MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR
Hikmet Okuyar

BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR


Altý yýldan beri mahalle, köy, belde, ilçe ve illerimizde; okul müdürlüklerince, ilçe milli eðitim müdürlüklerince, il milli eðitim müdürlüklerince geleneksel olarak tertiplenen ve özel yetenekli þiir yorumcusu öðrencilerin; ’Türkiye Okuyor’ kampanyalarý kapsamýnda öne çýkarýlýp, þiir yorumlarý ile þiirseven kitlelere tanýtýlýp, teþvik edilerek ödüllendirilmesini amaçlayan; Bir Bahar Akþamý Þiir Dinletisi etkinlikleri 21 Mart -13 Haziran tarihleri arasýnda tertiplenerek yine ilgi uyandýracak.

Bir Bahar Akþamý Þiir Dinletisi nerede tertipleniyorsa ilke olarak o il çevresinin özelliklerini güzelliklerini aksttiren þiirler ile o yörenin aþýklarý, ozanlarý ve þairlerinin þiirlerinin özellikle ve öncelikle seslendirilmesi arzulanacak.

Bir Bahar Akþamý Þiir Dinletisi etkinliklerinde sahne alan ve alacak tüm özel yetenekli þiir yorumcusu öðrencilerimizi ilgiyle alkýþlarla dinliyoruz dinliyeceðiz.

Bir Bahar Akþamý Þiir Dinletisi etkinlikleri Tertip Komitesi Üyelerine, televizyonlarýmýzýn ve radyolarýmýzýn þiir proðramlarý yapýmcýlarý yönetmenleri, sunucularý ve þiir yorumcusu þiir dostlarýna, gazete dergi bülten ve internet sitelerinin þiir sayfasý yönetmenlerine ve editörlerine tek tek teþekkür ediyoruz.


BÝR BAHAR AKÞAMI ÞÝÝR


Aþkýnla gönlümde kopan fýrtýna,
Mazini sarsacak bir iz koymayacak.
Çýlgýn sevdalarý yaþatýrken sana..
Dudaklar titreyecek, göz doymayacak.

Rüzgarýmla savrulsun saçlarýný ver,
Ýçinde bülbül yuvasý kadar bir yer.
Ve þiirli hünerlerini getir, göster ..
Benimle baþlasýn pembe sözcükler.

Toz pembe hülyalar, yeni umutlar var,
Terkedip çekilecek kara bulutlar.
Aþk naðmeleri bülbülü, gülü kutlar..
Kulaklarýn inciten söz duymayacak.

Bir edebi olgu düþündürsün usu,
Ezan sesi, suyun sesi, gül kokusu,
Dudaklardan kalbe akan can dokusu..
Yankýlanan alkýþlara doymayacak.

Damla damla sularken sevda bahçeni,
Yediveren güller açacak içinde.
Tuttuðun dilekler müjdelerken seni..
Yeni doðmuþ gibi olacaksam olsun de.

Hikmet OKUYAR-ÞEBÝNKARAHÝSAR


Not : ’’Bir Bahar Akþamý Þiir Dinletisi Etkinlikleri ve Bazý Tespitler’ de daha önce yazýlmýþ ilginç yazýlarýmýzdan. Aþýk, ozan, þair, þiir yorumcusu, þiir eleþtirmeni, þiir tahlilcisi, bestekar, saz ve ses sanatçýsý þiir dostlarý ile sýnýf öðretmenlerini, rehber öðretmenleri, Tükçe, edebiyat, müzik öðretmenlerini, þiirle ilgilenen öðrencileri, velileri, okul müdürlerini, ilçe ve il milli eðitim müdürlerini çok yakýndan ilgilendiren bir yazý.Yazýya google den ya da diðer ilgili arama araçlarýndan ulaþýlabilir. H/O





Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.