MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Benim Annem Melekti
NOTER ONAYLI RÜYA

Benim Annem Melekti



Benim Annem Melekti Þiir Kitabýma Destek Olur musunuz?


TÜRÜ ÞÝÝR
112 SAYFA
FÝYATI 5 LÝRA

Türkiye Ýçin Geçerlidir.Destek ve Kitap Ýsteme Adresi:

PTT HESAP NO : 8771827



BENÝM ANNEM MELEKTÝ

Ruhun Þad Olsun Anneciðim...

Saygýdeðer Okuyucu,

Çok deðiþik bir þiir kitabý ile karþýnýzdayým.Bir þairin sadece anne þiirleri ile okuyucularla buluþmasý dünya ve Türkiye’de ilk defa olmaktadýr.Diðer þairlerimizin þüphesiz annelerine yazdýðý çok güzel þiirleri vardýr. Sadece bir þair tarafýndan annesine yazýlan kapsamlý bir þiir kitabý okumadým.Bu kitabýmda, 12 Aðustos 2004 yýlýnda Almanya’da vefat eden merhume annem Emine Sancak ve diðer annelerimizle ilgili yazmýþ olduðum anne þiirlerimi okuyacaksýnýz.Þiir kitabýmý okuyan her kiþi, muhakkak kendi annesinden de bu þiir kitabýmda bir þeyler bulacaktýr. BENÝM ANNEM MELEKTÝ üçüncü þiir kitabýmdýr. Daha geride 50 tane þiir kitabým okuyucularla buluþmayý beklemektedir.Destek olacak okuyucularýmýza þiir kitabým imzalanarak gönderilecektir.

Deðerli Okuyucu,

Bize emek veren, yetiþtiren, büyüten, yürüten, topluma kazandýran, üzüntülerimizle üzülen, sevinçlerimizle sevinen dünyanýn en deðerli insanlarý annelerimizle ne kadar övünsek azdýr. Þiir kitabým "Merhume Caným Annem Emine Sancak" ve o kutsal deðerler için kaleme alýnmýþtýr.Annelerimize karþý duyulan saygý ve sevgi ciltlere sýðmaz. Ýslamlýktan önce ve sonra da Türk toplumu, anneye çok büyük deðer vermiþtir. Onlar, çocuklarýndan ilgi ve destek beklemektedirler. Ne olur evden çýktýðýnýz ya da eve girdiðiniz zaman ellerini öpüp, hâlini ve hatýrýný sorsak, ne kaybederiz? Bunu söyleyince, kendi annemi hatýrladým. O daha dün Almanya’da, günlerinin çoðunu hastanede geçiriyordu.Telefonla konuþtuðumuz zaman iyi olduðunu söylüyordu. Hâlbuki izin günleri geçmiþti. Doktorlar Türkiye’ye gelmelerine izin vermiyorlardý. Yolculuk yapmasý çok tehlikeleiydi.Almanya’daki ameliyatý çok çetin geçmiþti. Doktorlar yarým kilo yük kaldýrmayacaksýn demiþti. Seninle ilk defa öldükten sonra dertleþiyorum anneciðim. Bizi baþýna toplar, anlatýrdýn. Biz, hüngür hüngür aðlardýk. Bana oðlum hayat hikâyemi yaz dedin. Niçin yazmadým? Onun sýkýntýsýný çekiyorum. Alaçam ’da olduðu zaman bir akþam yukarý kata çýkýp, elini öpüp, durumunu sormadýðým zaman çok üzülürdü. Bizim ailede baba, anne bir büyük odaya girdiði zaman ayaða kalkýp, onlara yer vermek gerekir. Zaten doðrusu da budur. Konuþurlarken, sözlerini kesmek iyi bir þey deðildir. Caným anneciðim o çektiklerin televizyon dizisi olsa, bütün herkesi televizyon baþýna toplar, hüngür hüngür aðlatýrdýn. Bizim çocukluk dönemimizde babamýzýn bir seslenmesiyle yerimize çakýlýrdýk.Ayný Ömer Seyfettin’in Kaþaðý hikayesindeki baba gibi.Ýlkokulda iken, çöplükteki bütün izmarit sigaralarý bizden sorulurdu. Okuldan kaçarak,naylon torbalara sigara izmaritlerini doldururduk.Ýzmarit sigaralarýnýn büyükleri ile Piþti oynardýk.Bir taraftan da sigara içerdik.Sigara ve kumar iþi en son yarým saatlik bir falaka ile ilkokulda sona erdi. Babam hazýrlan dediði zaman, zavallý annem oðlumun eti acýmasýn diye pantolonlarý, kazaklarý, gömlekleri üst üste giydirirdi. Babam bunu bilmezdi. Ne sýkýntýlar çektin! Benim bildiðim 4–5 sefer ameliyat geçirdin. Bir ameliyatýnda da doktorlar içinde gazlý bezleri unutmuþlardý.Sizin haklarýnýzý nasýl ödeyeceðiz? Yüce Allah’ým bile sizin altlarýnýza Cenneti sermiþ. Annem için yazmýþ olduðum bu olaylarý nice annelerde çekmiþtir. Yaþayan bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum. Yüce Allah onlarý baþýmýzdan eksik etmesin. Bu dünyadan göçen bütün annelerimize de Rabb’imden rahmet maðfiret ve affedilmelerini diliyorum. Geride kalanlara da sabýrlar ve uzun ömürler diliyorum.

