MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

TÜRK ŞİİRİ CAN ÇEKİŞİYOR
Bilal Yavuz

TÜRK ŞİİRİ CAN ÇEKİŞİYOR





Maalesef diyoruz... Acý gerçekler! Mehmed Akif, Cahit Sýtký, Ahmed Arif, Necip Fazýl ve Türk þiirinin zirvesi Sezai Karakoç aðabeyden sonra yeni bir kaliteli gerçek Türk Þairi yetiþmedi, yetiþemedi. Yedi Güzel Adam boþluðu doldurmaya çabaladý bir süre... Bir müddet daha yaþatmaya, yeþertmeye çalýþtýlar bahçeyi... O kadar!

Bugün dintüccarlarýnýn ve dinsizlik tüccarlarýnýn ve ýrkçýlarýn siyasada köþe kapmaca oyununda belediye müteþairleri sürüldü piyasaya, onca imkana, pohpohlamaya, propagandaya raðmen hiçbiri çerçöp müteþairi olmaktan öteye geçemedi.

Her ideoloji tasmalý mahalle kendi piyonlarýný sahneye sürdü, ötekini yok saydý. Hepsi birbirini yok saymada haklýydýlar, zira alayý kalitesiz, berbat, niteliksizdi. Bataklýktan çýnar çýkmazdý, hiç çýkmadý!

Türk þiiri Sezai Karakoç ile Kanuni devrini yaþadý. Þimdi sahtekar dolandýrýcý müteþairler Türk þiirini dibe çekmek için elinden geleni yapýyor. Ne Türk þiiri ne Arab þiiri ne Fars þiiri ne de Kürd þiiri Ýslam hakikatinden uzakta asla yükselemeyecek! Hep dibe çökecek...

Müslüman halklarýn ülkeleri de sanatý da ne zaman Ýslam hakikatinden uzaklaþtý, o vakit nasýl birer hiç olduklarýný gördü, ancak o tüm þeriatiyle Ýslam þeref verdi size, sizi yalnýzca Ýslam zirveye çýkardý. Tarihin her döneminde Ýslam hakikatsiz bir hiçtiniz, medeniyetiniz bile yoktu. Safari gibiydiniz zira bugün de ortam adaletsiz haksýz bir safari!

Ýslam medeniyet getirdi halklara... Ýslam biricik güneþimizdir, güneþsiz kalan iþte kuru ottur, iþte beþ kuruþ etmiyor.
Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz!

Ýþte bugün ýrkçýlarý azmýþ ülkelerimiz dünyanýn en gerisindeler. Bir zamanlar müslüman devletlerimiz vardý o yüzden zirvedeydik, merkezdik. Þimdi 3.dünya ülkeleri ligine yerleþtirmiþler sizleri, gýkýnýz çýkmýyor.

Seküler dünya þehvetleri için sattýnýz onurunuzu, ülkelerinizin þerefini, siz her ulustan azgýn olan menfaatçi devþirmeler yüzünden bugün müslüman halklar periþan, müslüman ülkeler zor durumda, sanatlar, kültürler soykýrým altýnda.

Gökkuþaðýna düþmanlar, birbirlerini yok etme derdindeler, oysa beraber varken yüksekteydik, Ýslam ipine tutunmuþken... Þimdi iyiler suskun, ortam kötülere kalmýþ. Þimdi kafelerden çýkmayan kof nutukçular dönemi...

Bir kýsým yalaka yalayýcýlar da imkanlarý kullanýp gençlerin beynini yýkýyor kürsülerde o kadar, o da cukka aþkýna, cukkayý dolduruyor her propagandayla, sahnede, mikrofon baþýnda veya köþesinde farketmez, ekranda ve sosyal medyada, hatta sponsorlu dergiler çýkaranlar bile var, iþ o denli ticarete dökülmüþ, kemik az gelince birbirine düþenler ayrý yol tutanlar olmuþ, propagandayla ruhunu satmaya karþýlýk küçük bir mahalle verilmiþ maþalara, kimi çete deðil tabi, uðraþamaz insanlarla, bireysel takýlýyor, sadece cebini doldurma telaþýnda.

Erbakan hocaya ihanet edenleri yýllardýr gördükçe içimizdeki zalimler tarafýndan nasýl kuþatýldýðýmýzý anladým. Bugün oðlu dýþýnda Erbakan emeðine sahip çýkan kalmamýþ, sömürenler o kadar çok sömürmüþ ki artýk cukka kazanamayýnca sömürmeyi de býrakmýþ, þimdi baþka isimleri sömürüyorlar. Dava diyerek çaldýlar, çýrptýlar, ihanet ettiler. Sahalar farketmiyor, hepsi aynýydý, davalarý hep yolsuzluktu. Menfaat eninde sonunda birleþtirdi tüm zalimleri, sahtekarlarý, hainleri, karaktersizleri. Ve hiç utanmadan, sýkýlmadan kendilerini bir dava adamý görüyor kepaze domdomlar, yardakçý puþtlar, soysuz zamazingolar... Alayýnýz satýlýk, alayýnýz omurgasýz!

Elbette iyi iþ yapmaya çalýþanlar da oluyordur ama pek görülmüyor, zira azgýnlar o kadar yer kaplamýþ ki sapýk ve sapkýnca ve çalýnmýþ imkanlarla, kötü çeteler yüzünden iyiler görünmez olmuþ. Menfaatleri için tarikatçi görünenler bile var.

Türk þiiri, Türk edebiyatý ancak yeni baðýmsýz Sezai Karakoç olacak ustalar ile hayatta kalabilecek, yiðitler çýkmazsa meydana, þu verimsiz yýllarýn sonu kabristandýr, mezarlýktýr. Çok yazýk olacak... Milletin emeði çarçur edildi, haramzadelerin savaþýnda kullanýldý, olan þiirimize, sanatýmýza, edebiyatýmýza oldu.

Cemaatçi, tarikatçi, partici zalimler, holiganlar, holdingçiler, piyonlar, tetikçiler, tasmalýlar, üreyip çoðaldýklarý her sahayý mahvetti, yaþam alanlarýmýz kalitesiz muhterislerle, kifayetsiz rezillerle, sözde krallarýn soytarýlarýyla dolup taþtý, verimli sahalarýmýzý hep talan ettiler. Yýktýkça yýktýlar...

Bu dintüccarý, put tüccarý, ýrk tüccarý zalim gidiþatlara dur demeyen yiðide de yazýklar olsun... Veyl olsun... Çöktüler ülkelerimize... Emekleri heba ettiler. Potansiyelleri yaktýlar. Asýl düþman bunlardý göremediniz...
Siz ekmek kavgasý verirken bunlar emeðinizle tatillerde, villalarda, kaltak bataklarýn koynunda. Görün artýk...

Uyanýn geç olmadan. Ýndirin hainleri. Çökün tepelerine. El koyun sizden çaldýklarýna. Bir devrimle birleþin, halklarý ikna edin baþa gelin, zalimleri yakýn, bitirin, mahvedin. Sahalarýmýz özüne dönsün!




Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.