MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Aramızdan Su Sızmazdı
Aşık Alemi

Aramızdan Su Sızmazdı



Aramýzdan su sýzmazdý
Gülüm bana hiç kýzmazdý
Darýlýp birgün üzmezdi
Onun için seviyorum
Nasýl sevmeyeyim Tanrim

Öyle güzel yaratmýþsýn
Özüne sevðin katmýþsýn
Meleklerle bir tutmuþsun
Onun için seviyorum
Nasýl sevmeyeyim Tanrim

Yüreðimde çaðlar durur
Abý- hayat aþk-ý gurur
Bir þiir gibi okunur
Onun için seviyorum
Nasýl sevmeyeyim Tanrim

O ki gözlerimin nuru
Öyle saf ki berrak duru
Gökkuþaðý renk yaðmuru
Onun için seviyorum
Nasýl sevmeyeyim Tanrim


& Aþýk Alemi &

Kalbimin Gülüne Yazýlmýþtýr :)






Saygi deger Dostum Inci inceer’in Gurubumuz da yapmis oldugu paylasimdan esinlenip yazdim kendisine gonul dolusu sevgilerimi iletirim ayrica Senai Demirciye bu guzel kaleme saygi sevgilerimi iletirim


SuYuN YeDi ReNGi

Su hayatýmýzdýr…

Su cansýzdýr olabilir ama can susuz olamaz. Canlý olan herþeyin kaderi su üzerine yazýlmýþtýr. Nerede can varsa orada bir su arayýþý vardýr. Madde sanki suyun dudaðýndan emer gibidir hayatý. Hayat ateþi, önce suyun duru ayinesine düþer, öylece görünür olur. Onun içindir ki, bir canlýya baktýðýmýzda yarýdan fazla suyu görürüz aslýnda. Her canlý bedeni su üzerine yazýlmýþ yazý gibidir. Öyle ki yüreðimizin yüreðinde her an bir su þelalesinin ritmik akýþýný duyarýz, beynimizin çeperlerinde suya yazan bir kalemin vuruþlarýný aðýrlarýz. Þah damarýmýzdadýr su. Þah damarýmýzdýr su. Su kanýmýzdýr. Su, yüreðimizde ‘can suyu’muzdur. Su hayatýmýzdýr. “Ab-ý hayatýmýz”dýr. Su, Muhyi’den ihya dokunuþu, Hayy’den diriliþ nefhasýdýr.

Su yakýnýmýzdýr…

Tohumlar bir damla suyun dokunuþu ile uyanýr. Ýnsan günýþýðýna suyun dokunuþu ile uzanýr. Su bizi bize yakýnlaþtýrýr, eþyayý birbirine yakýn eyler. Su var oluþumuzun ele avuca gelmez ilmeði gibidir. Suyun aktýðý yerde, suyun coþtuðu yerde, suyun uðradýðý yere yakýn durur hayat; suya tutunur ve yeþeriverir, canlanýr ve neþelenir. Suyun yokluðu eþyayý birbirine uzak eyler, canlýlarý tarif edilmez bir ayrýlýða düþürür, bitimsiz bir boþluða iter. Su yakýnlýktýr. Tüm daðýlmýþlýklar suyun billur dokunuþunda kristalleþir, tüm uzaklýklar suyun serin yüzünde son bulur. Su varlýðýn tanýdýk sahili, buluþmalarýn þeffaf gülü, birleþmelerin tanýdýk köprüsüdür. Su sahilimiz, gülümüz, köprümüzdür. Yakýnlýðý “aramýzdan su sýzmýyor” diye tarife kalkanlar, aramýzda su olmasaydý bütün yakýnlýklarýn, birleþmelerin ve buluþmalarýn eriyeceðini hatýrlamalý.. Su, Mahbub’dan yakýnlýk müjdesi, Vedud’dan dostluk habercidir.

Su rengimizdir…

Renksizdir su ancak tüm renklerin boyalarýný ödünç aldýðý da sudur. Suyun olmadýðý bir dünyada rengin elbette sözü edilemez. Gülün alý, yapraðýn yeþili, göðün mavisi.. hepsi suyun yüzünde gerçekleþir. Sularýn çekildiði yerde renkler ölür. Su var oluþun rengi ve ahengidir. Tüm renkler su üzerine yazýlmýþ gibidir. Rengahengimizdir su… Su, Mülevvin’den gözümüze gökkuþaðý, Musavvir’den gönlümüze ahenk boyasýdýr.

