MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ŞEBİNKARAHİSAR SEVDASI / Hikmet OKUYAR
Hikmet Okuyar

ŞEBİNKARAHİSAR SEVDASI / Hikmet OKUYAR


Dünyaca Ünlü Pirimiz Abdi Beð ile ayný Þebinkarahisar, Kütküt Mahallesi, Kütküt Baðlarý ile Þebinkale, Þebin cevizi, Þebin dutu, Þ ebin gülü, Þebin bülbülü, Köprübaþý ortamlarýnda; tarih ve kültür hazinelerinden aldýðým ilham ve

Atlýhan ATÝLLA, FATÝH, ATATÜRK, Bayburtlu ZÝHNÝ, Mehmet Emin YURDAKUL, Sadri Maksudi ARSAL, Aþýk VEYSEL, Bayrak ÞairÝ Arif Nihat ASYA, Coþkun ERTEPINAR, Hasan Tahsin OKUTAN gibi abide þahsiyetlerden Pirimiz ABDÝ BEÐ Aþkýna; bana ulaþan heyecan ve enerji ile; gelecek nesillere iki kelime baþlýklý da olsa ÞEBÝNKARAHÝSAR SEVDASI vermek istedim.

’Proje Üretip Uygulayan Þair’,

’Daðlarýn ve Çobanlarýn Þairi’,

’Eylemleriyle Söylemleri Örtüþen Þair’,

’Bizim Hikmet..’

gibi üstüme GÖREV BÝLÝNCÝ ile yüklenen ünvanlara layýk olmak için çok çalýþmak, çok okumak çok üretmek halkýn arasýnda gönlünde olmak; dere tepe dað bayýr yayla deniz plaj okul fabrika tarla bahçe bulvar m e y d a n köy odasý kýraathane çayocaðý sahne ocakbaþý kürsübaþý her ortamda hizmetlerimle eserlerimle etkin olmam ’’yediðin e k m e k helal olsun’’ dedirtmem gerekiyordu.

Tanýtým Turizm Kütür Sanat Eseri;

ÞEBÝNKARAHÝSAR SEVDASI,

Kardeniz Sevdasý,

TÜRKÝYE SEVDASI

isimli ciddi ve saygýn proje çalýþmalarýmýn planlarýný proðramlarýný hazýrlarken; engin ufuklu, bilge, çaðdaþ, tanýtým turizm kültür sanat dostu süper deðerlere ulaþtým

Halk bilimcileriyle, halk önderleriyle, þiir müzik beste þarký türkü hikaye roman ustalarýyla, þiir yorumcusu canlarýmla, Türkçe edebiyat müzik öðretmenlerimizle, muhtarlarla, dernek vakýf oda birlik kooperatif baþkanlarýyla birebir görüþtüm.

Çýrak ve Usta Ressam, Karikatürisist, Fotoðraf Sanatçýsý, Saz ve Ses Sanatçýsý, Þiir Dostu Medya mensubu binlerce can tanýdým.

Gördüklerimden dinlediklerimden okuduklarýmdan öðrendiklerimden sevdalar oluþturdum. Paylaþtým sevenlerle sevdiklerimle.

704 Sayfalýk bir kaynak eserin hayalleriyle çoþarken..Özel yeteneklerini deneyimlerini özlemlerini heyecanlarýný sevdalarýma aktaran canlara cananlara sevdalý yüreklere selam olsun.. her nerede yaþýyor ve yaþatýyorlarsa..

Þebingülü sunumlarýmla, Þebinkarahisar Sevdasý diyerek..


Þ E B Ý N K A R A H Ý S A R SEVDASI


HASANÞEYH’DE HOCA YESEVÝ’ NÝN TUTKUSU..

TATLI DÝL, GÜLEN YÜZ, ÞEN GÖNÜLLER DÜÞÜMDE.

DEVEDÜZÜ, KAYABAÞI YEDÝ GÖZE SU..

ÞEBÝNKARAHÝSAR SEVDASI VAR BAÞIMDA.

............................................................


Hikmet OKUYAR

25 Eylül 1988, ÞEBÝNKARAHÝSAR
Bizim Sevdamýz Bitmez, Hikmet Okuyar, 1999, Sayfa, 23.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.