MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BESTEKAR SUAT YILDIRIM’IN DİKKATİNE!..
NAZIM TAŞTAN Gönülden Mıs

BESTEKAR SUAT YILDIRIM’IN DİKKATİNE!..



30 Aðustos 2021 Pazartesi 17:01:02

BESTELER

Duygu yüklü o mýsralar!
Ne güzeldir o naðmeler,
Duygusaldýr,þirin sesler!
Çok güzeldir,o besteler!

Kulaklara çok hoþ gelir!
Beni benden alýr sesler,
Dalga dalga yayýlmýþtýr.
Çok güzeldir,o besteler!

Þu gönlümü feth ediyor
Duygu seli þu naðmeler
Ne muhteþem musikiler
Çok güzeldir, o besteler!

Müzik ruhun hoþ sadasý,
Müzik kalbin hoþ gýdasý!
Demiþtir bi müzik sever!
Çok güzeldir,o besteler!

NAZIM TAÞTAN

NAZIM TAÞTAN
Hocam sizinle tanýþtýðým için bahtiyarým. Suat Hocam, þiirlerimin bestelenmesini çok istiyorum bu konuda yarýmcý olabilir misiniz? Selam ve saygýlar.

SUAT YILDIRIM
- Ýnþallah! Ne güzel. Kýsmetse olur inþallah!..

NAZIM TAÞTAN
- Allah’ýna kurbaným senin.

SUAT YILDIRIM
- Bana þarký sözüne uygun þiir yollayýn buradan!

NAZIM TAÞTAN
- Ah hocam, 15.000 þiirden hangisini göndereyim þaþtým kaldým doðrusu hangi þiir bestelemeye uygun bilemedim.
Hocam, size 5 ad. Þiir gönderdim.

SUAT YILDIRIM
- Dedim ya her þiir besteye uygun olmuyor, þarký sözüne uygun olmasý gerekiyor.

NAZIM TAÞTAN
-Hocam, 11 ve 14 hece ölçüsü ile yazdýðým þiirlerden gönderdim. Size çok þiirler göndereceðim, uygun olanýný seçersiniz. Ýlahiye Uygun bestelenecek çok þiirlerim var bilginize arz ederim. Hocam, olur ya Konya’ya yolun düþerse sizi aðýrlamak isterim. Þeref Misafirim olursunuz.

SUAT YILDIRIM
- Çocukluðum’ isimli þiiriniz beste olabilir. Gözünüz aydýn…

NAZIM TAÞTAN
- Hocam, bahtiyar oldum, düðün dernek gibi neþelere gark oldum. Þu anda çok sevinçliyim, çok bahtiyarým, Allah sizden razý olsun!
Þiirlerin beste olmasý için 11 -14 hece olmasý gerekli demiþtiniz. Çocukluðum, þiirimi 8 heceli yazmýþtým. Formata uygun deðilse Çocukluðum, þiiri mi 11-14 heceyle tekrar yazayým. Siz beðendiðiniz þiirleri bana bildirin istediðiniz hece ölçüsünde tekrar yazayým. Þiir yazmak benim için çocuk oyuncaðý. Çocuk nasýl oyun oynamasýný çok seviyorsa bende þiir yazmasýný çok seviyorum. Hocam, 60 yýldýr yazýyorum keþfedilmeyi bekliyordum, sizi karþýma Allah çýkardý, çok sevinçliyim. Saygý deðer muhterem hocam, göndermiþ olduðun videonuzu zevkle dinledim. Tüylerim diken oldu, aðlamaklý oldum. Videoyu paylaþtým, nefesinize,yüreðinize saðlýk hocam.

SUAT YILDIRIM
- NAZIM BEY, Yunus Gibi Piþiversem.” Þiirini uþþak makamýnda besteliyorum, gözün aydýn, selamlar.15.08.2020

NAZIM TAÞTAN
- Teþekkürler hocam, size minnettarým, dualarým sizinle hocam, selamlar. Hocam, dört aydýr size 150 den fazla þiir gönderdim. Çocukluðum ve Yunus Gibi Piþiversem 2 þiirimi besteleyeceðinizi söyleyip müjdelemiþtiniz. Fakat aradan uzun zaman geçti, sizden bir ses soluk çýkmadý. Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum. Selamlar, hoþça kalýnýz.

SUAT YILDIRIM:
- 2 þiirinizi inþallah notasýný yazacaðým 3 Ekim 2020


NAZIM TAÞTAN
- Teþekkürler hocam dünyalar benim oldu. Çalýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim, yolunuz açýk olsun Allah’a emanet olunuz!

NAZIM TAÞTAN
- Suat Yýldýrým hocam, sizinle tanýþalý yaklaþýk bir yýl oldu. Ýki þiir mi bestelemek için müjde vermiþtiniz. Fakat hiçbir netice yok!.. Sözünüzde durmadýnýz. Bir yýldýr bekliyorum, bu bir yýl bana bir asýr gibi geldi. Þiir bestelemek bu kadar zor mudur hocam?..