ANNE VE BABALAR,
ÇOCUKLARINIZA,EVLATLARINIZA ALACAÐINIZ HEDÝYE KÝTAP OLSUN1

Kýymetli Okuyucu,

BENÝM ANNEM MELEKTÝ!


12 AÐUSTOS 2004 YILINDA ALMANYA’DA VATANIM VATANIM DÝYEREK VEFAT EDEN BÝRÝCÝK ANNEM MERHUME EMÝNE SANCAK ÝÇÝN KALEME ALINMIÞTIR.ÞÝÝR KÝTABIM TAMAMEN ANNE ÞÝÝRLERÝNDEN OLUÞMAKTADIR.NE YAZIK KÝ ÜLKEMÝZDE MÝLLÝ KÜLTÜRE DESTEK OLACAK BELEDÝYE BAÞKANLARI,ÝÞADAMLARI YOK DENECEK KADAR AZDIR.VARSA BÝLE ONLARA SESÝMÝ DUYURAMADIM.
BENÝM ANNEM MELEKTÝ
ÞÝÝR KÝTABIMDAN ELÝMDE 550 TANE KALDI.BU ÞÝÝR KÝTABIMA DESTEK BULDUÐUMDA BÝN TANE DAHA BAÞKA BÝR ÞÝÝR KÝTABIM OKUYUCULARLA BULUÞMUÞ OLACAKTIR.ÞÝÝR KÝTABIMI ALARAK,YENÝ ÇIKARTACAÐIM ÞÝÝR KÝTABIMDA ÝSMÝNÝZ, UNVAN VE BULUNDUÐUNUZ ÝLÝN ADI YAZILARAK,BÝR DE KÝTAPLARIMIN KARTON KAPAKLARINDA REKLAMINIZI YAPTIRARAK DESTEK OLABÝLÝRSÝNÝZ.

