MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

NEVŞEHİR SEVDASI
Hikmet Okuyar

NEVŞEHİR SEVDASI



4. Uluslararasý Kapadokya Þiir Þöleni münasebetiyle Nevþehir ilçelerine gidip orada þiirli þuurlu havayý soluyup; Türkiye Sevdasý ile beni yakýndan tanýyan canlarýmla hasret gidermeyi çok istemiþtim.
Þayet gidebilseydim ’Aþýklýk, Ozanlýk, Þairlik ve Þiir Yorumculuðu; özel yetenek, bilgi, beceri, yoðun emek isteyen; ciddi ve saygýn bir meslektir’ özdeyiþimle dillendirdiðim tezimin kurulacak þiir atölyesi ortamlarýnda tartýþýlýp desteklenmesini arzedecektim.Okullarý dolaþýp çok özel yetenekli Nevþehirli Þiir Yorumcusu elemanlarla, türkçe edebiyat ve müzik öðretmenleyle birebir görüþecektim.
Cumhuriyet Meydaný’nda Atatürk anýtýna kýrmýzý beyaz bir demet Þebingülü býrakýp; ardýnda kalýcý eserler býrakarak ebedi aleme göç eden ceddimiz için meslektaþlarýmýz için dualar gönderecektim.
Toplantý saatlerinde; bencillikten kýskançýktan çekememezlikten arýnmýþ þiir ustalarýmýzý ’þiire sevgi, þaire saygý, þiir kitaplarýna daha çok ilgi, sanata deðer’ özdeyiþimi tekrarlayarak tek tek kucaklayýp saracak; Pirimiz Abdi Beð aþkýna saygýyla selamlýyacaktým.
Etkinliklerden arta kalan zaman zarfýnda da esnafý kamu yöneticilerini gençleri sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcilerini ziyaretle þiirli þuurlu sohbetler yapýp; üretimi mutfaðý ve Nevþehir ve ilçelerinin yarýnlarýný konuþacaktým.Nevþehirliler’i dinliyecektim Nevþehir Sevdasý ile.
Trakya’dan Alaaddin Ýkican’ý, Edirneli Nazo Þair’i, Adana’dan Adanalý Harika Þair’i, Mersin’den Amasyalý Afet Þair’i, Yozgat’tan Sargýn, Durali, Gülbahçe ve Serdengeçti’yi, Samsun’dan Aþýk Obalý’yý Elazýð’dan Bedrettin Keleþtimur ve arkadaþlarýný, Burdur’dan Ýsa Kayacan’ý, Ankara’dan Mehmet Nuri Parmaksýz’ý, Ordu’dan Cemile Düzgün’ü Yaþar Özkan’ý, Hasan Gencay’ý, Ordulu Gülay’ý, Isparta’dan Ecevit’i ve Uçarlar’ý, Antalya’dan Karacan’ý Giresun’dan Ahmet Kaçar, Hayrettin Günay, Seyfullah Çiçek,Fatma Soydan ve Emine Usta’yý soracaktým tanýdýklara.
Ýstanbul’dan Zehra Birsen Yamak,Kayseri’den Öngün Yýldýrým’ýve Sivastan Aþýk Kaptani’yi arayacaktým konuklar arasýnda.
Medya kuruluþlarýný da tek tek ziyaret edip þiirli þuurlu haberleri vesilesiyle teþekkürlerimi iletecektim meslektaþlarýma.
Daha önemlisi Ünlü Nevþehirli Þair Dr. Nedim Uçar’ýn doðup büyüdüðü, havasýný soluduðu Nevþehir cadde ve sokaklarýnda dolaþacak, derelerine inecek, tepelerine çýkacaktým Nevþehir Sevdasý ile.
Bir de bir fýrsatýný bulup bir radyo veya tv sütüdyosundan Nevþehirli Þiir Yorumcusu kýz erkek genç elemanlarýn yorumlarýyla Nevþehir Sevdasý isimli eserimi dinleyip Nevþehirliler’e canlarýma canlý yayýnlarda saðlýk sýhhat dileklerimi sunacaktým. Ve 4.Uluslararasý Kapadokya Þiir Þöleni etkinliklerine öncülük edenlere, katký yapanlara, yarýþmalara katýlanlara,dereceye girenlere tebriklerimi bildirecek;
Nevþehir ve Ýlçeleri’nin tanýtýmýna vesile olacak tüm halisane düþüncelerin sürmesini diliyecektim.
Neticeitibariyle, bu büyük iddialý organizasyonu yaþayarak takip etmek benim için özlem olarak kalsa da; Elazýð Hazar Þiir Akþamlarý etkinilklerine yaptýðý katkýlarla ünlü Nevþehir Valisinin nezdinde 4. Ululuslararasý Kapadokya Þiir Þöleni’ni takip eden tüm þiir dostlarýna selamlarýmý saygýlarýmý iletiyorum Þebingülü sunumlarýmla Pirimiz Hacýbektaþ aþkýna Abdi Beð aþkýna ve Türkiye Sevdasý kapsamýnda Nevþehir Sevdasý ile..

NEVÞEHÝR SEVDASI

Hacýbektaþ özge serden geçilse,
Gülþehir’den gelir gülen Nevþehir.
Þairden, þiirden konu açýlsa..
Nedim, Nedim Uçar. bilen Nevþehir.

Damat Ýbrahim’i misal gösterip,
Pekmezi kaynatýp, pestili serip,
Derinkuyu’larda erkekçe durup..
Sevdayý yaþarken alan Nevþehir.

Dört mevsim taptaze gülü, çimeni,
Kapadokya söyler tozu dumaný.
Rüyalardan kalan yaþanaýn aný..
Yeniden doðdun der dolan Nevþehir.

Acýgöl sevdayý alýp gizlerken,
Paslanmaz umutlar özü közlerken
’Okuyar’ þiiri aþka sözlerken..
Þenlensin, yaþýný silen Nevþehir.

Sýla sevdasýnýn köþkü, sarayý,
Uzak kalan çok açmasýn arayý,
Hizmet için alsýn pulu parayý..
Sevdalarla meþhur olan Nevþehir.

Kozaklý’ým, Avanos bir türkü derken,
Seher vakti Ürgüp sürüp giderken,
Dost baðýnda canlar semah ederken..
Hikmet’in aþkýna bulan Nevþehir.
Sevdalarla meþhur olan Nevþehir...

16 Ekim 2009
Hikmet OKUYAR
Þüsiyad Baþkaný


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.