MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Kırdım Zincirleri Ruhum Firari
SadeceGökyüzü

Kırdım Zincirleri Ruhum Firari


**Firar**

Bir zamanlar zincirler vardý ruhumun etrafýnda, kýrýlmadýk ne zaman ki? Gözlerimde hüzün, yüreðimde umutlar, adýmlarým özgürlük arayýþýnda dolaþýyordu. Her adýmýmda geçmiþin izleri vardý, hafýzamda yankýlanan acýlar, gözlerimdeki yaþlar ve yüreðimdeki kýrýklýklarla birlikte.

Zaman zaman hayatýn baskýsý altýnda ezilirken, ruhumun derinliklerinde bir yerde bir umut filizlenirdi. Özgürlüðü arayan, zincirlerini kýrmak için çýrpýnan bir ruh vardý içimde. Gökyüzünü özgürce seyretmek, rüzgarýn serin dokunuþunu hissetmek istiyordum. Her gün, her an, bu özlemin yükünü taþýyarak yaþadým.

Bir gün, kýrýldý o zincirler. Belki fiziksel deðil, ama ruhumun derinliklerinde bir patlama gibi gerçekleþti bu. Ýçimdeki sýkýntýlar, huzursuzluklar birdenbire yerini dinginliðe, huzura býraktý. Artýk gözlerimde umut ýþýklarý parlýyordu. Yürüdüm, koþtum, uçtum adeta. Her adým, her nefes yeni bir özgürlük hissiyatýyla dolduruyordu beni.

Þimdi, düþünüyorum da, özgürlük nedir diye? Belki de herkesin tanýmý farklýdýr. Benim için, özgürlük bir kafeste olmamak, düþüncelerimi ifade edebilmek, sevdiklerimle vakit geçirebilmek, doðanýn güzelliklerini doya doya yaþayabilmek demek. Her sabah güneþin doðuþunu selamlamak, her gece yýldýzlarý izlemek, her yaðmur damlasýnda hayatýn tazeliðini hissetmek demek.

Ve iþte þimdi buradayým, zincirlerimi kýrdým. Ruhum firari, özgürlük þiirini yaþayan bir hikaye. Geçmiþin baskýsýndan kurtulup, geleceðe doðru adýmlarýmý atýyorum. Belki yolumun sonu yok, belki her an yeni bir keþif, yeni bir özgürlük alaný. Ama þimdi önemli olan bu an, bu anýn tadýný çýkarmak, bu anýn güzelliðini yaþamak.

Özgürlük, ruhun firarýdýr belki de. Kendi sýnýrlarýný keþfetmek, hayallerinin peþinden gitmek, kendi içinde huzuru bulmak demektir. Ve benim özgürlüðüm, ruhumun kýrýlan zincirlerinden doðan bir umutla süregelen bir serüvendir artýk.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.