Hani bir hüzün öyküsü anlatýrsýn, dinlersin, yaþarsýn ya iþte o öykü’nün mecburiyeti.
Selman ..
Hani bunalýrsýn ya, hayat kararýr gözlerinde, her þeye karamsar bakarsýn ya iþte sen ama’sýndýr o zaman, asýl karanlýðý bilen.
Selman ..
Hani yeri gelir günaydýn dersin ya, tünaydýn ya da iyi günler dersin ya, hava karardý mý iyi akþam dersin ya, iþte o’na her zaman akþam, o her zaman iyi akþamlar der. Bilmez sabah’ý, gün’ü, aydýnlýðý. Bilmez.
Selman ..
Hani isyan edersin ya, çöküntüye uðrar, bezersin yaþamaktan ve sebeplerin vardýr ya iþte o bunlara aldýrmaz, elleriyle tutar hayatý, elleriyle yaþar, hisseder, görür.
Selman ..
O her zaman bu hayatta nokta olmuþtur. Hiçbir zaman ne virgül, ne ünlem, ne soru iþareti, ne de týrnak iþareti her zaman nokta olmuþtur. Bizim bittiðimiz. Oysa, hiç bitmeyecek. Nokta.
Selman ..
Hani yürürsün ya Beyoðlu da, Eminönü de, Kadýköy de, Üsküdar da, Balat da bir ara dalarsýn manzaraya yada bir eve, binaya, dükkana, güzel bir kýza kayar ya gözün tam o sýra aksiliktir ya ayaðýn takýlýr baþlarsýn siteme “ hay aksi ” diye iþte orda baþlar mevzu “ O ” hiçbir zaman bir yere baka kalmaz ama her zaman ayaðý takýlýr bir yerlere, sükunetle karþýlar bunu alýþmýþtýr artýk düþe kalka yürümeye, alýþmýþtýr.
Selman ..
Hani bir kitaba takýlýr kalýrsýn ya, alamazsýn kendini, saatler geçer gözlerin aðrýr okumaktan, dur dersin biraz uzanayým, dinlendireyim gözlerimi dersin ya hani iþte o demez, inatla parmaklarýný dolaþtýrýr kabartmalý kitabýnýn üzerinde, gören gözleri olan parmaklarýyla kendini bam baþka yaþamlara atar. Koþar deliler gibi Ýstanbul’un ana caddelerinde, ara sokaklarýnda, takýlmadan, sendelemeden. Ýstediði zaman mutfaða gider, istediði yemeði, istediði gibi yer, üstüne baþýna bulaþtýrýr sonra kendi yýkar ellerini, yüzünü. Geçer aynaya saatlerce bakar kendine belki saçlarýný tarar. Gören gözleri olan parmaklarý yorulsa da býrakmaz elinden kitabýný çünkü o’dur onun hayatý.
Selman ..
Sözün bittiði yer.
Selman ..
Noktanýn olduðu yer.
Selman ..
Noktanýn ta kendisidir.
Selman … Selman … Selman …
Mustafa YADÝGAR Sosyal Medyada Paylaşın:
YadigarR Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.