MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SİVASLI YİĞİDO CAN BİZİM MUHSİN
Hikmet Okuyar

SİVASLI YİĞİDO CAN BİZİM MUHSİN


Sivaslý Yiðido Alperen Can Muhsin ile son yolculuk ayný oldu.’Sayýsýz ayaklar çiðner topraðý hergün, / Kiminin baþý yükseklerde, kimisi üzgün. / Duyuþlar bakýþlar farklý olsa da.. / Son yolculuk ayný olacak birgün.’ þeklinde dillendirdiðim deyiþimi doðrularcasýna.

Yeþil çevre temiz toplum öncülerinden, þiirli þuurlu uyanýþlarýn alperenleriden, kutlu bir yürüyüþün tek sýra yoldaþlarýndan, derinlerin çýlgýnlýðýný ve ezberini bozarken ve evreni de titretirken çile ve iþkenceyi, zalimin zulmünü tebessümle karþýlayan; atalarýnýn eðilmeyen bükülmeyen dik duruþlarý ve milli þuur uyanýklýðýna sahip hareket tarzý ile dev adýmlarla yeni ufuklara doðru yürürken yaptýðý iþin ödülünü de birincilikle alan; aþýk, ozan, þair, þiir yorumcusu ustalarýn meslektaþý, Þebingülü dostu, gönül dostu, Büyük Birlik Adamý, Halk Önderi, Halk Bilimcisi, Sivaslý Yiðido Can Bizim Muhsin; zamanlamasý sistem ile birlikte çok tartýþýlacak olan fýrtýnalý bir seçim ortamýnda sevenlerine ve sevmeyenlerine binlerce yýl ezberi bozulmayacak çok anlamlý mesajlar býrakarak, yine ekip arkdaþlarýyla gönül yoldaþlarýyla birlikte ebedi aleme gitti.

TBMM tören alanýnda tertiplenen merasimde, Kocatepe Camiinde kýlýnan cenaze namazý sýrasýnda ve Büyük Birlik merkezinde Sayýn Abdullah Gül, Süleyman Demirel, Köksal Toptan, Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoðan, Deniz Baykal, Devlet Bahçeli, Zeki Sezer,Tansu Çiller, Mehmet Aðar, Recai Kutan, Numan Kurtulmuþ, Murat Karayalçýn, baþta olmak üzere valiler, belediye baþkanlarý, sivil toplum kuruluþlarýnýn temsilcileri, Balkanlar’ýn, Kafkaslar’ýn, Ortasya Türk Cumhuriyetleri’nin, Türk-Ýslam Ülkeleri’nin ve Ortadoðu’nun alperenleri gibi bir çok farklý ve ünlü kiþi ADAM GÝBÝ ADAM söylemlerine katký yaparak bir kaç gün bile olsa çok anlamlý bir birlikteliðin veya ortak paydada buluþmanýn en saygýn örneðini sergilediler. Engin ve köklü bir birikime sahip olan büyük bir milletin beklentisini Büyük Adam veya Adam Gibi Adam, Anadolu gizemliliðindeki Alperen ya da Yiðido tarifini anlamýþcasýna çok büyük takdirin cadde ve sokaklardan meydanlara taþan oradan da arþa yükselen sýcak alkýþlarýný can kulaðý ile duyar gibi oldular..Saygýnlýklarýný gösterdiler.. Vurguladýlar en veciz ifadeleriyle.

Bir yerel yönetim seçimleri öncesinde Tipide, fýrtýnada, karda, borada vatan topraklarýnýn baðrýnda Kahramanmaraþ’taki 3000 metre rakýmlý tepelerin doruklarýnda ancak yiðitlere ve kahramanlara has tufanlarý andýran ortamlarda Türkiye Sevdasý ile ölüme giderken bile yol arkadaþlarýný da yalnýz býrakmayan Muhsin Baþkan; çilesi, mücadelesi, engin ufku saðlam duruþlarý, kalýcý hizmetleri, yanýnda; sembol insan, abide þahsiyet, Þebingülü dostu, gönül dostu olarak da geniþ halk kitleleri tarafýndan anýlacak; Peygamberimize hayranlýk özlemleri içinde Sonsuzluðun Sahibi’ne saðlam teslimiyetle, Dedem Korkut’un ve Metehan’ýn Daimi Þeref Konuðu olarak yerini alacak; iyi günde, kötü günde ve fýrtýnalý günler ortamýnda hep saygýyla ve öðretileriyle yadedilecektir.

Bundan böyle 25Mart 2009 Tarihi Anadolu güzelliðinde alperenler saygýnýðýnda özlemi duyulan lider yapýsýnýn; kitle iletiþim uzmanlarýnca, halkbilimlerince ve siyasi partilerce ya da siyaset bilimi ile ilgilenenlerce acilen masaya yatýrýlarak deðerlendirmenin yeni bir baþlangýcý olacaktýr.
Demokrasi dýþýna çýkarak, sandýktan uzaklaþarak çözüm üretmenin saðlýklý sonuçlar doðurmadýðýnýn bilinci yeninden geliþtirilecektir.

Aþýkklarýn, ozanlarýn, þairlerin, Þiir yorumcusu ustalarýmýzýn Piri ve Yediveren Þebingülü dostu Pirimiz Abdi Beð aþkýna.. Mekanýn Cennet olsun dileklerin kabul görsün..SÝVASLI YÝÐÝDO CAN BÝZÝM MUHSÝN..

SÝVASLI YÝÐÝDO CAN BÝZÝM MUHSÝN

Canlý cansýz özge aðlasýn tek tek..
Muhsin Hakk’a doðru çaðlayýp gitti..
Çok garip bir olgu, tuhaf bir gerçek..
’Üþüyorum’ diye baðlayýp gitti.

Yeþil çevre, temiz toplum ard arda,
Çileli yürekler kalmasýn darda.
Tipide, borada, kýþda, baharda..
Çileyi þiirle daðlayýp gitti.

Sevenlere yoldaþ, gülde el oldu..
Umutlara önder, ufka yel oldu;
Dere oldu, ýrmak oldu, sel oldu;
Büyük Birlik için çaðlayýp gitti.

Bak hele kurguya, karmaþa dem dem,
Haber, yorum, demeç, çok farklý yemem
Kesseler de, Muhsin öldü diyemem..
Yaradan’a umut baðlayýp gitti.

Sivaslý Yiðido Bizim Muhsin can,
Evreni titretti yaþanan heyecan.
Adam gibi adam söylerken her can
Abdi Beð aþkýný buðlayýp gitti.

Cennet çiçek tacýn, Þebingül uyak;
Susma konuþ, birþey söyle, çýra yak.
Ordu, Maraþ, Sivas nutkuna bir bak,
Derini, yüzeyde sýðlayýp gitti.

Canlý cansýz özge aðlasýn tek tek,
Muhsin, Hakk’a doðru çaðlayýp gitti.
Çok garip bir olgu, tuhaf bir gerçek..
’Üþüyorum’ diye baðlayýp gitti..


30 Mart 2009, Hikmet OKUYAR
ÞEBÝNKARAHÝSAR
hikmetokuyar@hotmail.com

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.