salonu terk edebilirsiniz...!”///
Sosyal Medyada Paylaşın:
Yavuz Dogan Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.