MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Başbakan ve Makberi telefon konuşması !
Makberî - Ahmet Akkoyun

Başbakan ve Makberi telefon konuşması !




Davos Fâtihi



Çorum Ýlimizin Güzel Ýlçesi ALACA’ daki dostlar dâvetinden ayrýlalý, bir hayli zaman olmuþtu. Ozan Ýlo ile birlikte onun arabasýyla, Kayseri yolunda gidiyorduk. Yolculuk oldukça eðlenceli olarak devam ediyordu. Birden sohbeti benim telefondan gelen ve gittikçe artan zil sesi böldü. Telefonun diðer ucundaki, Sayýn Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan’dý, sesi oldukça yorgun gibiydi;

___ Alo

___Efendim

___Makberî sen misin?

___Evet, hayýrdýr Baþbakaným

___Ya biraz caným sýkýldý, bir dost sesine ihtiyacým var.

___Neye canýnýz sýkýldý, nerdesiniz?

___Davos’ta

___Daha dönmediniz mi? Olmazsa döndükten sonra görüþelim.

___Yine görüþürüz zaten ama biraz dertleþmek istedim beni bir türlü anlamýyorlar!

___Ben de Çorum’un ALACA Ýlçesinden dönüyordum þimdi. Yanýmda Ozan Ýlo var, onunda selâmlarý var size.

___Aleyna Aleyküm Selâm, benden de selâm söyleyin ona, sað olsun.

___Tamam, söylerim. Buyurun sizi dinliyorum.

___Bu gün kü Davos zirvesinde, þu perez midir, çerez midir nedir, ona caným sýkýldý gerçi cevâbýný verdim ama bizim yerli medya, onlardan daha fazla yahudi perver! Hiç millilikleri kalmamýþ, ne Devletin Âlî menfaatlerini düþünürler, ne milli duygularý var, varsa yoksa rant ve ticaret. Ýsrail aðzýyla yayýn yapýyorlar!

___Ee.. ayinesi iþtir kiþinin, lâfa bakýlmaz Sayýn Baþbakaným. Size bunu daha önce de demiþtim, verin þu basýn bölüm baþkanlýðýný bana, seslerini keseyim dedim vermediniz!

___Vermek bir þey deðil Makberi, ortalýðý kýrar geçirirsin diye tedirgin oldum, baksana her gün birilerini taþlýyorsun zaten!

___Ha taþlama dediniz de, ben yine bir taþlama yazdým. Hemde sizinle ilgili, siz anlatýrken bende kýta kýta size okuyayým!

___Ne diyorsun, bu sefer de beni mi taþladýn?

___Yok sayýn Baþbakaným, dinlerken hak verirsiniz, masum taþlamam ben!

Ozan Ýlo pür dikkat bizi dinliyordu, telefon uzadýkça onunda meraký artýyordu.

___Bak þimdi Makberi! Bu perez denen malum kiþi konuþurken, elleri ayaklarý ile konuþtu. Çapýna bakmadan, koskoca T.C. Baþbakanýný sanki azarlar gibiydi. Dayanamadým, adamlar hem kan dökücüler, hem de masum rolü yapýyorlar. Sinirlendim, en çok da neye sinirlendim biliyor musun?

___Neye sayýn Baþbakaným ?

___Adamlar, öldürdükleri insanlarýn kanlarý üstüne sýçramýþ diye nerdeyse ölenden utanmadan birde alacak talep edecekler! Bre bu ne densizliktir, Benki memalik-i Osmaniyye’nin vezir-ül Azamý, masumlarýn hâmisi, zâlimlerin baþ düþmâný, þarkýn, cenûbun, þimâlin ve dâhi garbýn hükümrâný, Âlem-i Ýslâmýn pervergâhý Cihân þumül Osmanlýnýn son temsilcisi Tayyip Erdoðan’ým! Çekirge kadar devletçik nasýl karþýmda feverân edebilir?

___Haklýsýnýz Baþbakaným! Dün gece Televizyonda seyrettim zaten haklýsýnýz, ben her zaman kalemimle yanýnýzdayým! Yalnýz, size biraz kýrgýným, baþta da demiþtim, o yanýnýzdaki coni patentli yönetici size el kol hareketleri ile müdâhale ederken, niye ona okkalý bir tokat vurmadýnýz?

