MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM
börteçine_1048

HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM


Þehidim hakkýný helal et bize!
Artýk bir Amerikalý gibi yaþýyoruz. Kýz arkadaþlarýmýzla birlikte her hafta bir Hollywood filmi izliyoruz. Televizyonlarda eskisi kadar ABD yapýmý dizi kalmadý ,artýk bizim dizilerimiz ABD’ninkilere taþ çýkartacak hale geldi. Ýnanýn bizleri görenler ABD’li gençlerden ne yaþantý nede giyiniþ olarak ayýrt edebiliyorlar artýk! Traþýmýzý bile Amerikan traþý oluyoruz. Zaten bu sabah “Þehitler ölmez, vatan bölünmez “ eylemine gelirken de Gillette ile traþ olmuþtum. Adam manyak býçak yapmýþ, köpüðüde acayip köpürüyo doðrusu!
Þehidim hakkýný helal et bize!
Meþhurlarýmýz baþta olmak üzere biraz maddi varlýðý olanlarýmýz çocuklarýný gidip ABD’de doðuruyorlar. Gerçi þimdi çok bir anlamý kalmadý ama uzunca bir zaman ABD dolarý sakladýk dolaplarýmýzda, ceplerimizde, bankalarýmýzda; bir gün gelirde kendi paramýzýn deðeri düþürülür ve milletimizin büyük bir kýsmý fakirleþirken biz zengin oluruz hesabýyla!
Þehidim hakkýný helal et bize!
Teröre senin gibi yýlda ortalama birkaç yüz þehit veriyoruz. Trafik terörüne 2-3 bin, sigara terörüne ise 100 bin! Bu ülkede sigara ve sigaraya baðlý hastalýklarda saatte 12, günde 300, ayda 9 bin kiþi ölüyor! Gönüllü öldüðümüzden veya farkýnda olmadan öldürüldüðümüzden, çaktýrmadan katledildiðimizden olsa gerek hiç kimse bu teröre karþý bir önlem almýyor, bunun için kimse tezkere çýkarmýyor örneðin!
Þehidim hakkýný helal et bize!
Silahlanma için harcadýðýmýz para kadar da sigaraya para harcýyoruz! Bu paranýn önemli bir bölümü de Amerikan sigaralarýna gidiyor. Ama inan þu gece mavisine bayýldýðým Parliament ile Marlboro bir baþka. Bu bizdeki Amerikan sigarasý ve silahý aþký da aynen öyle; bir baþka!
Þehidim hakkýný helal et bize!
1930’da kiþi baþýna 1 litre alkollü içecek tüketilirken bugün 20 litre tüketiyoruz. O zaman 10 paket sigara içiyorduk kiþi baþýna þimdi 3 kilogram. Sigaraya 10, içkiye 11 yaþýnda uyuþturucuya ise 12 yaþýnda baþlýyoruz. Ýstatistiklerimizden de anlaþýlacaðý gibi þehidim bir hayli hýzlý kalkýnýyoruz! Ülkemizi dünyanýn en büyük sigara ve alkol tüketicileri arasýna soktuk, bizden kat kat nüfusu fazla ülkeleri bile solladýk!
Þehidim hakkýný helal et bize!
Hani þimdi hain terör örgütünün sana, senin de onlara ateþ ettiðin silahlarý her iki tarafada parayla satan ABD’de 1998’den 2007’ye kadar sigara tüketimi %21 gerilerken, bizde artýþ müthiþ bir hýzla devam ediyor. Atatürk’ün Türk gençliðini emanet ettiði öðretmenlerimiz ile “Beni emanet edin” dediði hekimlerimiz sigarayý en çok içenlerde baþý çekiyorlar!
Þehidim hakkýný helal et bize!
Senin ve arkadaþlarýný þehit edildiði yönünde haber duyulduðu gece televizyon kanallarýmýzýn çoðu eðlence programlarýný aynen devam ettirdiler. Yani siz þehit oldunuz diye çok da bir þey deðiþmedi hayatýmýzdan doðrusu. Biz þehit olduðunuzu haber alýnca çok üzüldük, efkarýmýzý daðýtmak için gittik bir barda biraz içip eðlendik!
Þehidim hakkýný helal et bize! Þimdi sizin katillerinize karþý içimizde müthiþ bir kin ve öfke var. Bakýyorum çevremdeki bazý saf gençler gidip askere yazýlýyorlar. Allah’tan bu saf Anadolu gençleri var þehidim. Yoksa Allah göstermesin bizi de askere alacaklar, þu altýn çaðýmýzda þehit ettirecekler! Þehit olmak problem deðil ki þehidim; geride kalanlarýn hayatlarýnda deðiþmediðini görmek, deðiþmeyeceðini bilmek kurþundan daha beter öldürüyor insaný!
Þehidim hakkýný helal et bize!
Sizinkiler cenaze namazýn için camiye geldiklerinde birkaç kendini bilmez ya da yeni tabiriyle ‘iþini bilir’ sizinkilerin evini soymuþlar! Artýk bu tür þeyler çok sýradan oldu þehidim. Geçen gün bir þoför direksiyon baþýnda uyudu; sonuç tam 33 ölü 26 yaralý. Bazen düþünüyorum da þehidim, bize en büyük düþman olarak yine kendimizi buluyorum! Ve bazen düþünüyorum, neden biz kendimize bu kadar düþmanýz diye.

Lütfen kusura bakma þehidim!
Fatiha okuyup þehit ruhunu daha da rahatlatmak için gelmiþtim mezarýnýn baþýna, yaralý yüreðimi birazcýk açtým sana. Ne olur þehidim sakýn darýlma, hakkýný helal et bana. Benimki halihazýrda helaldir sana!






(buvatanbolünmez.com üyelerine ait bir yazýdýr, paylaþmak istedim)
((börteçine1048.buvatanbolunmez.com))
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.