MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BİR ŞEBİNKARAHİSAR TÜRKÜSÜ SÖYLE.. / Hikmet OKUYAR
Hikmet Okuyar

BİR ŞEBİNKARAHİSAR TÜRKÜSÜ SÖYLE.. / Hikmet OKUYAR


Sakýn beni düðün dernek þenlik þölen piknik panayýr organizasyonlarýnýn tam ortasýnda görüp de sevinçten havalara uçtuðumu sanmayýn.
Geçtiðimiz yýl 15. Þebinkarahisar Turizm ve Kültür Þenliklerini 15 kiþi ile bir Karadeniz derneðinin toplantý salonunda kutladýk.
..... Aziz Nesin, Kemal Tahir, Mehmet Emin Yurdakul, Sýtký Akozan, Mehmet Emin Ertem gibi büyük ustalar aklýma geldikçe mevcut durumlara aðlamamak için zor tutmuþtum kendimi.
Siz günübirlik yaþayanlarýn cümlelik sözcüklerle cart curt nutuk atarken bir yandan da kravatlarýnýn ucuna takýldýklarýna fazla takýlmayýn. Her þey ortada.. Plansýz projelerle taslaðý bile olmayan tasarýlarla heyelanlý alanlar üzerine kondurulmuþ çok katlýlarla atar tutar yatarlar onlar. Her þeyi onlarýn bildiðine inanmayýp kardan adamlar diye baðýrarak þaplaðý indirdiðinde, bir daha seni aramazlar sormazlar ve de ortamlarýnda seni ve senin gibileri hiç görmek istemezler.
............Þebinkarahisar’a vardýðýmda Kadýoðlu’nda, Köprübaþý’nda Abdi Beð konaðýnýn bahçesinde gölayaðýnýn dibinde bir Þebingülü bahçesinin ortasýnda bir kaç saat oturduðumu hatýrlamýyorum. Sirkeci Rafet, Asim Silahçý, Metin Teker, Ýrfan Tuncer, Ali Takmaz ile gene görüþemeyeceðim. Bu defa. Gürünlü gibi onlarca baba dostu dualarýmýzda yaþayacak artýk. Muhtar Cafer Öztürk ve Alim Öztürk ile Þebinkarahisar Vilayet Meydaný’nýn kenarýndaki Kýnýklýlar kahvesinin altýnda Kayabaþý, Kýnýk Obasý sohbetleri yapamayacaðýz bir daha. Halim Ýnan ile Atatürk Çarþýsý Çay Ocaðý önünde oturup, Yýltarýç Hacýömer Dikmetaþ ufuklarýna dalýp; 20. Þebinkarahisar Turizm ve Kültür Þenlikleri’ni görüp göremeyeceðimizi konuþamayacaðýz.. Bir dahaki þenliklerde kazanlarla Þebincevizli Un Helvasý piþirelim diyemeyeceðiz belki de..
Her köyümüzden her mahallemizden bir yakýnýmýz Hakk’ýn rahmetine kavuþtuðu için vaktimizin büyük bir kýsmý baþsaðlýðý dilekleri ile deðerlendirilecek. Ömer Kuzucu ile cami avlusunda Tarýk Eroðlu ile evin önünde Murat Akyüz ile Cemiyet Kýraathanesinin köþesinde hasret gideremeyeceðiz bir daha..
Bir yandan da fitne fesat entrikalarla Hikmet’i etkisizleþtirmek isteyenlerin baþlarýný kaldýramayacak durumlara düþtüklerini öðreneceðiz yerel gazetelerden ama havaya girmeyeceðiz. Yine tüm hemþerilerimizi Þebinkarahisar Sevdasý ile baðrýmýza basmaya, kadýn erkek tüm canlarýmýzý Allah rýzasý için saymaya sevmeye devam edeceðiz.
Bereketli ürün, bol hasat, hayýrlý iþler dileyeceðiz gençlere iþ eþ aþ olanaklarýnýn saðlanmasýný üretimin arttýrýlmasýný nüfusun yeniden çoðalmasýný isteyeceðiz uygun ortamlarda.
Eðitimci Müzisyen hemþehrimiz Ali Yolcubal ’ýn evinde bir saatlik kültür sanat sohbeti yapabilirsek kar sayacaðýz belki de
Bir güne bin günlük iþleri sýðdýrmaya uðraþacaðýz bazen. Bir söðüt gölgesinde Alaaddin Önal, Ömer Biber, Faruk Iþýkver gibi birkaç dost ile doya doya bir hasret gidermeden ayrýlacaðýz gideceðiz 2200 rakýmlý geçit vermeyen ve 100 yýldýr tünel bekleyen Eðribel Tepesi ötesine.. Aksu’ya, Atapark’ a doðru..Dikmentepe ’ ye, Kayabaþý’na, Gelinkaya ’ya, Þebinkale ’ye el sallayarak; yine sevdiklerimize doyamadan.. Þebinkarahisar Azerbaycan Cumhuriyet Meydanýnda..Atatürk Evi ve Müzesi Millet Bahçesinde...
Þebinkarahisar Türk Ocaðý önünde..
Þebinkarahisar Vilayet Meydanýnda...BÝR ÞEBÝNKARAHÝSAR TÜRKÜSÜ SÖYLE diyerek..
......
Bir Þebinkarahisar Türküsü Söyle.. / Hikmet OKUYAR
=
Yanýk türkülerle yanýp tüterim..
Virane damlarýn her köþesinde.
Mazlumun dostuyum dostça tutarým..
Acýlý gününde ve neþesinde.
=
Dert ortaðýn kimdir diye sorsalar
Bülbül derim gülüm derim gül derim,
Küp dolusu altýn gümüþ verseler..
Arzulara köklü çözüm bul derim.
=
Gelinkaya eteðine yaslansam,
Erenlerden akýl alsam uslansam,
Dostlarýma hasret ile seslensem..
Duyanlara ’yeter artýk gel’ derim.
=
Kýlýçkaya gözyaþýmý tut sakla,
Kabarýnca etrafýný sor yokla,
Kara Mehmet ile þafakta bekle..
Hayallerim gerçek olsun bil derim.
=
Muhacirler gelmiþ kucak açmýþýz,
Seferberlik olmuþ candan geçmiþiz,
Yangýnda depremde zehir içmiþiz..
Ele karþý þurup derim bal derim.
=
Tamzara ’da Hasan Tahsin OKUTAN,
Süleyman Dost gönül baðýnda yatan,
Abdi Beð bizlere özü anlatan..
Yunus ’ca sevmeli gerçek kul derim.
=
Kýrmayan dökmeyen dil aranýrsa,
Saðlam tutup saran el aranýrsa,
Aydýnlýða varan yol aranýrsa..
Hakk’ýn yolu en hakiki yol derim.
=
Yýllardýr ortada bir dert, bin sýzý,
Boþuna aðlatýp inletmen bizi.
Hakkýmýzý verin görelim sizi..
Coþkuyla selamlar size gül derim.
=
Kelkit Vadisi ’nde tüten ocaklar,
Ýçinde birikmiþ özlemi saklar.
Bizim Hikmet þimdi netice bekler..
Ben olsam bekletmem ’ Buyur al..’ derim.
=
Hikmet OKUYAR
ÞÜSÝYAD Baþkaný
13 Eylül 1990, Kütküt / ÞEBÝNKARAHÝSAR
...........

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.