MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SAHİPSİZ MEKTUPLAR
SALİHA İNAN Hiçliğim

SAHİPSİZ MEKTUPLAR





SAHÝPSÝZ MEKTUPLAR

Gözleri okyanus derini sevgili Kehribar!
Þu dünya hengamesinde sevmek gibi eylemlerim var,
Mesela her þeyi hayalim sen gibi, hani her þeyi sevmekten kastým önce kendini sonra insanlarý, canlýlarý merhamet ile sevmek sevilmek ne denli acýlar var olduðunu bilince aklý selim þekilde düþünmek geçiyor yüreðimden yýllardýr. Fazlasý ile aklý selim düþünür olmak, fazlasý ile zor /kolay deðil elbette ama böyle olunca vicdanen rahat oluyor insan sevgilim.
Denizin kokusu, gökyüzünün mavisi senin için bir anlam ifade etmiyorsa ayný þeyleri nasýl anlayýp yaþayabiliriz deðil mi?...

Ýçimdeki çocuðu seviyorum çünkü hep gülümsüyor hayata insanlara aþkla koþabildiði kadar koþmasýný istiyorum mutluluða, huzura, aþka, sevgiye hiç tutsak býrakmak gibi bir niyetim yok; içimdeki haylaz gülüþleri olan çocuðu çok seviyorum týpký seni sevdiðim gibi...
Þimdi bir kentin sokaklarýnda ayný gökyüzü altýnda ayný þeyleri düþünmek isterdim, ben sana evrenin bize verdiði mutluluðu anlatmak ve sevginin yüceliðini anlatmak isterdim; sen de kalbinin kalbimin kapýsýna vuruþlarýný tezahur edip, anlatmak isterdin diye var sayýyorum kendimi. Kehribar, umut umut dökülen sözlerimde! Her söz seni bana taþýyor, içimden bir ses, hayallerimin olacaðýný baðýra baðýra haykýrýyor ve mutluluk göz yaþlarýný dökeceðimiz günlerin olacaðýnýn hissiyatýný hissediyorum.
Nefes alýyorsak halen bir umut var Kehribar, sana sensizliði anlatsam olmadýðýn yýllara için için iç çekiþlerine dem vurup kadeh kadeh bizi ararsýn velâkin halen arýyorsun bizi arýyorsun sýrýlsýklam hem de öyle böyle deðil, kimse biz deðil bunun bilincindesin evren sana döne döne söylüyor bunu. Kaderi mutlak haritasý üzerine yürüyelim, bu yol inan gözlerime çýkar Kehribar ve kokumu arar ruhun asla dans etmez, yürek yüreðe baðýrýr sesli sesli bir hayal isek sevgilim sevince anladýn velakin bir hayaldir hayal gerçeðe döner mi? "Ýþte orda dönüm noktasý ayan beyan senli benli günleri istiyorum buna hakkým var" deyiþlerini duymamak mümkün deðil!
Kehribar sevmemin sevilmenin kitabýný yazacaðýmýz günler uzak olamaz, sevgilim inan olmayan birini yazýp hayal etmenin tezahürü nasýl anlatýlýr týpký senin Nazeni bulma çaban gibi tarihe geçecek, elbette tarihe geçmeli böyle derin sevilmek elbette tarih bizi yazmalý umman gözlerimizde var olmalýyýz öyle deðil mi?
Hayýr baþka türlü olmayacak sen seven yüreðime bana mecbursun ve bunu sen yürekten yüreðe inan anladýðýn gün koþa koþa aramak düþecek ayaklarýna. Denizi kokladým bu gün seni koklar gibi seviþtim saatlerce gökyüzü ile gözlerin gibi dokundum kumlara sen gibi seni aradým yeryüzü gökyüzü gibi bir seni seveceðim elbet gökten gerçeðe dönen hayalin gibi sen de kimsin bir gün var olacaðýn yüreðimin kutsal sevgilisi ummanýn içinde var olan yüreðimiz öyle hasretim ki!
Lal olur sensizliðime içten içre susarým sana bir sana her dem aþk ile sevgilim...

Kehribar, biliyor musun þu an yanýnda kim varsa ne kadar þanslý olduðunu inan biliyor mu acaba çünkü insan ve evren sevmek gibi eylemlerimiz var, bu ne kutsal bir duygu öz göðüm..

Bana benzeyen bir þehirden yazýyorum insan bir þehirde her þeyde kendini bulur mu? Ýnan buldum kendimi huzur aþinasý ruhumu tamamlayan denizin kokusu gökyüzü ve sevgili hayalin ile yaþýyorum. Senin olduðun yerler nasýl diye hayal ediyorum. Velakin Seni benim kadar derin sevecek birinin olmadýðýný düþünmek dahi yüreðimi acýtýyor o yüzden her mutsuzluðunda beni arýyor yüreðin ve gözlerin.

Sen yokken seni yazýyorum sen olduðun gün de seni yazmak gibi hayallerim gülüþlerini bana olan sevgini saygýný yüce gönlünü sevildiðinde pembeleþen al al yanaklarýný gönlünün varlýðýmýn neþesini tek tek kaleme almak gibi tutkulu bir o kadar yüce yüreðimizi yazmak gibi istekler, kim bilir belki Tanrý þu an inþaa ediyor bu hayallerimi o yüzden yazýyorum, ne istersen o gelirmiþ ve ne dersen o olurmuþ. Þimdi tüm yüreðim ile bir dilek diliyorum bizi yazacaðýmýz bir ömür boyu huzurlu mutlu bizi yaþamak istiyorum sevgilim. Bizim huzur aþinasý ruhumuza seni seninle huzur ile yaþamak istediðim günleri senin gibi hayal ediyorum.

Baki selam gökyüzlüm gece gözlüm canyarým. Yaðmurun taneleri kadar seviyorum, güneþ doðduðunda güneþin yakýþý kadar, rüzgar esince esintisi kadar seviyorum ben seni her þeyde bulup senmiþsin gibi seviyorum kalbin kalbim öz göðüm gökyüzü hayal sevgilim...

Saliha Ýnan
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.