MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SAHİPSİZ MEKTUPLAR
SALİHA İNAN Hiçliğim

SAHİPSİZ MEKTUPLAR



SAHÝPSÝZ MEKTUPLAR

SAHÝPSÝZ MEKTUPLAR

Kehribar yüreðin yangýn yeri gibi bir hissiyat velakin bir yeri denizin serinliði kadar serin, varlýðýmýn sana huzur verdiðini biliyorum sana yazýþlarýma sevincini sözlerin arasýnda bana diyor deyiþlerini ve kahkalara boðulmaný, evet benim o evet benim onun kralý onun sevdiði benim diye içine içine hayýkýrýþlarýn kimi zaman sinir nöbetlerin hissiyatý anlatýlmaz sevgilim. Kaþlarýný çatýp hasretimi için için kadehlerde içmen, her gördüðünde beni araman cabasý neyse yahu deyip kahkalara boðulmaný hayal ediyorum.

Bir gölge gibi etrafýmda var olduðunu sayýyorum. Baþkalarýný bakýþlarýmý dahi seni delirtmekten ziyade seni senden alýyor.. Boðazýn düðüm düðüm gözlerinde dolu dolu her nerede olursam olayým Nazenin’im ey sevgilim, ne bu çektiðimiz haykýrýþlarýna lal olan yüreðini duymamak mümkün deðil neyi sevsem kýskanýyorsun diye hayal ediyorum. Kehribar velakin sevmek en güzel bize yakýþýyor inkar edilmez biliyor musun ben kimseyi kýskanmýyorum çünkü benim olan benimdir neden kýskanayým, benden uzak olan beni ne ilgilendirir sevgilim, özür dilerim farz et binlerce kadýn olsa yanýnda arkamý döner giderim. Kýskanmam umrumda olmaz dahi seven insan kendini sevdiðini kaybedecek duruma düþürmez öyle deðil mi ? Acýlarýmýzdan tecrübe edindiðimizi varsa öyle böyle deðil Kehribar aþk benim aþk yüreðim birilerini aþýk olmak da neyin nesi deðil mi?
Bana aþýk olmayýn diyorum çünkü Hangisi yüreðimi anlayabilir hangisi kýrmamak için kýrýla bilir zor deðil mi ? Öyle ise neden tekrar tekrar yaþayým evet her istediðimi yaparým bu hayat benim hayatým...
Zamanýnda el ele verdiklerim el oldu yetmedi dert ettiler bir de tecrübe bu olsa gerek sevmem arkadaþ aþkta neymiþ demem aþkýn ta kendisiyim; gülüþlerimde, sevgimde, sitemimde, aðlayýþlarýmda, neþemde, iþimde, her þeyimde aþkýn kendisiyim o yüzden aþýk olmayýn diyorum.
Çünkü bir yerlerde bizi yaþayacaðým günlerin hayali benimkisi ve bu hayaller olacak Kehribar yok öyle Lami cimi her neredeysen hazýrla kendini Atilla ilhan’ýn þiirindeki "ben sana mecburum" diyerek, haykýrarak geleceðin günler uzak deðil gökten ineceðin gün varlýðýmýn yeniden doðuþu belki doðduðum gün bilmiyorum öyle varsayalým.
Bak Annemin kýzýný gözünde yüreðinde "þalvarbank" ilan etmesi Allah’ým ne gurur verici bir durum annem ak.bak kalbinden öperim aziz kadýn beni benden çok seviþlerin bana kuvvet veren prensesim ve annem söz veriyorum annem bir gün hayallerimi yaþayacaðýz sana güveniyorum deyiþlerini her ne istiyorsan annem Allah sana versin dualarýný alarak çýktýðým yollar hep iyiliðe insaniyete varsýn annem deyiþlerinin varlýðýna þükürler olsun annem gül kokulum hoyrat bakýþlým nuniþim...

Enlerim var mesela annem gibi mesela kedim gibi enlerim hani onlarsýz nasýl olur bilmiyorum Kehribar ama bazen gitmek gerekir uzak yerlere sahi sende yoksun zaten seni sensiz yaþamayý öðrettiðin içinde ayrý teþekkür ederim. Yahu nasýl görmeden bunca sitem edebiliyorum ve yazabiliyorum diye kendime ayrý hayret ediyorum.Kehribar bilmiyorum içimden bir his köþe bucak okuduðunu ve dört gözle mektuplarý beklediðini söylüyor o yüzden yazmak istiyorum sanki hadi be ara hadi be mesaj at dercesine bir bekleyiþ Kehribar gökyüzünde telefon yoksa kuþlarý yollasam mý? Yahu iki ayaklý iki elli kuþlardan yollasam ya yanina dur dur gülme Sevgilim aramýza kuþ dahi girmesin ne çektiysek kuþlardan çektik o yüzden istemem Kehribar ben sana yazayým bizzat sen sana yazýlmýþ gibi aþkla oku sevgilim!
Bâkî selam gök yüzlüm, gece gözlüm þimdi bu vakit bana gurbet sana hasret düþtü yüreðine kalbinden öperim sevgilim.

"Ben senin neyinim?" dedi þair,
"Sen benim tüm çýkmaz sokaklarýmýn baþlangýcýsýn yetmez mi?" dedi Kehribar...

Saliha Ýnan
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.