MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Her şeyden seni diledim.
Edep-biat

Her şeyden seni diledim.



Seni sevmek, ruhumun anasýnda kendimi görmektir, seni sevmek; gördüðüm kendimi sen bilmektir. Seni sevmek, hiç yazýlmamýþ kelimelerle þehrine girmektir, seni sevmek edebimdir.

Yaðmurlu bir gecede
Yere düþen her damladan, seni diledim.

Her damlanýn gözyaþýn kadar derin ve pak olduðu kendi göðünden bir damla da kendim için istediðim sevgili. Gönlümü, kelime – kelime söküp yerinden ve acýsýna katlanarak gözbebeklerinin önüne serdiðim bu Mecnun-i halimi bilseydin ve görseydin keþke, oysa göstere bilirdim sana, suskunluðuma mal olmuþ bir aþkýn her yaðmur damlasýndan seni dilendiðini. Hissedebilmesi için kendindeki seni.

Yaðmur topraða, sen bana can verdin
Bu dilediklerim gerçekleþir mi dersin?

Sevgili, sevmek kalp nabýzlarýnda heyecaný ve tutkuyu hissetmektir. Sevmek kaybetmenin korkusuyla aþka yürümektir. Her adýmýnýn topraðýma düþen yaðmur damlasý kadar can suyu olduðunu bilesin ,içime ektiðin umut filizleri için. Ve bilesin ekilenin açmasý için güneþi bekleyiþimin dileklerini.


Çektim nefes-nefes seni içime
Sigaramdan duman-duman seni diledim.


Bir nefes kadar can, bir duman kadar zehir bu içine düþtüðüm yokluðun, kül tabaklarýnda sabrý çatlatan bir bekleyiþin kýrýlmasýndan arda kalan toz yýðýnlarý ve parçalarý var þimdi. Sýðýnmýþ özlemlerim benden habersiz son bir kelimenin ardýna da seni beklemekte, bu bekleyiþte can seni dilemekte.


Sen beni her nefeste öldürürken
Ben seninle bir hayat diledim...

Ölüm, pir perdenin aralanmasýnda görülen yoldur, bu yolun her köþesinden devam eden sokaðý sonsuzluktur, ben sende sonsuzluðun sonu olmayý, nefes-nefes ölüp sende hayat bulmayý, her köþe baþýna suretimi býrakýp seni aramayý diledim, ben seni sonsuzluðun son uðurlamasýndaki duada sevdim. Dua-dua seni istedim.


Baktým uzun-uzun aynadaki resmine
Bu gözler sen olmuþ bakamýyor kendine.

Kendindeki beni istemek, aslýnda bendeki kendinin kendindeki bana kendince benzeyiþindendir. Bu benzeyiþin aslýný oluþturan aþk, kendinde hissettiðin her þeyi bende görmenin ve sevmenin sana dönüþündeki yansýmasýdýr. Þimdi sen kendinin gözlerine bakýp benim için kendinin yanaklarýndan öp. Bu öpüþ kendim kadar kendine de hitap etsin. Ve bunu bir tek gözlerin bilsin.


Boyuyorum hayallerimi senin rengine
Ben hayallerimde bile seni diledim…


Ayhan YALÇIN


© Bu eserin her türlü yasal sorumluluðu ve telif hakký, Ayhan Yalçýn veya yasal temsilcisine aittir. Eserin hak sahipliði ve yayýmý ile ilgili tüm tartýþmalar telif hakký sorumlusunu baðlar ve sorumlu kýlar. Hak sahibinin isteði, izni dýþýnda çoðaltýlamaz ve yayýnlanamaz.


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.