Su suretimizdir…

Su biçimsizdir ancak biçimlerin biçimlendiði kalýptýr. Suyun olmadýðý yerde bozulma, çürüme, pörsüme, erime baþlar. Su hiç biçime girmese de, eþyanýn biçimlenmesinde ve suretlerin güzelleþmesinde vazgeçilmezdir. Su, girdiði her kabýn biçimini alýrken, kalýbýmýzý giyinmeye hazýrlanýr, kalbimizi okþamaya koþar. Yüzümüzün güzelliði suyun geziniþiyledir, gözümüzün nuru suyun yoklayýþýyladýr, kalbimizin kalbi suyun akýþýyladýr, kalýbýmýzýn kalýbý suyun suretiyledir. Su, Cemil’den güzellik dokunuþu, Latif’ten estetik okþayýþýdýr.

Su lezzetimizdir…

Tadý tuzu yoktur, ancak hayatýn tadý tuzu suyla gelir. Tuz suda kývama eriþir, þeker suda tadýný bulur. Hayatýn tüm lezzetleri suyla gerçekleþir, suyla hissedilir hale gelir. Hiç bir lezzet suya uðramadan gelmez damaðýmýza.. Dudaðýmýza kurulmuþ sofra, dilimize sunulmuþ çeþni gibidir su. Her nimet bu sofraya uðrar, her lezzet bu çeþniye katýlýr. Eþsiz baharatýmýz, vazgeçilmez katýðýmýzdýr su. Su, Rezzak’tan dilimize çeþni lütfu, Rahman’dan cismimize tat sunaðýdýr.

Su þiirimizdir…

Su sadedir, ancak karmaþanýn buluþtuðu yerdir. Su çoktur, ancak eþsizdir. Kolay elde edilebilir gibidir ancak tek bir damlasý bile taklit edilmez bir cevherdir. Bir þiir gibi, sade ama bi’tanedir, “sehl-i mümteni” söyleyiþi gibi basitlik içinde kainatýn en karmaþýk iliþkilerini anlatýr gibidir. Sadelik ve güzellik suda buluþmuþlar ve orada öylece beraber kalmýþ gibidirler. Þiir söze su verip onu çelikleþtirmek ise, su da sözün kýlýç gibi keskin ve elle tutulur halidir. Su þiiri anlatmaya yeter belki, ama henüz hiçbir þiir suyu anlatabilmiþ deðildir. Oysa, su kâinattaki her olayýn kafiyesi, varlýðýn gözümüz önünde akýp duran þiirinin doyumsuz nakaratýdýr. Su kainatýn konuþmasýnýn ahengi, var oluþumuzun þiirli üslubudur. Su Mütekellim-i Ezelî’den dudaðýmýza dökülmüþ cismanî bir þiir, Rahman-ý Rahim’den yüreðimize indirilmiþ müþfik bir sözdür.

Su herþeyimizdir…

Su hiçbirþeye benzemez ama herþeye de benzer. Herkese yakýndýr, herkesledir. Herþeyin yanýndadýr ve herþeyin özüne girer, herþeyin yüreðine sokulur, herþeyin cisminde bekler.. Bununla birlikte herþeyden ayrý kalýr, ayrýk durur. Hiçbir þey suyu bulandýrmaz; hiçbirþeyin kiri onun duruluðuna dokunmaz. Yine su olarak kalýr, bozunmaz, daðýlmaz, özünü bulandýrmaz. Herþeyin yanýnda durur, ancak herþeyden duru kalýr su. Ýnsan yüreðini her an yokladýðý gibi, gökleri dolaþýp el deðmedik coðrafyalara uðrar. Ýþte böylesine herþeydir su. Herkesle ortaklýk kurmaya hazýrdýr ancak bi’tanedir. Herbirimizin yanýnda ancak herbirimiz için özeldir. Su, Ehad’den boynumuza dolanmýþ eþsiz incidir, Samed’den gözümüze takýlmýþ paha biçilmez pýrlantadýr.

SeNai DeMiRCi





Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.