MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Yapabilirdik...
Şrş ÖzcNn

Yapabilirdik...



Yapabilirdik.. Gerçekten.

Eðer gitmeseydin herkesi kýskandýrabilirdik.
Aþkýmýzýn büyüklüðünü görenlere hadi lan böyleleri kaldý mý?” dedirtebilirdik. Yýllarca sürebilirdi beraberliðimiz. Sonra adý deðiþirdi. “Onlar çýkýyor yerine “onlar evli derlerdi arkamýzdan.

... Nefes alýþlarýmýz bile uyumlu hale gelirdi. Ayný andan alýp verirdik “nefeslerimizi”.
Ayný anda düþünür yapardýk belki bazý þeyleri.

Bu kadar birbirimize benzememize raðmen inatlaþmalarýmýz olurdu. Mesela sen alýþveriþe gitmek isterdin, ben istemezdim. Gerçi konuþmanýn tam ortasýnda öperdim seni, alýþveriþ falan hikaye olurdu.

Sonra baþ baþa filmler izlerdik. Evimizde mýsýrlarýmýzý patlatýp bir battaniye altýnda sarýlýp hoþ bir komedi seyrederdik. Ya da bir koku filmi izlerken bahaneyle sana daha çok sarýlýrdým. Daha sýký tutardým ellerini.

Bunlar olabilirdi. Gerçekten.

Sonra, yaðmurlu bir sonbahar akþamý elektrikler kesilirdi. Birkaç mum yakar, otururduk. Çocukluk, gençlik anýlarýmýzdan bahsederdik. Bana sevgini söylediðin ilk zamanlarý, konuþmalarýmýzý, tartýþmalarýmýzý hatýrlardýk. O anda keþke derdik; “keþke daha önce tanýþmýþ olsaydýk”. Sonra sen “zamaný geri alamayýz sevgilim ama bundan sonraki tüm zamanlarýmýzý beraber geçirebiliriz deyip yine gülümsetirdin beni.

Herhangi bir zamanda, herhangi bir anda sana bakarken birden kilitlenirdim gözlerine. Ayýrmaz, öyle bakakalýrdým sana. Sen de hiç bozmazdýn beni. Bilirdin çünkü gözlerine bakmayý sevdiðimi.

Yaþayabilirdik bunlarý. Gerçekten.

Hatta bazý sabahlar uyanamaz, ikimiz de geç kalýrdýk iþlerimize.

Ayda bir yada iki kez felekten bir gece çalardýk. Dibine kadar eðlenirdik mesela. Hatta sarhoþ olur, eve gelir gelmez sýzar kalýrdýk. Ertesi gün feci baþ aðrýlarýyla uyanýr, gülerdik halimize.

Sonra, bir zamanlar sevgili olarak katýldýðýmýz kutlamalara evli olarak giderdik. Herkes imrenirdi hayatýmýza. Nazar deðecek diye korkardýk.

Gerçekten olabilirdi yani bunlar.

Sonra seni çok sevebilirdim, geceleri kulaðýna sana aþýðým diye fýsýldayabilirdim.

Hani çekip gitmeseydin diyorum, yapabilirdik bunlarý.
Seni hep sevebilirdim.

Eðer çekip gitmeseydin.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

Yapabilirdik...