Ýçim buruluyor, nokta. Gönlüm, virgül, uzak yakýn fark etmiyor, acýyor. Savruluyor gördüðü kasýrgalarda Zihnim; üþüyenlerin üþüdüðü gibi üþüyor. Akýyor gözyaþlarým tanýmadýðý insanlar için. Kimi yalandan da olsa aðlýyorum.
Veremiyorum kimseye onu mutlu edecek olaný Çocuðu sevindirecek yaþlýyý tebessüm ettirecek Olgunlarý anlayýþla karþýlayarak Bir küfür göndersem Tanrýya. Üzülüyor kimileri haddi olmasa da Baþlýyor Tanrýyý savunmaya. Durduk yerde keyfimi kaçýrýyor. Eþek gibi anýrmýyoruz ya !
Ýnsaný savun desem, insaný kýrka bölüyor. Din diyor, kitap diyor, doðu batý kuzey güney diyor. Tanrýyý savun desem, bir lafazanlýk bir çal çenelik Ne aptallýðým kalýyor ne ahmaklýðým kutsallarýnda.
Alýp baþýmý bir depremde bir binanýn altýna atýyorum. Duyuyorum molozlarýn arasýndan gelen sesleri. Ulaþamýyorum sele kapýlmýþ bir aileye. Þimþek çarpmýþlara kol kanat gerebilsem þimþek çarpmadan... Boðulanlara bir ip atabilseydim oysa; Yorulmazdým diyorum…
Çok yoruldum baþkanlardan reislerden kurumlardan gazete ve televizyonlardan Devletler oyun oynayarak halkýný güdüyor. Nabzýna göre þerbet veriyor istihbarat kuruluþlarý Ýki uçaðý fýrlatýp iki binaya. Baþka bir coðrafyaya bomba yaðdýrýyor. Ýki tanký sürüp meydana Hem devletin hem milletin içinden geçiyor.
Teistler çok yordu beni. Deistleri korkutmuþlar. Agnostiklere hakaret etmiþler. Ateistleri asmýþlar çoktan kutsallarýyla. Sonra da kalkýp aþk sevgi barýþ diyorlar ya; Vahþi inançlarýný ibadetleriyle örtmeye çalýþsalar da, Örtülmüyor tarihin baðrýna saplanmýþ kanlý kýlýçlarý. Sonra kullanýyor bunlarý mal mülk toprak sahipleri. Þirketler bunlardan geçiniyor. Veriyorlar reklamlarý göz önüne. Tutturmuþlar cennet cehennem. Burada yaþýyorum ben cehennemi. Ötedeki Cennetin millete ne faydasý varsa demeye kalmadan;
Kendi aynalarým kendi yakýnlarým bile kaþ çatýyor bana Kendi özüm bile yadýrgýyor artýk Sussam iyiyim, anlatsam kahýr doluyorum, anlasana.
Kendimi kandýrmayý da pek seviyorum çünkü; Gidilmeyecek diyarlarý gözlüyorum internetten. Çölleri, deryalarý, ormanlarý, ovalarý, canlýlarý, uzayý... Yýldýzlarý tekmeleyesim geliyor her an. Ne çok anlatmýþlar gökyüzünü! Yeryüzünü, gökten geldi diyerek yaðmalayan benim sanki.
Çok deðiþmiþim, öyle deniyor. Çok çok ölmüþüm oysa; Öldürmüþ beni bir toplum bir millet bir ulus bir devlet Hatta sevdiklerim sevenlerim bile ! Parçalamýþ dünyayý üç beþ para babasý Harem anasý, kibir budalasý, ölümlü.
Anlayamýyorum, elektrik alamadýðým sözleri. Duyamýyorum kimi yeni doðmuþ bebekleri. Yeni ölenlerin yakýnlarýnýn acýlarý oturuyor içime. Kovuyorum böyle olunca da yanýmdan her þeyi.
Siktirin gidin diyorum gökten gelenlere. Iþýklara, meteorlara, füzelere, sert hava koþullarýna... Uzanýp topraðýn üzerine kýyameti bekliyorum.
At nallarýnýn altýndayým þimdi, çiðneniyorum. Fil ayaklarýyla üzerimden geçiyor ordular. Tank paletleriyle parçalanýyor kafatasým. Baðýrsaklarým fýrlýyor bedenimden. Ýç organlarým daðýlýyor her cephede. Ben artýk büyük insanlarý anlayamýyorum.
Tutturmuþlar bir peygamber bir þeyh bir þah Yedirmiþler o lider bunu yaptý, bu lider þunu söyledi... O kahramandý, bu cengaverdi, þu güçlüydü, bu ünlüydü. Vahiþe bir dünyanýn hikayesini anlatýyorlar durmadan. Oysa ben yorgunluk nedir bilmezdim. Çok öldürüyorum kendimi artýk.
Komediye sarýyorum yaprak dolmasýný Kabak tatlýsýyla bilim kurguya yer ayýrtýp Maceralara atýlýyorum çizgi insanlarla.
Ne ressamý anlayabiliyorum, ne yazarý ne ozaný ve þairi... Ne senaristleri beðeniyorum ne de herhangi bir spor takýmýný. Býraktým insaný.
Biliyorum bir gün Tanrýyla Allahla her kimse iþte onunla karþýlaþacaðým. O an orada bulunanlar þahitlik edecek. Þeytanýn ve meleklerin cisimlerinden bir türlü yemeði yapýp Yanýnda bir kase yoðurdu, az ötedeki soðanla Elma ayva portakal þalgamý... Fýrlatacaðým yaratýcýya yaratýcýlara Göreceksiniz o gün efsane olacaðým.
On beþ bin yýl sonra bulacaklar tabletlerimi. Ahþap doðramalarýmdaki çelik vidalardan Çözecekler bütün yaþadýklarýmý. Bana da bir kahraman deyip Yazacaklar kendi kafalarýndan eski yeni tüm hayatýmý.
Sosyal Medyada Paylaşın:
Yinsani Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.