Samsun’un Alaçam ilçesindeki PTT’den kendime bir hesap numarasý açtým.Yukarýda ve ismimin üzerinde en altta bu numarayý bilginize sunuyorum.PTT binasýna telefon,elektrik parasýný yatýrmaya gittiðinizde aklýnýza geliyorsam,numarayý da bir kaðýda yazmýþsanýz, bu numaraya beþ lira yatýrdýðýnýzda,verdiðiniz adresten ve üye olduðum forum sitelerinden birinden adresinizi bana gönderdiðinizde, þiir kitabým imzalanarak,size posta ile gönderilecektir.Bu durum Türkiye için geçerlidir.Almanya ve diðer yabancý ülkelerdeki vatandaþlarýmýza kitap göndermek çok masraflý olmaktadýr.Bir çare de bulamadým.Forum sitelerinden bu yazýmý okuyan vatandaþlarýmýzýn Türkiye’de aileleri bulunmaktadýr. Onlar postaneye gittiðinde ve bu hesap numarasýna 5 lira yatýrdýklarýnda kitap kendilerine postalanacaktýr.Bu hesabýma yatýrýlan her yüz lira için 1.5 lira ücret alýnmaktadýr.Yirmi kiþi ayrý ayrý hesaba para yatýrsa, yirmi sefer 1,5 lira yatýrmasý gerekir.Bu da 30 lira eder.Arkadaþ olanlar,bir kiþi adýna hesaba yüz lira para yatýrýrsa, 1.5 lira vermiþ olursunuz.Arkadaþ olanlar, toplu halde posta numarasýna para yatýrmalarý daha ekonomik olmaktadýr.Google’ye Hasan Sancak –Noter Onaylý Rüya yazsanýz,blogcu sitelerimdeki adres ve telefon numaralarýndan bana kolaylýkla ulaþýrsýnýz.BENÝM ANNEM MELEKTÝ þiir kitabýmdan bu þekilde ya da toplu halde þiir kitabý alarak destek vermek isteyenlerin kitaplarý da PTT kargosu ile gönderilecektir.Tek kitap gönderme ücreti PTT kargosuyla kitap fiyatý kadar para tutmaktadýr.Toplu göndermeler daha ucuza gelmektedir. Bir þiir kitabýný kalemle deftere yazmak, bilgisayara geçmek,sayfa düzenini yapmak,yanlýþlarý düzeltmek,kelimeleri yerli yerine yerleþtirmek…Büyük bir sabýr ve çaba gerektirmektedir. Bunlar yapýldýktan sonra þiir kitabýnýn okuyucuya ulaþmasý için paraya ihtiyaç vardýr.Benim gibi maddi gücün yerinde deðilse,üç tane evladýn üniversitede okuyorsa,bir de emekli bir öðretmenseniz…Bu iþin içinden çýkmak inanýn çok zordur. Benim durumumda olan binlerce kiþi bulunmaktadýr. Eðer gücünüz yerindeyse,þiiri seviyorsanýz,reklamýnýzý yaptýrmak istiyorsanýz bize ulaþýnýz.Kitabýmýn karton kapaklarýnda renkli olarak tanýtýmlarýnýzý en güzel bir þekilde yapabilirsiniz.Bütün bu duygu ve düþünceler içerisinde günlerinizin mutlu,saðlýk ve sýhhatle geçmesini diler,saygý ve sevgilerimi sunarým.
SAYGILARIMLA.



YETER ARTIK-YETER GAYRI
ANNECÝÐÝM- KALMA AYRI

Senelerce-senden uzak
Anne kaldým-epey ýrak
Unutamam-sözlerini
Sensiz mevsim-inan kurak

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Hep coþayým-sevineyim
Kavuþayým-övüneyim
Olmaz ise-senle gönül
Anneciðim-dövüneyim

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Yüzün temiz-o saçýn ak
Düþün beni -anne hep bak
Issýz gönlüm-periþandýr
Gece gündüz-ýþýðý yak

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Yoksun burda-duydum acý
Oðlun sana-bil duacý
Yanýma gel-söylüyorum
Ben koyayým-baþa tacý

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Durumumu-sorarmýþsýn
Sanki beni-sararmýþsýn
Yemedimse-yemekleri
Yumurtayý-kýrarmýþsýn

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Hatýrlarým-geçmiþimi
Yapýyorum-ben iþimi
Biraz daha-sýkacaðým
Vücudumu-ve diþimi

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Unut deme-deme unut
Gel yanýma-elimden tut
Kalbinizde-ruhunuzda
Anneciðim-uyut uyut

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Öksüz koyma-þu illerde
Hoplat hoplat-sen ellerde
Selâmýný-ben alayým
Hýþýrtýda-hep yellerde

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Kuvvetini-sal duyayým
Sözlerine-ben uyayým
Çalýþayým-gece gündüz
Taþ üstüne-taþ koyayým

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Karanlýklar-ersin sona
Teþekkürler-annem sana
Hem büyüttün-hem yürüttün
Ýyilikler-yaptýn bana

