MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BİZ TÜRKÜZ!!! TÜRK.
Gülizar Özlem SARAÇOĞLU

BİZ TÜRKÜZ!!! TÜRK.



BÝZ TÜRKÜZ!!! TÜRK.

Deðerli Arkadaþlarým,
Þehitlerimizin kaný yerde kurumadan kalktý, gitti Baþbakan. Nereye? Ýngiltere’ye. Neden? Rice telefon etti, diye.
Havaalanýndaki açýklamasýnda:
Ýngiltere Baþbakaný Gordon Brown’la önce RTE görüþecekmiþ, sonra Ýsrail, Ýngiltere ile görüþecek ardýndan Ýsrail’le kendisi görüþecekmiþ. Neyi? Ýç iþlerimizi mi?
www.haberler.com/subay-kizindan-erdogan-i-terleten-soru-haberi/ verdiðim bu linke lütfen girip okur musunuz?
Haber Yayýn Tarihi: 23 Ekim 2007 Salý Saat 09:59 olan "Subay Kýzýndan Erdoðan’ý Terleten Soru" baþlýklý yazýdýr.
22 yaþýndaki Lale Can, Amerika’nýn terör konusundaki hassasiyetini hatýrlatan RTE’ye, "Bizim subaylarýmýz þehit olurken neden biz hiçbir þey yapamýyoruz, terörle uðraþan ülkelerden bizim ne farkýmýz var" diye sormuþ, AKP’li RTE þaþkýnlýkla karýþýk: ""ABD de terörü halledebilmiþ deðil. Dünyanýn en korunaklý binasý Pentagondur. Pentagon terörden teröristten korunabildi mi? Terör Pentagonu da vurdu, ikiz kuleleri de vurdu ve þu anda ABD’ye girerken elinizi kolunuz sallaya sallaya giremiyorsunuz. Ayakkabýnýz mayakkabýnýz her þeyinizi çýkartýyorlar, her þeyinizi" demiþ. RTE’nin bu sözleri öðrenciler arasýnda gülüþmelere neden olmuþ. Olacak þey mi bu? Yakýþýr mý? Madem Amerika baþýný kaþýyamýyor, ne demeye ondan medet umuyorsun da hala onlarýn aðzýna bakarak boþ konuþuyor ya da lüzumsuz davranýyorsun, alemi üstüne güldürüyorsun?
"Birileri istiyor diye, birileri tahrik ediyor diye bu tür tahriklerin içine giremeyiz" diyen RTE, askeri koþullar oluþtuðu ve kendilerine iletildiðinde gerekenin yapýlacaðýný söylemiþ. Bu sözleri sarf etmek için mi gitti Ýngiltere’ye.
Dikkat ettiniz mi bilemem lakin; havaalaný görüþmesinde bir de iþ adamlarýyla görüþme yapacaðýný belirtmiþti. Yazýklar olsun!.. Fýrsatçýlýk mý yapýlmakta denmez mi? Þimdi sýrasý mý?
Türkiye’nin üçlü mekanizma ile 14 aydýr oyalandýðýný da ifade eden RTE, "Þimdi ABD’ye de gerekenleri söyledik Irak’a da gerekenleri söyledik. Eðer þu birkaç gün içinde beklenen olmazsa artýk biz baþýmýzýn çaresine kendimiz bakacaðýz" demiþ. RTE’ye güvenmiyorum. AKP Hükümetine katiyyen güvenim yok.
Çankaya’daki gitti bir yerlere, RTE gitti bir yerlere, Ali BABACAN gitti bir yerlere... Ýþin boyutu, rengi farklý. Kendileri de daha neyin ne olduðunu bilemiyor. Bilemedikleri için de korkuyorlar. Burada hemen devreye Bakan ÇÝÇEK giriyor. Korktuklarý içindir ki; RTÜK’ü devreye soktular. Ne yapmak niyetleri? Bakan ÇÝÇEK ne demiþ:
Bu linke týklarsanýz okuyabilirsiniz, efendim.
www.haber.gen.tr/haberadres/haberadres.asp?566F2EF
Alýntý olarak ÇÝÇEK’in RTÜK’e gönderdiði yazýyý hep beraber tekrar okuyalým.
"21/10/2007 tarihinde Hakkari’nin Daðlýca bölgesinde meydana gelen terörist saldýrýlarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkýn moral deðerlerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajý yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayýnlarýnýn, toplumsal sorumluluða ve duyarlýlýða uygun yayýn anlayýþý temelinde, güvenlik güçlerinin moral deðerlerinin yüksek tutulmasý, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocuklarýn ruh saðlýðýnýn korunmasý amacýyla 3984 Sayýlý Radyo ve Televizyonlarýn Kuruluþ ve Yayýnlarý Hakkýnda Kanunun 25. maddesi gereðince durdurulmasý uygun görülmüþtür. Kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunulur.”"
... Ve "RTÜK, bu talebi bütün yayýn kuruluþlarýna teblið etmiþ"
Vay canýna, sevgili arkadaþlar!!. Bu kadarýna pes, doðrusu. Bizi ne zannediyorlar? Çocuk mu kandýrýyorlar?
