MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Nur-u Aşk (ım)
Edep-biat

Nur-u Aşk (ım)






Süzülür ruhumdan kirli isyaným’ da
Þadýrvan musluklarýndan akan bir damla su ile paklanýr
Yürür yedi arþýn sukut-u meydanýna
Günahlarým kulaklarýmda yankýlanýr

Ve kirli isyanlarýmýn , ruhumdan damýtýlan kendimin dýþýndaki korkularým engel olur zehirli kelimelerime, kalemim bir harfin kurbanýyken, Ýbrahim’leþen cümlelerim boyunlarýný uzatýr karanlýða, kör bir satýrdýr söz, dilediðini kurban eder ve zaten kurban olmaya hazýrdýr dilenenler.

Bir damla suda paklanýp ötelere çekilen masumluðum þahittir bu fedakar cürmüme, bazen baþý önünde bir anka kuþu, bazen bir turna ve bazen çekingen bir serçe. Aþk için ; kavrulan gönlümü attýðým denizler soðutur sandým, meðer aþk olunca yakan, denizlerde yanarmýþ anlaþýlan.

Meydanlar, her bir adýmýn sevgiliye, yare, yuvaya akan yollarýna kaç duygunun, yani kaç ayrýlýk yaþamýþ, kaç aþýk olmuþ bedenlerin bastýðý bilinir mi, yedi arþ ötesindeki kaderi çizen Hak’tan habersiz yaprak yeþerir mi.? Yürü, sözlerin boynunda birer kelepçe, akar ruhundan geçmiþin yarýnýna hece hece.

Dön ve bak arkana, neden herkes yalan söyledi, hani bir sevginin iffetinden ah-u zar olan Keremin aþký ve hani Bülbülün yanýk naðmelerinde seherlerini arayan güller in figaný.. Bir sabrýn tefekküründe mi kaldý yitenler. Yoksa hep ayný tekerrür den mi visal oldu gidenler.

Süzülür hayallerimden arzularým’da
Yalnýzlýðýmýn yýkýntýsý yýðýntý olur
Yürür dileklerim bir bir yýldýzlar arasýnda
Son duraðý suskunluðumdur kalýr her göz yaþýmda

Karanlýk bir odaya hapsolmuþ duygularýmýn arasýndan bana en yakýnýný bulup özgürlüðüne kovuþturmak için çabalayýþým, uðraþýmýn bitmek tükenmek bilmeyen kararlýlýðý arasýndaki arzularým, isteklerim neredesiniz?

Bilmezler mi yýllardýr bu suskunluðun bedelidir hak etmiþliðim ve gözyaþýnda sele karýþýp vahalara gidiþim. Sonu sonsuzluk biliþim...

Süzülür aþka açlýðým bir derviþ nefesinde
Hu olur, hak olur gönül indinde
Bir kervandýr nefsim yanar kum çöllerinde
Dumaný þeytana ulaþýr, külü ateþe


Ayhan YALÇIN


© Bu eserin her türlü yasal sorumluluðu ve telif hakký, Ayhan Yalçýn veya yasal temsilcisine aittir. Eserin hak sahipliði ve yayýmý ile ilgili tüm tartýþmalar telif hakký sorumlusunu baðlar ve sorumlu kýlar. Hak sahibinin isteði, izni dýþýnda çoðaltýlamaz ve yýnlanamaz.


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.