Hocam, Mesenger sayfanýza 700 þiir gönderdim. Þiirlerime bir kelime söz etmediniz, tahlil, tenkit eleþtiride bulunmadýnýz. Ýki satýr yorum yazmanýz beni motive ederdi demek ki bu konuya gereken önemi vermediniz.

Bundan böyle size þiir göndermemin hiçbir önemi kalmadý. Emeðe saygýnýn olmadýðý bir yerde ben yokum. Þunu anladým ki sizin þiir besteleyeceðiniz yok!..

Umut aþýlamak, söz verip de sözünde durmamak çok kötü bir þey hocam. Her þeye raðmen, canýnýz sað olsun, selamlar hoþ kalýn!

SUAT YILDIRIM
- Þiirlerinize ve sayfanýza baktým ancak sizden beste yapmadým diye sanat þahsýma olan taciziniz hoþ deðil, þarký sözüne uygun olan þiirler besteliyorum, sayfanýza baktým þiir tarzýnda, deðil þarký sözü yazarlýðý farklý bir alan.

NAZIM TAÞTAN
- Ýki þiirimi besteleyeceðinizi söylemiþtiniz, hatta notalarýný yazmamaya baþladýðýnýzý ifade etmiþtiniz, uþþak ve nihavent makamýnda besteleyeceðinizi söyleyip müjdelemiþtiniz, gözünüz aydýn olsun demiþtiniz, söz verdiniz fakat sözünüzde durmadýnýz. Ne yazýk ki, sözünüzün ehli bir insan deðilsin.

“ Yunus Gibi Piþiversem ” Þiirinizi uþþak makamýnda besteliyorum, gözün aydýn, selamlar, Suat Yýldýrým 3 Ekim 2020 Bu sözler size ait, Messenger de kayýtlý.

NAZIM TAÞTAN
- Umut aþýlamak, söz verip de sözünde durmamak çok kötü bir þey. Olan iþte bir hayýr varsa olmayan iþte bin hayýr vardýr. Uzun lafýn kýsasý, sözünde durmayan insana güvenilmez vesselam.

SUAT YILDIRIM
- Ben yoðun bir sanatçýyým ve tek baþýmayým, oysa ki her gün yüzlerce þair þiir yolluyor, size en azýndan cevap verebiliyorum benim yerime kendinizi koyun suçlamak iþin en kolayý, þarký sözü yazmaya çalýþýn. Beni tanýyamamýþ sýnýz.

NAZIM TAÞTAN
- Hocam, sizi çok iyi tanýmýþ oldum. Sanatçý kiþiliðinize bi diyeceðim yok! Sanatçý kiþiliðinize laf etmedim ki, ben insani kiþiliðinizden bahsediyorum, söz verip de sözünde durmamaktan bahsediyorum. Söz vermeseydiniz bu yazýþmaya gerek kalmayacaktý hocam.

Arkadaþlarým ve dostlarým bana soruyorlar. Hani ne oldu, 2 þiirin bestelenecekti diye soruyorlar?..

Bende diyorum ki, bestekar Suat Yýldýrým sözünde durmadý. Günümüzün insanlarý sözlerine sadýk deðil güvenilmez.
Ýnsanýn konumu, mevki ne olursa olsun, o insan dürüst deðilse, Sözünde durmuyorsa o insan bence hiçbir þey deðil.
Size deðer vermiþtim, sizi gözümde büyütmüþtüm hocam, Mert insan sözünde durur.

Ülkemizde her þey var, maalesef insanlýk yok! Dürüstlük yok! Neden bu hale geldik çok üzülüyorum. Bu hareketi size hiç yakýþmadý hocam. Yazýk, çok yazýk!.. Bir buçuk yýl umutla bekledim, beni sukutu hayale uðrattýnýz…

Bir baþta iki göz sað göz sol göze ihanet eder mi eder, o duruma gelmiþiz. Asrýmýzýn insanlarý karakter yoksunu zavallýlar, her bir þeye parayla deðer biçen ahmaklar sürüsü insanlar türemiþ...

30 yýl 15 gazete ve dergilerde köþe yazarlýðý yaptým. 4 yýl Kon TV de programý yaptým. On yýldýr sosyal medyada yazýyorum, hiç kimseden telif hakký talep etmedim. Yazdýklarým inþallah ahiret vesikasý olur. 60 yýlda 60 kuruþ telif hakký ödenmedi. Dindar geçinenler bile kul hakkýna riayet etmiyorlar.

Þiirlerimi bestelemekten vaz geçmeseydiniz ben sizden telif kaký talep etmeyecektim hocam.

Hocam, bu dünyadan hiçbir beklentim yok!.. Rabbime þükürler olsun hiçbir maddi sýkýntým yok!.. “ Malda yalan, mülk de yalan, hadi biraz sende oyalan” Yanlýþ yaptýnýz hocam. Söz verip de sözünde durmamak, münafýklýk alameti bunu bilin.

NAZIM TAÞTAN
Hava Kuvvetlerinden
Emekli Hv. Füz. Savunma Asb.
Þair, yazar, araþtýrmacý

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.