Korktuklarý için, deðerli arkadaþlarým anlatabildim mi; KORKTUKLARI ÝÇÝN. Lakin; þunu gözardý etmemeleri gerek ki; Bu Ülkenin evladý olarak yaþlarý kaç olursa olsun, vaktiyle askerliðini yapmýþ olduðu halde yeniden askere alýnabilmek için önderlik yapan ve müracaat eden Belediye Baþkanlarý, bir dolu Oda Baþkanlarý, bölgenin ileri gelenleri var. Bulunduðum yerdeki kadýnlarýmýzýn kaný kaynýyor. Erkekler hayda hayda. Her yer TÜRK Bayraðýmýzla donanmýþ vaziyette. 19 Mayýs’tan bu güne kadar indirmedim Bayraðýmý, Ülkem tertemiz olana kadar da inmeyecek! Herkes dimdik ayakta. Bir kývýlcým yeter arkadaþlar! Bir kývýlcým... Ortak olacak sevincimiz. Bir aslan, bir yiðit yeter arkadaþlarým.
Türk Telekom’un grevinde de dýþ mihraklarýn parmak izi var, sevgili arkadaþlar.
Rýzamýz olmayan Referandum, kasýtlý yapýldý 29 Ekim Cumhuriyet Bayramýmýzdan önce!
Kim bunlar? Bizi kim ya da kimler yönetiyor? Ne yapýlmaya çalýþýlýyor? "Birkaç gün bekle" diyorlar, bekliyor hükümet; ya þimdi haftalarca, aylarca beklemeye mi alýnacak? Akan kanlar ne olacak? Kime hizmet veriyor bunlar?
Saddam ve ailesini ve de komutanlarýný astýlar, taradýlar, feci þekilde ölüme mahkum edip uyguladýlar. Irak’da "Ýnsan haklarý için" savaþtýklarýný söylediler, insan haklarýna uymadýlar, bize sýra gelince; Allah’ýn gazabýna uðrayasýca lanetlenmiþ haini Ýmralý’da besiye aldýlar, astýrmadýlar, kestirmediler (yaptýklarý gibi) kurþuna dizdirmediler!.. Nedenini biliyorsunuz.
Talabani çýkmýþ konuþmuþ "Kürt kedisi bile vermem" diye. Sen kimsin adi alçak? Baðrýnýz parçalansýn, lanetlere kalasýcalar! Talabani ve Barzani çaðýmýzýn Yecüc ve Mecüc’üdür sevgili arkadaþlarým. Nankör bunlar. Nankör, PKK ve onlarýn destekçileridir.
Büyük Orta Doðu Projesi için yýllarca uðraþ verdiler. Bakýyoruz da günümüze epey yol kat etmiþler. Ýçten içe eritmek istiyorlar bizi, Ülkemizi, Bölgelerimizi, kardeþliðimizi. Herþeyimizi kontrolleri altýnda tutmak istiyorlar.
Hani bilir misiniz, eskiden bir oyun oynardýk halka halinde oturup da bir tavþan bir tazý seçilirdi ve baþlardýk baðýrmaya: "Tavþan kaç, Tazý tut" diye. Þu an; bu oyun Ülkeler arasýnda oynanmakta hem de Orta Doðu ülkeleri arasýnda. Oyunun kurucularý da belli zaten. PKK ve Peþmergelere silah, gýda, giysi yardýmý yapýyorlar bize de "Dur, bekle zamaný var, hallolur" Hadi ordan, hadi ordan düzenbazlar, kalleþler, yalancýlar.
Biz, büyüdük arkadaþlar. Bizi büyüten Mustafa Kemal ATATÜRK oldu. Þimdi, onu piþman etmeme zamanýdýr. Vefamýzý gösterme zamanýdýr. Bizi engellemeye çalýþacaklarý kesin, zira; sansür var. Yaparlar; Allah korkusu yok bunlarda, sadece görüntüden ibaret...
Deðinmek istediðim daha bir dolu husus var lakin; bakalým, bu makalem yayýnlanacak mý?
Grev ve sendika oyunlarýna gelinmesin, "Tavþan kaç, Tazý tut" oyunu akýllardan çýkmasýn, zira; yapýlagelinen bu çünkü.
Hükümet derhal istifa etsin!.. Hem de derhal zira; þu an dokunulmazlýk zýrhýna büründüler aksi halde... Ülkemiz sýnýrlarý ihlaline raðmen Ordumuzu durdurduklarý için ve Ülkemizdeki esaslý biçimde maðdur býrakýlan Vatandaþlarýmýza, Üniversitelilerimize, Emeklilerimize, Ýþçimize verdikleri zarar ve ziyandan ötürü AKP Hükümetine ve kurucularýna dava açmak niyetindeyim. Özgür düþünce ve özgür yayýn haklarý PKK taraftarý ve Fethullahçýlara uygulanmakta bizler ise sansür duvarýyla karþýlaþmaktayýz. Bu olur þey deðil!.. Bu tutum, adam kayýrmaktan baþka birþey deðil!!. Kimi kime kayýrýyorlar?!. Biz TÜRKÜZ!!! TÜRK. TÜRKÝYEM Þarkýsýndaki sözler gibi: "TÜRK’E TÜRK’TEN BAÞKA YOKTUR DOST MÝLLET"
Az da olsa anlatabildim mi?

Gülizar Özlem (GÜRSES) SARAÇOÐLU

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.