MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

DENGELER BOZULMASIN
Dumanmurat

DENGELER BOZULMASIN




Kötüden örnek olmaz adýný ne koydunuz,
Beþ yanlýþtan bir doðru çýktýðý görülmüþ mü?
Doðruluk hazineydi gizemini soydunuz,
Bataklýktan berrak su çýktýðý görülmüþ mü?

Nerde kaldý adalet dürüst olan suçlu mu?
Vergisini vermeyen adaletten güçlü mü?
Dürüstün baþý kelde onlar sýrma saçlýmý?
Haksýzlarýn kemeri sýktýðý görülmüþ mü?

Yolu yanlýþ olanlar doðru yolu bulamaz,
Vatanýn bahçesinde yaþar ama gülemez,
Bu yurdun deðerini düzenbazlar bilemez,
Yalancýnýn ateþler yaktýðý görülmüþ mü?

Çaresizler kurtulsun sahtekârý býrakýn,
Vergi ödemeyenin geçmiþine bir bakýn,
Güzel vatanýmýza sönmeyen ýþýk yakýn,
Sahtekârýn sevgiyle baktýðý görülmüþ mü?

Ýnanmayýn haksýza onlar her zaman ayný,
Boþluklarý bulunca sahneye çýkar kayný,
Dünya’ya kýtlýk gelse erimez onun boynu,
Gamsýzlarýn sýkýntý çektiði görülmüþ mü?

Baþka Türkiye var mý ne hallerle kuruldu,
Ecdadýmýz kan verip at üstünde yoruldu,
Düþmanlar yurdumuza yýlan olup sarýldý,
Vatan hainlerinin kalktýðý görülmüþ mü?

Sizi dünden ayýran müteþebbis farkýnýz,
Ýþte ondan týkanmaz su taþýyan arkýnýz,
Kýrýldý mý söyleyin dönüp duran çarkýnýz,
Meczuplarýn topraða aktýðý görülmüþ mü?

Dumanoðlu gamdadýr sahtekâra yenilmez,
Vefa bilmeyenlere insan bile denilmez,
Þeytanla bir olanda asla vicdan bulunmaz,
Yüzsüzlerin adalet taktýðý görülmüþ mü?

Yukarýda yazdýðým bu þiirle bir adaletsizliði dile getirmeye çalýþtým. 2009 yýlýydý. Sigorta primine % 5 indirim yapýlmýþtý. Dilekçemi yazarak SSK’ya müracaatýmý yaptým. Ýlgili memur; “Borcunuz görünüyor.” dedi. 2000 ve 2002 yýlýnda birer aylýk primin yatýrýlmadýðý gözüküyordu. Çalýþtýrdýðým elaman SSK primini yatýrmak üzere kasadan parayý alýr ve kendi sigorta primini yatýrmadýðý anlaþýldý, dolaysýyla 380TL olan ana sigorta borcu katlaya katlaya toplam 4.455 TL olmuþ. Krizin hüküm sürdüðü bir zamanda bankadan kredi alarak bütün borcumu yatýrdým. Aksi takdirde bu parayý yine benden hem de fazlasýyla alacaklardý. Burada benim suçum neydi bilmiyorum? Üstelik aldýðým kredi faiziyle birlikte 550.00 TL.’yi buluyordu. Vergi borçlarýnýn faizlerinin silinmesinden son derece rahatsýz olduðumu da belirtmek isterim. Burada þu soruyu da sormadan geçemeyeceðim; “Vergisini þu ve bu þekilde bin bir güçlükle ödeyen vatandaþýn günahý ne?” Ben þahsen devlete borcunu ödeyen dürüst insanlarýn rencide olmasýný kaldýramýyorum.
Bu uygulama yýllardýr yapýlýyor ve art niyetli insanlar hiçbir zaman sahneden inmiyorlar. Bu aftan sonra da ayný insanlar bu sahnede olacak, ayný oyunu oynayacaklar. Ancak, gerçekten borcunu ödemek isteyip de ödeme imkâný olmayan kiþileri rahatlatma yoluna gitmek çok güzel bir düþünce ve uygulama. Fakat iyi niyeti tamamen kendi çýkarlarý doðrultusunda kullanan kiþileri, yüzsüzleri lütfen affetmeyiniz. Çünkü, kötüden asla iyi örnek olmamýþ ve olmaz da. Kaldý ki, mevcut yönetiminizin almýþ olduðu radikal kararlar, vatanýn kalkýnmasýnda çok önemli bir merhale kat etmiþtir. Yapýlan seçimler ve referandum oylamalarý sözlerimin doðruluðunu ortaya koymaktadýr.
Gereðini bilgilerinize arz ederken bu memleketin duvarýna harç olan insanlarýn da bir þekilde memnun edilmesinde fayda görüyorum. Ben, vergi affýný gündeme getirenlerin gelenekçi bir fikirle ortaya çýktýðýna inanmaktayým. Alýnan kararlar bir çözüm gibi görülse de gelecekte tahribatý çok daha aðýr sonuçlar doðurabilir. Çünkü, toplumda vatan kavramý eskiye oranla zayýflamaya, gemisini kurtaran kaptan anlayýþý hüküm sürmeye baþlamýþtýr. Bir vatansever olarak bu cennet vatanýn kalkýnmasý için her kim bir çivi çakarsa ona minnettar kalýrým.Bu vesileyle baþarýlarýnýzýn devamýný, yüce Yaradan’dan yâr ve yardýmcýmýz olmasýný diliyorum.Saygýlarýmla….21.12.2010 ANKARA
Murat DUMAN



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.