MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KAKTÜS ÇİÇEĞİ
sair_123

KAKTÜS ÇİÇEĞİ




.....çöl kavrukluðunda bir sarýþýn, dikenler arasýnda körpecik bir göðlek ýþýltýsýn. yüreðindeki gözedir, yaþamý kanatan, sevdalý kabarcýklarla. çan eðrisi bir öpücüksün; kelebek inceliðinde buðulu bir kar tanesi; yarýnsýz, tadýmsýz, ömürsüz.

.....sevgi âþýklarýn utancýdýr, sevi(aþk) sevdalarýn ilenci. bir elinde gerçek olsun, kavruk karanlýklarýma açan kaktüs çiçeði; bir elinde bilgi. hadi yüreðini dinle, ver elini.

.....bilgi güçtür, bilgi çoðul; deneyim bir ömre deðer. içinde kuramadýðýn bütün þiirler, bir gün daha yaþamanýn diyetidir. unutma... bütün yalnýzlýklar kentlidir.

.....saçlarýný bulutlar tütsülesin. rüzgârýn sonsuzluða üflediði bir yaþamsýn. tutabilsen güneþin ellerinden; usa sýðmaz aykýrýlýklarýn.

..... Hiçbir karanlýk geceye yakýnma
.....Aðlayacaksan sabaha karþý aðla
.....Uzamsýz yarýnlara tav olma
.....Gel sen bir kucak bugün topla


.....gel sen sözümden tut, düþmezsin. iðretidir sarý saçlý bütün yaðmurlar. kent, sokaklar, yaralý, yamalý bütün kaldýrýmlar içine kanar. gel sen sözümden tut, düþmezsin. Cemal Süreya öpsün yanaðýndan. bilge dizelerin coþkusunda coþ, çaðlayanýnda çýldýr. deneyim bir ömre deðer, g( üvercinka )natlý, g( üvercinka )dýn, kurallarýn karmaþasýna kanat kadýnlýðýný; g( üvercinka )labalýðýnda kaybol. hiçbir þey bekleme; yaþa... “yaþam asla özür dilemez.”

....kim bilir! belki utanacaksýn. kaybolup gideceksin düþ yoksunu kentli bulutlarýn arasýndan. “ayýplarýma gömerim sevdamý” diyeceksin; “yalnýzlýðýma harmanlarým kimliðimi.”

.....deneyim bir ömre deðer. süremin yetseydi, yaþamý eþelekte kursaydýn eðer; ardýna dökülen seviler, sabrýnýn kýþýna açan birer kardelen gibi yýkardý yüreðini.

.....ne dersen de, yine de, elim sende KAKTÜS ÇÝÇEÐÝ.

....................................................................Adnan ACAR

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.