MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Karar vermekle başlarmış her şey
mesut YİĞİT

Karar vermekle başlarmış her şey



Karar vermekle baþlarmýþ her þey! Açtým telefonu; sýcacýk bir ses yanýtladý, tamam bekliyorum! Ve yarým asýrlýk yaþamýmda bir ilki daha yaþayacak olmanýn tatlý heyecaný sardý içimi!

Sedef Adasý; adýný, güneþ ýþýklarý altýnda uzaktan bakýldýðýnda, bitki örtüsünün sedef gibi görünmesinden almýþ, Bizans’ýn sürgün yeri, bir Osmanlý Paþasý’na- Fethi Ahmet Paþa- Sultan Abdülmecit tarafýndan hediye edilmiþ ada, Prens Adalarýnýn en küçüðü ve en özeli! Ýþte ben hem, bu güzel adaya, hem de o adada þu an yaþayan, sevdiðim arkadaþýma gittim ilk kez!
Bostancý Ýskelesi, hareket noktam oldu, þehir hatlarý vapuruna tam saatinde bindim ve Ýstanbul’un en sýcak yaz günlerinden birinde, arka açýkta kendime oturacak güzel bir yer buldum. Öyle keyifliydim ki o andan itibaren, seyrettim denizi, martýlarý, kokladým sýcak yaz gününü içime! Önce Büyük Ada’da durduk, oradan Sedef Adasýna beni götürecek olan büyük motora atladým hemen. Özlediðim çok þey var ama anladým ki Marmara’nýn ortalarýna keyifle yayýlmýþ, Büyük Ada’yý da epey özlemiþim! Motor iskeleden hareket edene dek zihnime; güneþli, kalabalýk, güzel /köhne evlerini, köþklerini, yalýlarýný ve yemyeþil tepelerini bir kez daha kaydettim Ada’nýn. Elimde aynam ya da yanýmda bir arkadaþým yoktu ama biliyordum, için için gülümsüyordum ben!
Sedef Adasý, minik iskelesi ile karþýladý beni, beton ve kayrak taþý merdivenleri týrmanýp küçük meydana çýkýverdim hemen. Gelen yolcularýn ya da misafirlerin soluklanabileceði banklar, bir güvenlik memuru ve küçücük bakkal tabelasý, ilk gözüme çarpan ayrýntýlar oldu. Arkadaþým, evlerin bulunduðu Özel Mülk alanýna sadece ada evlerinin sakinlerinin ve misafirlerinin girebileceðini, sýcakta yürüyerek yokuþu týrmanmak yerine adanýn tek ulaþým aracý olan kamyonete binmemi tavsiye etmiþti, ben de öyle yaptým. Ýsimlerini söyledim ve türlü aðaç, çiçekle dolu, dar, ada yolundan týrmanmaya baþladýk, az sonra adanýn belki de en güzel yerindeki evin kapýsýndaydým. Sýcacýk ve kocaman gülümseyiþi ile arkadaþým karþýladý ve hemen balkona buyur etti beni. Karþýmýzda, Kartal Sahili, saðýmýz solumuz çam, servi ve türlü aðaçlarla çevrelenmiþ bir güzelliðin içindeydim o andan itibaren. Derin bir nefes aldým, cennet burasý diye düþündüm, yok düþünmekle kalmadým dile getirdim de. Sohbetimiz koyu, kahvelerimiz de çok lezzetli idi. Þehrin aðýr sýcaðýný geride býrakmýþtým ama ikimiz de denizi, yüzmeyi çok seviyorduk, plaja indik az sonra. Bilenler, mutlaka bilir de ben bilmeyenler için söyleyeyim, bu son derece yeþil, küçük, sakin ve temiz adada – ki özel mülk olduðunu söylemiþtim- toplam 3 plaj var. Biri iskelenin hemen yanýnda þýk, mini bir beach/restaurant, diðer ikisi ise iskelenin saðýna doðru yüründüðünde, ada sakinlerinin, misafirlerinin ve günübirlik ziyaretçilerin yararlanabileceði mekanlar. Bunlardan biri club standartlarýnda diðeri ise bildiðimiz plaj. Her iki tesis yan yana, muhtemel iþletmecileri de ayni kiþilerdir. Biz club olana girdik, ahþap þezlonglarýmýza uzanýp, günün keyfini çýkarmaya baþladýk. Sakýn ola ki güneþin altýnda öylece, suskun yatýp, bronzlaþmayý beklediðimizi sanmayýn. Ýkimiz de ayni mesleki eðitimi almýþ, hayatýn farklý kulvarlarýnda koþmuþ iki insanýz. Bizi birbirimize yakýn hissettiren; insanlar, duygular, düþünceler, yaþam, yazýn, edebiyat… ve tabi ki Bodrum! Üstelik arkadaþým, ilk kitabýný büyük bir heyecan ve beðeni ile okuduðum tescilli bir yazar da! Kah konuþtuk, kah gülüþtük, kah yüzdük pýrýl pýrýl sularda, bolca yedik, içtik! Mazhar Alanson’un parçasýnda söylediði gibi ‘’Birbirimize vitaminler, moraller verdik’’!
Lavanta ile servinin, çam il þebboy’un el ele, kol kola sarýldýðý bu küçük ve güzel adada, sýcak bir Temmuz gününü çok keyifli, huzurlu, dostluk dolu geçirdik biz! Akþamüzeri ada sakinleri ve misafirleri için Ýstanbul’a –Kartal- ulaþým saðlayan þýk ve süratli motorla arkamýzda kocaman köpükler býrakarak yol alýrken, öncelikle arkadaþýma sonra da böylesi güzel bir gün geçirebildiðim için þansýma kocaman teþekkür ettim!
Sedef’in; rengini, dokusunu, yaz giysileri ile son derece zarif uyumunu çok severim oldum olasý ama bundan böyle Sedef, benim için dostluðun, dinginliðin, serin ve temiz sularýn adasý da olacak zihnimde, her söyleyiþimde!
Sedef’e gidin! Benim kadar þanslý olmayabilirsiniz, orada yaþayan bir arkadaþýnýz, dostunuz olmadýðý için ama dert etmeyin; serin ve temiz sular, yemyeþil bir sakinlik, yavru martýlar da eminim size arkadaþlýk edecektir!
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.