MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ANNELER GÜNÜ OKUYAR ŞİİRLERİ../ Hikmet OKUYAR
Hikmet Okuyar

ANNELER GÜNÜ OKUYAR ŞİİRLERİ../ Hikmet OKUYAR


Þiirlere konu olan Þebingüllü Anneler’in..
Þiirini dillendiren ellerini öpüyorum.
Bizim Hikmet deyiþinde Ýpek yolu Cennet yerin..
Dudaðýný ballandýran dillerini öpüyorum.
=
Birazcýk özlem hissetsem, cananým ey anam derim;
Birazcýk caným incinse, cananým vay anam derim;
Her yanlýþ olan hesapta, cananým oy anam derim..
Az biraz içim kararsa cananým ay anam derim...
=
Bana uzansa vefalý, sargýnca sýcacýk bir el..
’ Yollarýn Çilesi ’ gelir aklýma, aklýmý alýr.
13 Mayýs’larda Þebin-Kütküt heyelanýyla sel..
Ana acýlarýndaki, o anasýnýn ki olur.


Not:
Bu Þiir, 13 Mayýs 2011 Þebinkarahisar Kütküt Heyelaný tehdidi devam ederken özlemler acýlar çýðlýklar arasýnda yazýlmýþtýr.

Þeninkarahisar Belediyesi sýnýrlarý içinde çok büyük zararlara sebep olan 13 Mayýs 2011 Þebinkarahisar Kütküt Heyelaný tehdidi ile ilgili olarak Tamzara Demircilik eþrafýndan Eðitimci Gürbüz Nal tarafýndan dilendirilen iddialara ve heyelan maðduru halkýn çýðlýklarýna karþýn; Giresunlu bir bürokratýn ’ herþeyi devletten beklemeyin..’ dayýlýðý dýþýnda bugüne kadar etkin bir çözüm üretilmemiþ; inandýrýcý bir açýklama da yapýlmamýþtýr.

2012 Anneler Günü kutlu olsun derken Orman ve Su Ýþleri Bakanýmýz Sn. Prof. Dr.Veysel Eroðlu ile Bakanlýk Müfettiþleri de bu Anneler Günü Þiirleri’ndeki Not hakkýnda bilgilendirilirse duygularýmýz biraz daha çok paylaþýlmýþ olacak..

Binlerce insanýn, binlerce hayvanýn ulaþým güzergahýndaki Þebinkarahisar Köprübaþý merkezli bir haberle köprünün uçmak üzere olduðu haberi duyurulmuþ Batý karadeniz’deki 14 canýmýzýn ölümü öncesindeki haber gibi bu heber de Giresun ilçelerindeki medyada Giresun Özel Ýdaresi salonlarýnda ve Giresun medyasýnýn temsilcileri; bir yýldanberi aktif tehdidinini sürdüren 13 Mayýs Þebin - Kütküt Heyelaný yine tehdit ediyor hem de ’ Köprübaþý Uçmasýn..’ baþlýklý konularla daha yakýndan ilgilenmeli ..Tarih ve Kültür Eseri olan Köprübaþý Köprüsü için Ulusal ajanslar yeniden bilgilendirilmeli..

Saygýlarýmýzla..

Hikmet OKUYAR




Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.