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Gerçek zormuþ-bu tahammül
Ruhum dilim-hep doldu kül
Ötüyorum-ben tutsaðým
Sanki oldum-anne bülbül

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý

Bu ayrýlýk-sona ersin
Rabbim size-ömür versin
Oðlun Hasan-sesleniyor
O ruhuna-huzur girsin

Yeter artýk-yeter gayrý
Anneciðim-kalma ayrý



SESLENÝVER-ANNE SENÝ-DUYAYIM
SÖZLERÝNE-HECE HECE-UYAYIM

N’ olur okþa-saçlarýmýn-telini
Uzat anne-uzat bana-elini
O nefesin-bahar gibi-kokuyor
Yüreðimi-hep ruhumu dokuyor

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Sana gelsem-duyar mýsýn-sen beni
Bu can beden-daim sever-hep seni
Mutluluklar-esenlikler-anneme
Onun ile-sevgi gelir-haneme

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Seni sevmek-sevgilerin-yücesi
Hiç ayrýlma-ne gündüzü-gecesi
Konuþuver-ruh bedenle-dilinle
Sevgi göster-o kalbinle-elinle

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Anlat anlat-seni duysun-yüreðim
Havalara-o an kalksýn-bileðim
Derdin derdim-o suratýn-bembeyaz
Anneciðim-senden aldým-büyük haz

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Sensiz akmaz-o nehirler-ýrmaklar
Onun için-hepsi bana-ýraklar
Bað üzümsüz-evler sensiz-sedasýz
Öyle kaldým-tek baþýma-nidasýz

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Kimse bakmaz-bu derdimi-sormazlar
Kýþa döndü-ilkbaharým-ve yazlar
Rüzgar eser-yollar tozlu-haberim
Geç ulaþýr-sýkýntým çok-o erim

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Ýçimdeki-duygularý-seziver
Hiç olmazsa-gel yanýmda-geziver
Gönlüm kýrýk-periþaným-aðlarým
Selâmýn yok-karalarý-baðlarým

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Sensin benim-gururumun-timsali
Saygý sevgi-sana duyar-ahali
Yaþatýrým -damarýmda-sen varsýn
O ateþin-benliðimi-hep sarsýn

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Demet demet-bal çiçeksin-bir gülsün
Yeþil dalda-sen ötüþen-bülbülsün
O eþarbýn-yüz gözüne-yakýþmýþ
Seni seven-sýkýntýyý-ilk aþmýþ

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Sana bakan-gözlerimin-ferini
Hissedeyim-yaklaþ yaklaþ-terini
Dudaklarýn-hece hece-yaz olur
Kavuþanlar-hep yanýnda-naz olur

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Yokluðundan-harap oldum -azarým
Ýþte böyle-dörtlükleri-yazarým
Bir gün gelir-sen oðlunu-sezersen
Erken davran-hemen kavuþ-bana sen

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým

Baþý koyup-dizlerinde-upuzun
Þu talihi-kaybederek-siz bozun
Hasan söyler-þiir yazar-devamlý
Siz orada-ben burada-hep gamlý

Sesleniver-anne seni-duyayým
Sözlerine-hece hece-uyayým




AYAN BEYAN BÝLÝNSÝN-"ANNEMÝZ BÝR MELEKTÝ"
O UNUTULMAYACAK-HAYATIMIZDA TEKTÝ


13 Aðustos Günü-sabah Saat Üç Otuz
Anne naaþýn geldi-içimize bastýn tuz
4-5 kiþi birlikte-tuttuk kaldýrdýk seni
Hepimizi çok üzdün-insanlarý ve beni

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatýmýzda tekti

Hani konuþuyordun-soðuktu o bedenin
Hep manasýz bakýþlar-hareketsizdi tenin
Þu uykusuz geceler-kýz oðlunu soldurdu
Acý ve sýkýntýyý-içimize doldurdu

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatýmýzda tekti

Sabah olduðu anda-beyler ile kadýnlar
Seni anmaya geldi-nice nice insanlar
Çoluk çocuk akraba-Trabzon Ýstanbul’dan
Kavuþtular araçla-ayrýlmadýlar yoldan

