MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

İZMİR İL GENEL MECLİSİ GÜMÜLDÜR’ÜN İLÇE YAPILMASINI
gümüldürlü emre

İZMİR İL GENEL MECLİSİ GÜMÜLDÜR’ÜN İLÇE YAPILMASINI



Ýzmir Ýl Genel Meclisi Þubat ayý beþinci olaðan birleþimi Baþkan Serdar Deðirmenci yönetiminde toplandý. Ýl Genel Meclis gündem maddeleri arasýnda 31. ilçe kararý da yer aldý. Ýl Genel Meclisi Menderes Ýlçesine baðlý Özdere ve Gümüldür ile Seferihisar ilçesine baðlý Ürkmez ve Doðanbey yerleþim birimlerinin birleþerek yeni ilçe kurulmasý ile ilgili olarak öneri kararý aldý. Ýl Genel Meclisi oy birliði ile aldýðý karar sonucu 31. ilçenin kurulma aþamasýnda halkýn fikrinin alýnmasý gerekliliði belirtilerek ilçelerde referandum yapýlmasýný önerdi.
Referandum yapýlsýn
Hukuk Komisyonu tarafýndan hazýrlanan raporda Ýl Ýdare Kurulu tarafýndan kararda ilçe merkezinin neresi olacaðýnýn belirtilmediði ayrýca Seferihisar Kaymakamlýðý’nýn, Payamlý, Cumhuriyet ile Atatürk mahallelerinin Seferihisar’a yakýn olduðu, baþta kamu hizmetleri olmak üzere vatandaþlarýn pek çok hizmetten daha etkin yararlanmalarý ve Doðanbey’de bulunan askeri bölgenin bütünlüðü açýsýndan Doðanbey Bölgesi’nin, Seferihisar’da kalmasýnýn gerektiði þeklinde görüþ bildirildiði dile getirildi. Ýl Ýdare Kurulu’nun sadece hukuki yönden inceleme yaptýðý, bölgedeki fiziksel koþullarýn dikkate alýnmadýðý belirtilen komisyon raporunda Menderes’e baðlý Gümüldür, Atatürk, Cumhuriyet, Fevziçakmak, Ýnönü, Özdere’ye baðlý Cumhuriyet, Çukuraltý ve Orta, Seferihisar’a baðlý Mersinalaný, Bengiler, Doðanbey, Cumhuriyet, Atatürk, Payamlý mahalleleri ile Orhanlý ve Kavakdere köylerinde halk oylamasý yapýlmasýna gerektiðini ifade edildi.
Karar görüþ niteliði taþýyor
AKP Grup Baþkan Vekili Nazmi Kalyoncu komisyon raporuna katýldýklarýný söyleyerek, “Halkýn kabul etmeyeceði hiçbir þeyi bizim kabul etmemiz mümkün deðil. O yüzden komisyon raporuna katýlýyoruz. O bölgedeki insanlarýn yeni ilçe olmak istemelerine de saygý gösteriyoruz” dedi. CHP Grup Baþkan Vekili Hüseyin Mumcuoðlu ise “Ýl Ýdare Kurulu yeni ilçe kurulmasý ile ilgili olarak sadece hukuki bir çalýþma yapmýþ ancak halkýn isteklerine yönelik bir þey yapmamýþ. Biz de halkýn isteklerinin öðrenilmesini istiyoruz” diye konuþtu. 5442 Sayýlý Ýl Ýdaresi Kanunu uyarýnca Ýzmir Ýl Genel Meclisi’nin aldýðý karar sadece görüþ niteliði taþýyor.
Bölgeye beþ sanat kurumu
Meclis toplantýsýnda ayrýca Kültür ve Turizm Bakanlýðý ile Ýzmir Emniyet Müdürlüðü’nün yer istediði Sümerbank arazisi ile ilgili geliþmeler gündeme geldi. Ýzmir Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, bölgenin ihya edilmesi için bakanlýðýn beþ sanat kurumunu bu bölgeye taþýmayý istediðini söyledi. Ediz, “Bakanlýðýmýz beþ sanat kurumunun hizmet alanlarýnýn bu bölgede toplanmasý ayný zamanda bu sanat kurumlarýnýn yapacaðý çalýþmalar salonlar, eðitim ve öðretim amacýyla da yeni bir yapýlaþma ile mevcut alanýn deðerlendirilmesi, bölgede çeþitli sergi alanlarýn oluþturulmasýný istiyor. Bölgede Konak Belediyesi’nin yaptýðý planlama çalýþmasý var henüz Ýzmir Büyükþehir Belediyesi tarafýndan deðerlendirilmedi. Burada bir deðiþiklik olursa bölge Ýzmir’e kazandýrýlacak, buranýn sosyal ve kültürel amaçlý olarak hizmet vermesi saðlanmýþ olacak. Bugünkü kötü durum ortadan kalkacak. Mevcut yapýlarýn birçoðunun komple yenilenmesi gerekiyor, binalarýn bazýlarý tescilli. Ciddi bir çalýþma yapýlmasý lazým. Biz bölgenin Ýzmir’e kazandýrýlmasý için her türlü katkýyý vermeye hazýrýz” dedi.
Kafamýzda net karar yok
Konak Belediyesi tarafýndan yapýlan imar çalýþmasýnýn Büyükþehir Belediyesi’ne gönderildiðini belirten Deðirmenci, “Valilik teklifinde de Kültür ve Turizm Bakanlýðý’nýn ne yapmak istediðine dair net bir açýklama yok. O bakýmdan biz imar durumunun belirlenmesi, hukuki açýdan deðerlendirme yapýlmasýný istedik. Özelleþtirme Ýdaresi alaný eðitim için tahsis etmiþ, Emniyet Müdürlüðü Yunuslar için 900 metrekare yer istiyor, Kültür ve Turizm Bakanlýðý 37 bin metrekare yer istiyor. Þimdiye kadar yaptýðýmýz incelemelerde kafamýzda net bir þey oluþmadý her þey belirsiz. Her þeyin tartýþýlýp açýða kavuþturulmasýný bekliyoruz” diye konuþtu. Deðirmenci’nin açýklamasýnýn ardýndan konunun tekrar Ýmar ve Hukuk komisyonlarýnda incelenmesine oy birliði ile karar verildi

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.