MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

TAKVA


Eskiden çocukken edip akbayram ýn adýný edi sanýrdým pakbayram sanýrdým soyadýný
Takva filminde erkan can kendi halinde dindar bir kiþilik olan ve bir tarikata baðlý “muharrem efendi” karakterini canlandýrýyor..muharrem efendi kendi halinde bir kiþiyken tarikatýn banka iþlerine falan bakmaya baþlayýnca engin günaydýn inþaat iþleri yapan müteahhit birini canlandýrýyor filmde..muharrem efendinin çalýþtýgý yerden ondan çuval satýn alýyor..iþte erkan can tarýkattan dýye mubarek adam oldu dýye.. ikibin verecegine onbin cokfahiþ fiyatla alýor çuvallarý.. engin günaydýný þeytan tarzý gösterýo kamera.. vesvese verir gibi konusuor sonraki sahnede engin gunaydýn.. erkan can iyice bunalýyor fazla para aldýgý için vicdan azabý yapýyor kendine..yemekhanede bunalýma girior o ara yemekhane masasýna tak diye biri elma koyuyor..sahne orda bitiyor…hemen arkasýndaki sahnede muharrem efendi baðlý olduðu tarikatýn þeyhinin kýzýný ruyasýnda görüyor kýz çýplak bir þekilde yataða çaðýrýyor muharremi yani yönetmen altmetinde diyor ki: þeytan müteaahhitin fahiþ para vermesýyle ve görülen erotik ruyadaký kýz vasýtasýyla yasak meyvayý verdi dýyor muharreme filmde…ayrýca muharrem efendi ikide bir baglý olduðu tarikatýn þeyhinin kýzýný görüyor erotik þekilde rüyasýnda burda da muharrem efendi ne kadar sakýnsa, bakmasa da þeyhin kýzýna karþý bir takým dürtüler besliyor bilinçaltýnda ve bu rüyaya erotik görüntüler þeklinde yansýyor filme göre...ikide bir filmde kiþi ne kadar sakýnsa da islamý iyiniyetle yaþamaya çalýþsa bile modern hayattaki iliþkilerin bilinçaltýna aattýðý dürtülerden kurtulamaz diyor film burda da ..islamý; titiz , günahlardan kaçarak yaþamaya çalýþan kiþi modern hayatýn akýþýna ayak uyduramaz diyor... ..eyy eyy sevdiðim býzdýklanmýþ yaparaklaarrr fantirifistok topraklaaaar hayattt senden onuuuuu biçeriiiiim gül güüül sevdýgýmpüsküllenmiþ yapraklar düddütürü düddürü toprklaaaar celal özyine
yine takva fýlmýnde muharrem efendi tarikata baðlý hep zikire gidiyor dergaha ve vecd haline gýrýyor zýkýr yaparken .zikir sahnesýnde vecd içinde cezbeye tutuldugunu goruyoruz muhareem efendinin..hemen arkasýndaki sahnede muharrem efendi þeyhýn kýzýyla rüyasýnda kendini seviþiyor göruyor devamlý ..ve burda da kendinden gecýyor muharrem ruyada seviþirken..fakat ruyadan uyanýnca tövbe tövbe deyýp hemen abdest alýyor..yonetmen dýorký alt metýnde dergahda zýkrederken de vecde gelýordu ruyada kýzla sevýsýrken de kendýnden gecme halý bý nevi vecde gelýyor muharrem ruyada da.. ama ruyadakýný gunah sayýyor..zikir yaparken olan vecdý guzel goruyor nýye diye soruyor yonetmen ikisi de ayný dýor aslýnda..
Dönerek, dönerek içine eþyanýn, dönerek içine
Ölerek, ölerek sona yaklaþ ey Mutassavýf
Ýn eteklerime, dök þerbetini, ah öl Mutasavvýf
Öl ki bir cendere resmidir cennet
Ýç yüzünde aynalar biriktirdiðimiz
Dön aþkýn, dön sefil, dön beceriksiz, dön
Dön ki dökülesin kendine, devril kendini
Aç yüzünü, ört perdesini karanlýklarýnýn
Þahadet et sahici sokakarýna Ýstanbul’un
Bizans adýna, yüz adýna, Akþemseddin adýna
Velilerimizin, nebilerimizin, ayetlerimizin adýna
Sulatý güllerinin adýna, odalarýn ve seviþmelerin adýna
Gömülerin, yüzlerin, Hurufîlerin, küfürlerin adýna
Ah dön Mutasavvýf, ne olur dön yüzümüzü cennetimize.
serkan ýþýn..(kahve gözlere kandým yandým yandým aldandým
söyle ben kimlere kaldým..yandým yandým inandým
you talking to me ? paha mu deduunn adamým)

Robert denýro



esas videonun yanýnda
bu da bonus olsun celal reisden bu arada celal öz þarkýsýna biri yorum yapmýs :müzik alanýnda yeteneksiz olup da celal öz kadar ýsrar edeni görmedim demiþ:))

www.youtube.com/watch?v=3TWAalEKBJE















Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.