MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

10 KASIM ATAMIZ ARAMIZDA YOK
şair67

10 KASIM ATAMIZ ARAMIZDA YOK



1O KASIM ATAMIZ ARAMIZDA YOK

1881.........

ÞUKRAN GURUR

......VE.....

ÖZLEMLE ANIYORUZ


ÝLKELERÝNÝ DEVRÝMLERÝNÝ

YÜREKLERÝMÝZDE YAÞATIYORUZ

BIRAKTIÐI KUTSAL EMANETE

CANIMIZ PAHASINADA OLSA

SAHÝP ÇIKACAÐIMIZA


NAMUSUMUZ VE

ÞEREFÝMÝZ ÜZERÝNE

AND ÝÇÝYORUZ

RUHUN ÞAD OLSUN YÜCE ATAM



ATAMIZIN ÖLÜM ÝLANI
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin resmi tebliðidir :

Müdavi ve müþavir tabiplerin neþredilen son raporu, Atatürk’ün dünyaya gözlerini kapadýðýný bildirmektedir.

Bu acý hadiseyle Türk vataný büyük yapýcýsýný, Türk milleti ulu þefini, insanlýk büyük evladýný kaybetti. Milletimize, içimiz yanarak, bu tarife sýðmayan acýdan dolayý en derin taziyelerimizi sunarýz.

Kederlerimizin tesellisini ancak ve ancak O’nun büyük eserine baðlýlýkta ve aziz vatanýmýzýn hizmetinde ararýz. Þurasýný da her þeyden evvel beyan etmeliyiz ki ölmez olan, onun büyük eseri, Cumhuriyet Türkiyesi’dir. Hükümetimiz, içinde bulunduðumuz bu mühim anda, bugüne kadar olduðu gibi dikkatle vazife baþýndadýr. Müesses olan nizam ve idame hususunu, büyük Türk milletinin hükümetiyle tek vücut olarak teyit ve temin edeceðine þüphe yoktur.

Teþkilat-ý Esasiye Kanunu’nun 33. maddesi mucibince Büyük Millet Meclisi derhal yeni Reisicumhuru intihap edecektir. Türkiye’nin en büyük makamýna, Teþkilat-ý Esasiye Kanununa göre geçecek zatýn etrafýnda hükümetiyle, þanlý ordusuyla ve bütün kuvvetleriyle Türk Milleti sarsýlmaz bir varlýk olarak toplanacak ve yükselmesine devam edecektir.

Bugün ayrýlýðýna aðladýðýmýz büyük þefimiz Atatürk, her vakit Türk Milletine güvendi. Eserlerini bu güvenle yaptý. Ýdamesi esbabýný da istikmal ederek güvenle büyük milletimize býraktý. Ebedi Türk Milleti onun eserlerini ebediyetle yaþatacaktýr. Türk gençliði onun kýymetli vediasý olan Türkiye Cumhuriyetini daima koruyacak ve onun izinde yürüyecektir.

Kemal Atatürk, Türk’ün tarihinde ve gönlünde daima yaþayacaktýr

not:Buðulu gözlerle yazýlmýþtýr








_____ÞAÝR 67_____
ALÝ CEMAL AÐIRMAN



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.