MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Hangi ülkenin şehrine taşındı kalbim?
kirilgan rüya

Hangi ülkenin şehrine taşındı kalbim?


baharlarýn ortasýnda dolanýyor ruhum. ne yolcuyum ne de yabancý bu þehirde. sokak lambalarý loþ bir ýþýk saçarken, yýldýzlarýn artýk asfaltý aydýnlatamadýðýný görüyorum. Üzücü bir durum deðil, karanlýðýný gösteriyor yolumun. üstünden geçebildiðim ya da takýlýp kaldýðým taþlarý görmüyorum en azýndan. Aylar önceydi, zamanýn önemsizliði yüzüme çarptý her bir yaðmur damlasýyla. Geçmiþ diyorlar, mazi oluyor adý. Ýzlerini taþýyorum, ama kanatmýyor artýk baðrýmý. Hiç gitmeyecekmiþ gibi gelen insanlar vardýr ya, gidiþleri hiç gitmiyor aklýmdan. Sevdaný topraðýna gömdüðüm o ülkenin sokak lambalarý, artýk canýmý yakamýyor. Özelliði kalmamýþ yürek parçalarýn, parçalanmanýn.
Satýrlara sýðdýrýlabilen bir ömür kadar imkansýz, bir insana ömür boyu baðlanmak. Kalp kýrýldýðýnda, bir daha tamir edilemiyor mesela. Kýrýlmasýna izin veriyoruz, kaybettiklerimizin deðerini bildiðimiz için.
Ben de bir kýrýk kalp sahibiyim, kalp ritimlerim kýrýk, sevmelerim saçma, bilinçaltý savunmalarým manasýz. Hangi ülkenin þehrine taþýndý kalbim, bilmiyorum. Artýk arayýp ya da sormuyorum. Cevaplar anlamsýz, aramalar sonuçsuz olduðu için. Arkasýnda temiz bir sayfa býrakabilen kaç insan var? Bile bile yanlýþlara yürüyen kaç kiþi? Ortasýnda dolandýðým bir dünya dönüyor baþýmda.
Hangi yolun asfaltý kapladý bahar yalnýzlýðýmý?
Ýçimde kalan gözyaþlarýnýn bir kaçýný sevdam uðruna akýtmýþtým, gerisini mazide býrakýyorum. Geçmiþi hatýrlamak iyi gelir diye.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.