Aile, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilir. Aile denince genellikle ayný evde oturan anne ve baba ile, varsa onlarýn evlenmemiþ çocuklarý anlaþýlýr. Bu tip aileye çekirdek aile denir. Çekirdek ailedeki çocuklarýn evlenmesiyle de yeni bir çekirdek aile ortaya çýkar. Ama aile sözcüðünün bundan daha geniþ anlamý da vardýr. Daha çok sayýda akrabadan oluþan birimi, hatta bir soyu ya da sülaleyi tanýmlamak için de aile sözcüðü kullanýlýr.
"Aile" sözcüðü günlük dilde çok deðiþik gruplarý tanýmlamak için de kullanýlýr. Örneðin "Hasan iyi bir aileydi" dendiðinde, Hasan’ýn sorumlu bir baba ve koca olduðu anlaþýlýr. Oysa birisi "Benim ailem Adana’dan gelmiþ" dediði zaman, annesiyle babasýnýn, hatta belki de dedelerinin Adana’da yaþamýþ olduðunu belirtir. Bir baþkasý "Bu bir aile toplantýsýdýr" dediðinde, o toplantýda yalnýzca akrabalarýn bulunacaðý anlaþýlýr. Bunlar amcalar, dayýlar, teyzeler, halalar, yeðenler ve evlilik baðýyla aileye katýlmýþ kiþilerdir. Bütün bunlar bize, "aile" kavramýnýn her zaman evliliðe ya da ortak atalara dayalý iliþkileri kapsadýðýný göstermektedir.
Afbuyrun! Bu þiiri gözyaþlarýna boðulan bir arkadaþýmýn yangýnýna derman olsun diye yazdýðým.."5 çoðunu yetim býrakarak , eðlence mekaný bir kadýna giden bir erkeðe" ithafýmdýr.
Sosyal Medyada Paylaşın:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.