MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BİR DÜNYA DÜŞÜNÜYORUM
Oguzhan KUTLU

BİR DÜNYA DÜŞÜNÜYORUM


Kardeþ kaný dökülmeyen
Bir dünya düþünüyorum
Can ciðerden sökülmeyen
Bir dünya düþünüyorum

Zenginle fakir el ele
Ýnsanlar gönül gönüle
Birlik beraberlik ile
Bir dünya düþünüyorum

Yarýnlarda umut olan
Nefretler kökünden solan
Selam veren selam alan
Bir dünya düþünüyorum

Huzur olan barýþ olan
Ýnsanlýkta yarýþ olan
Aþkla karýþ karýþ olan
Bir dünya düþünüyorum

Yürekleri sevgi dolu
Hem sevgi hem saygý dolu
Güzel hisli duygu dolu
Bir dünya düþünüyorum

Oðuzhan der deðer bilen
Beraber aðlayan gülen
Bayramlarda el öpülen
Bir dünyada düþünüyorum

(AÞK FÝLÝZLERÝ ADLI KÝTABIMDAN, AÐUSTOS 2006)

Not: Bazý sitelerde insanlarýn birbirinden milliyetçi geçindiðini ve dahasý aðýza alýnmayacak hakaret edildiðini takip ediyorum. Bunu seçim öncesi Cumhuriyet Mitinglerinde gördüm. Türke karþý Türk bayraðý açýlmasý biz sizden daha TÜRKÜZ gibi bir hava estirilmesi, bazý güçler tarafýndan memnuniyetle karþýlandýðýný üzülerek söylemek zorundayým. Bu benim fikrim beðenip beðenmemek size kalmýþ.

Milliyetçilik onun bunun fikrine çatýp küfretmek deðildir. Bölücü fikir olmadýðý sürece DESTEKLEMEK gerekir. Ýþte biz bu destekten ne yazýk ki kaçýyoruz. EVET KAÇIYORUZ YANLIÞ DUYMADINIZ! O parti senin bu parti benim o bar senin bu bar benim, o yar senin bu yar benim, bak arabama, bak ceptelefonuma, bak giysilerime olmuþuz. Ezberden milliyetçi olunmaz. Küfür ederek te milliyetçi olunmaz. Milli deðerlere sadece sözde sahip çýkýlmaz. BÝRLÝK ÞART BERABERLÝK ÞART! Birleþmediðimiz için ve birleþemediðimiz için bizim baþýmýzdan musibetler eskilir mi? Her beraber düþünelim. Ondan sonra sen haksýzsýn deyin bana. Vataný seven, milleti seven, dini seven ve ezaný seven (sevmese de saygý duymasýný bilen) devleti seven herkes milliyetçidir. Elbette insanlar kimliklerini koruyacaklar ancak ortalýðý kýzýþtýrmanýn, fitnelik, fesatlýk çýkarmanýn alemi yok. Kýsacasý þu: Bir yýldýr þiir kitabýmýn satýþýný sürdürmekteyim. Aþaðý yukarý 100 gibi kitap satýlýrken bazý kitaplar örneðin Musanýn Gülü adlý kitaplar bir ayda neredeyse 60.000 adet sattý. Hz. Musa Allah (c.c.) tarafýndan Ýsrailoðullarýný (hidayete ermeleri için) gönderilen bir Peygamberdir. Biz Müslümanlar gelmiþ geçmiþ bütün Peygamberlere yürekten inaniyoruz. Ancak Hz Musa Yahudilerin peygamberiymiþ gibi böyle bir kitap yazaný da basaný da yürekten kýnýyorum.

Ey insanoðlu ey vatanýný milletini seven TÜRK-KÜRT-ÇERKEZ-LAZ-GAKKOÞ-GARDAÞ...vs. birleþin. Ve: Destek! Ölümüne destek! Ýlle de destek! Þayet destekleyemecekseniz desteklemeyin kimse kimseyi zorlayamaz ancak o zaman kimse kimseyi kösteklemeye de mecbur deðil. Ben sadece kendi kitabýmýn örneðini verdim. Abdürrahim Karakoç 2000 yýlýn Aralýk ayýnda iki adet kitap çýkardý. (Alperen Yayýnlarý: Kitaplarýn adý: GÖKÇEKÝMÝ ve SULARI ISLATMADIM) Bu kitaplar ilk baskýda öylece kalakaldý. Okumak için vakit yok demeyin. Vakit var ama iyi deðerlendirmiyoruz. Televole yaþantýsýna meyilliyiz. Kendimizi kandýrmayalým. SU UYUR DÜÞMAN UYUMAZ! Bunu unutmayýn. Bunu unutmayýn.

Almanya Ýngolstadt tan Oðuzhan Kutlu
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.