___Âhh âhh.. açma yaramý! En çok da ona yanýyorum zaten! Bende vuracaktým ama Davutoðlu hoca uzaktan kaþ göz yaptý, aman vurma elinde kalýr diye! Ondan vurmadým, ölüp mölecek köftefor baþýma bela olacak, hadi o da neyse ama bunlar virüslüdür elime virüs bulaþýr onu düþündüm!

___Dinliyorum Baþbakaným ha bu arada ilk dörtlükte geliyor;

Perez çemkirdi durdu
Sandý gizdi Baþbakan
Nefretini savurdu
Cevap dizdi Baþbakan


___Hülâsa, aðzýnýn payýný verdim tabii.. o kim ki, bir Türk Baþbakanýnýn karþýsýnda olduðunu unuturda densizce konuþur? Bu nâdanlarý ispanyadan kovduklarý zaman aç karýnlarýný biz doyurduk bre!

- Bekledi bitsin sözü
Perez artýrdý hýzý
Oynadý aðzý gözü
Hemen sezdi Baþbakan

___Gel gör ki, bizim uzaktan kumandalý medya onu deðil, beni suçluyor adeta, bu da aðrýma gidiyor!

___Siz merak etmeyin sayýn Baþbakaným, onlarýn kökü Türk deðil zaten. Yaralarý da bundan! Onlarýn sevdiklerini yerle bir ettin, perez sevdalýsý bunlar, kökleri de ordan geliyor biz yanýndayýz!

-- La havle dedi sustu
Perez zannetti pustu
Birden fýrtýna esti
Vurup ezdi Baþbakan

___Bunlar alýþmýþ bayat monþör edebiyatýna, bize deðmeyen yýlan bin yýl yaþasýn diyen guruplarda var. Ben, onu bunu bilmem Makberi, yýlan yýlansa baþý ezilmeli!

--- Tek bir hamlesi yetti
Söz kurþun gibi gitti
Perezin iþi bitti
Deri yüzdü Baþbakan

___Neyse.. bazý konularý telefonda konuþmak doðru deðil, malûm küffâr yerindeyiz, telefonlar güvenli deðil, gelince daha detaylý konuþuruz!

___Olur, Baþbakaným. Ha bu arada Ozan Ýlo’nunda selâmý var, oda; Keþke sunucunun aðzýna bir tokat vursaydý diyor ama durumu anlatýnca hak verdi size, selâmlarý var

--- Ýþte Türk oðlu budur
Ey çapsýz anla kudur
Ya da sükût et otur
Yiðit sözdü Baþbakan

___Âleyküm Selâm, benden de, ona selam söyle. Gelince bir ara hep birlikte oturup, biraz dertleþelim. Gerçek vatanperverlerle konuþmak insaný rahatlatýyor, iyi ki varsýnýz. Allah razý olsun.

___Sað olun Baþbakaným, sizlerden de Allah razý olsun.

--- Perez lafý çevirdi
Hemen özür savurdu
Makberî der kývýrdý
Tarih yazdý Baþbakan

___Hay saðolasýn Makberi! Ya hiç güleceðim yoktu, bak neþem yerine geldi ama bilirim sen bu kadar kýsa yazmazsýn, unutma kalan kýsmýný da gelince senden dinleyeceðim! Þimdilik Allahaýsmarladýk.

___Sað olun Baþbakaným, Allaha emânetsiniz.

Telefon görüþmesi bitmiþti. Ýlo ile birbirimize bakarak bir müddet sustuk! Ýþte, böyle olmalýydý destânlar yazan bir milletin temsilcisi! Avuç kadar devletin küstâh temsilcisi karþýsýnda sussa idi, asýl kahýr oydu! Rahatlamýþtýk, araba dönüþ istikâmetine dönerken, ikimizin de dudaklarýnda mütebessim bir ifade vardý...

Makberî – Ahmet Akkoyun……………01/02/2009………21:00…Ýst

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.