MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

SULTANI ŞUARA



Üstad ve güçlü þair bir Necip Fazýl vardý!
O fikrin suyunu hep coþturan bir pýnardý,
Bir Allah bi de Resul aþkýndan o yanardý!
Duygularý yeþertmiþ kocaman bi çýnardý.

Üstad, ömrü hayatý boyunca Allah ve Peygamber aþkýyla yandý, tutuþtu... Necip Fazýl güçlü yazardý, büyük kalemþördü, Sultaný Þu Ara, Þairler Sultaný idi, üstadý azamdý. Üstadlarýn üstadýydý. O, gönüller kahramanýydý, her daim bir numaraydý. Büyük bir semboldü. O, sað duyunun sesiydi, kitleleri etkileyen, dürüst, hasiyetli, ahlaklý, cesur davranan adamýydý...

Üstad, hep zirvede kaldý. O, gür ses getiren biriydi, inançlý gençliðin yetiþmesine vesile olmuþtu, mütefekkir bir düþünürdü. Her meseleyi derinlemesine incelemiþti... O, alim, çok bilgili, fikir ve aksiyon adamý, büyük hatipti. O, adam gibi bir adamdý.

Üstadýn, hayatý boyunca, yazmasýna, konuþmasýna engeller kondu! Böyle birinin, yazmamasý, konuþmamasý ne demekti? Bir þairin, bir yazarýn yazmamasý, sudan çýkmýþ balýk misali, yaþarken ölüme mahkum olmasýdýr.

Necip Fazýl, edebiyat ve kültür dünyasýný, sanat alemini etkilemiþti, geride yüzlerce eserler býrakan, O güzide insan, kalplerde, anýlarda daima yaþayacaktýr. Günümüzün orta yaþlý insanlarý onun düþünceleriyle, görüþleriyle o fikirleriyle, güçlü inanýþýyla, hitabetiyle, Ýslam mefkuresine yöneldiler...

Yýllarca düþünceleri,fikirleri ve eserleri hep tartýþýldý Hala tartýþýlmaktadýr. Üstadýn gerçek gücü, deðeri, kýymeti, etkisi öldük den sonra anlaþýlabildi! O yaþarken hep azimliydi, güçlüydü, ustaydý. Ona Üstad ve Sultaný Þuara ünvanýn hak ettiði için verildi.

Necip Fazýl, düþünceleri, þiirleri, görüþleri, piyesleri, romanlarý ilmi eserleri ile yirminci yüzyýl edebiyatýnýn en önemli kiþilerinden olduðunu, hiç bir kuþku býrakmayacak þekilde ispatlayan adamdýr.

Üstad, uzun yýllar, canla baþla baðlandýðý itikadý deðerleri, edebiyat alanýna öyle derinlemesine taþýmýþtýr ki, bu günkü guzi de imanlý gençlik onun eseridir. Necip fazýl, ilmi, edebi, araþtýrma, inceleme konusunda eserler yazdý...

Üstad, edebiyata gönül verenlerin kalbinde taht kurmuþ, dünya durdukça Ýslam düþünürü ve edebiyatçýsý olarak müstesna yerini daima koruyacaktýr. Bundan kimsenin þüphesi olmasýn!..

NAZIM TAÞTAN
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.