MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Üç nokta koydum gecenin siyahına ...
efLaHatun

Üç nokta koydum gecenin siyahına ...




Acýlar biriktiyorum masum avuçlu çocuklarýn yüreklerinde! Þehre dar gelen bir hayalin ortasýnda,kederler çoðaltýyorum yýrtýk ceplerimde.An geliyor bir ülkeye bölünüyor yüreðim ve an geliyor dünya oluyor karanlýðýn yamacýnda..
Saklý düþlerimin o en kayýp adreslerinde bir masala dönüyor sözlerim.Zamansýzlýðýma sýðdýramadýðým derin acýlar saklý þimdi kimliksiz düþlerimde!...Ben bir þehre çekip giderken bir ülkeye dönüyor yüreðim.Ben; þehir ve ülke iki baðýmsýz hayal atlasý ve tam ortasýnda ben masum avuçlu bir çocuk yüreði..
Bütün serzeniþlerime bir kandil yakýyorum gecenin sukut ettiði bu saatte! Bütün hayal kýrýklýklarý,bütün sýradanlýklar ve bütün gerçek olmayan aþklar birer birer kapý çalýp çekip gidiyorlar.
Oysa ben bir yýldýz saraken gamlý düþlerime ve kelimeleri hüzün rengine boyarken, ardýmda yaþayamayacaðým her þey bir uçurum olup çýkýyor karþýma.
Zamaný karalýyorum silikleþen yazýlarýmýn içinde ve göðün karanlýðýna hicran yazýyorum siz sabaha soyunup uyurken. Bense gecenin tam koynunda,adýný bile bilmediðim tüm sözlerin esaretini yaþýyorum!..
Ayrýlýklarýn o kapanmaz yara gibi duran bütün ayraçlarýný kaldýryorum.Tuz basýyorum özlemden çatlayan yüreðimin yarasýna. Akþamlar geceye soyunup dururken ve çekip giderken bütün eþgali yldýzlarýn, ben göðe yükseliyorum sanki! Hz.Ýsa oluyorum göðün avuçlarýnda.Bir zaman sonra sevgi yaðdýracaðým bu karanlýk þehre ve bu kayýp dünya sahnesine!..
Belli belirsiz korkular ve kaygýlar var içimde.Bitip giden bir ömrün sonbaharýnda yazýlý mýsralarým.Öyle çok þey var ki; susupta söyleyemediðim, ruhumun çarmaða gerilmiþ umudsuzlýklarý içinde cesaret edip dile getiremediðim..
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.