MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

EDEBİYAT DEFTERİ YÖNETİMİ VE SEÇKİ KURULU ADINA
SAĞANAK

EDEBİYAT DEFTERİ YÖNETİMİ VE SEÇKİ KURULU ADINA








Deðerli Edebiyat Defteri üyeleri,

Ne yazýk ki bugün de Hakkâri’den gelen acý bir haberle bir kez daha üzüntüye ve yasa boðulduk. Defalarca tekrarlanmamasý için dua ettiðimiz hain saldýrýlar bir kez daha içimizi yaktý. Bu kez gördük ki bu hain terör saldýrýlarý hiç kimsenin ve hiçbir yerin menfaatine deðildir.

Ülkemizin kardeþlik, beraberlik ve bütünlük anlayýþýný sarsmaya yönelik bu saldýrýlar, kuzeyden güneye, doðudan batýya hepimizin, tüm ülkemizin, baðrýný yakmaktadýr.

Amacý sadece ve sadece karanlýk, acý ve korku olan bu saldýrýlarda bugün 12 askerimiz þehit oldu, 16 askerimizse yaralý… Yetmiyormuþ gibi sivil ve savunmasýz insanlara da acýmadan yapýlan saldýrýlarda onlarca insanýmýz yaralandýlar.

Son günlerde katlanarak artan bu saldýrýlarý ve sonuçlarýný dehþetle izliyor, üzülüyoruz. Bugün sitemize eklenen pek çok þiirde teröre, terörün yarattýðý dehþete tepkimizi bildirdik.

Edebiyat Defteri yönetimi olarak herkese teþekkür ediyoruz. Ancak dilimiz ne söylerse söylesin hiçbir þekilde acýmýzý dillendirecek söz bulamayacaðýz ne yazýk ki…

Bu sebepledir ki bugün günün þiirini seçmek yerine bu bölümü, bugüne kadar canlarý pahasýna vataný savunan güvenlik güçlerimize ve tüm þehitlerimize ayýrmayý uygun gördük.

Buraya yazacaðýmýz sözlerimiz elbette ki onlarýn acýsýný dindirmeyecektir; ancak bir aile olarak yaþadýklarýmýza tepkisiz kalamayýz.

Barýþýn, kardeþliðin, saðduyunun hâkim olduðu bir ülkede yaþamak istiyoruz, bunu kim, nasýl engelleyebilir?

Siz tüm þair yürekli dostlarýmýz eminiz ki bizimle ayný fikirde olacak ve bu sayfaya barýþ, sevgi, kardeþlik mesajlarýnýzý býrakarak bir nebze olsun bu acýyý paylaþacaksýnýzdýr.

Acýmýz büyük… Tüm þehitlerimize Allah’ tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize de sabýrlar diliyoruz.

Daha güzel ve daha yaþanýlýr günler görmek ümidiyle…





( EDEBÝYAT DEFTERÝ YÖNETÝMÝ VE SEÇKÝ KURULU ADINA )


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.