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatýmýzda tekti

Bütün akrabalarýn-açtýlar tabutunu
Hayatýn baþlangýcý-evet vardýr bir sonu
Sesler ve haykýrýþlar-hepten kapladý arzý
Ora kimler gelmiþse-içte duyuldu sýzý

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatýmýzda tekti

O yüzün bembeyazdý-aktý burnundan kanlar
Gerçekten de üzüldü-oðlun kýzýn ve canlar
"Hoca dedi Þehittir"-aðlamayýn siz sakýn
Ruhu ile bedeni-Allah’a oldu yakýn

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatýmýzda tekti

Amca dayý torunu-hala ve teyzelerim
Hangisini sayayým-toplandý bütün erim
Öðle namazý ile-biz kaldýrdýk naþýný
Sýkýntý acý doldu-sýzlattýn bütün caný

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatýmýzda tekti

Þu Þadibey Camisi-duy anne aðza kadar
Ýnsanlarla dolmuþtu-bütün meydan geldi dar
Þiirim dörtlüklerim-anneciðim hep sana
Söyleyen Oðlun Hasan-rüyamda görün bana

Ayan beyan bilinsin-" Benim Annem Melekti"
O unutulmayacak-hayatýmýzda tekti




OLMUYOR ANNECÝÐÝM-ÝNAN SENSÝZ OLMUYOR
HEPTEN ÇARESÝZ KALDIK -ANLA VAKÝT DOLMUYOR

Bugün günlerden Cuma- Saat 7’de kalktým
O perdeyi kaldýrdým-pencereden bir baktým
Oda sessiz ben sessiz-yapraklar kýmýldýyor
Kuþlar cik cik ötmekte-beni üzüntüye kor

Olmuyor anneciðim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldýk -anla vakit dolmuyor

Sokak tamamen bomboþ-karþý yolu gözlerim
Bir elimde kalemim-aðlamakta gözlerim
Üzdün annem bizleri-soldurdun yürekleri
Bir kez daha görmekti-bizlerin dilekleri

Olmuyor anneciðim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldýk -anla vakit dolmuyor

Rabb’im seni bizlerden-seviyormuþ çok daha
Yeþillenen aðaçlar-bana görünür vaha
Allah’ým güç kuvvet ver-koyma bizi ellerde
Ýnan dua ederiz-Bismillahým dillerde

Olmuyor anneciðim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldýk -anla vakit dolmuyor

Ýlk defa tadýyorum-gerçekten son ayrýlýk
Annem bak toplanýyor-durmadan kalabalýk
Herkes seni konuþur-bütün insanlýðýný
Hepsi de çok seviyor-Emine denen caný

Olmuyor anneciðim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldýk -anla vakit dolmuyor

Almanya’da namazýn-kýlýnmýþ toplu hâlde
Anneciðim duymadýn-dolmuþtu sende vade
Vücudu yýkamýþlar-sarmalamýþlar seni
Biz nasýl göreceðiz-konuþmayan o teni

Olmuyor anneciðim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldýk -anla vakit dolmuyor

Duy Cumartesi günü- tamam öðle namazý
Bizlere zehir oldu-hem kýþý hem de yazý
Teker teker geliyor-bütün akrabalarýn
Durmadan anlatýlýr-o sevgin itibarýn

Olmuyor anneciðim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldýk -anla vakit dolmuyor

Hasan þiir yazýyor-bir taraftan aðlýyor
Sen yoksun yanýmýzda- karalarý baðlýyor
Mevla’m sorgu sualden-kolay geçir annemi
Yýkýldým periþaným-ben kaybettim hanemi

Olmuyor anneciðim-inan sensiz olmuyor
Hepten çaresiz kaldýk -anla vakit dolmuyor






Türkiye Ýçin Geçerlidir.Destek ve Kitap Ýsteme Adresi:

PTT HESAP NO : 8771827



HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ÞAÝRÝ
REKLÂM YAZARI
(EÐÝTÝMCÝ-GAZETECÝ)



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.