MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Anamın vefatı
HÜLYA EKŞİ

Anamın vefatı



Sevgili dostlar bir hafta önce yeþilin her tonu onun gözlerinde olan yeþil anacýgýmý kaybettik. Parým parým parlayan o yeþil gözleri artýk sonsuza dek kapandý amma bizim kalbimizde gönlümüzde ilk baharýn ilk yeþillikleri gibi taze ve canlý kalacak.

Bizleri bu hazin günümüzde hiç yalnýz býrakmayan Annemin Musa Keskin agabeyisinin ogullarýna gelinlerine kýzlarýna , amcalarýma , halalarýma , köydeki evimizin koskoca avlusunu doldurup taþýran tüm köy halkýmýza , eþe dosta yýgýn halinde arayýp soran sormayan herkese , telefonla arayan sn baþkanlarýmýza, tüm þair yazar dostlarýma ve Ayrýca annemi haberlere alan gazetecimiz sn Mustafa Koyuncuya sonsuz teþekkür ve þükranlarýmý sunuyorum.

Benim annem sabaha karþý rahatsýzlandý kardeþim Aliihsan Ekþi ile Eskiþehir þehir hastanesine götürdük tetkikler yapýdý acil amaliyata alýnmasý gerektigi söylendi sabaha karþý saat 04 dü amaliyata hazýrlanýrken kardeþim Aliihsanla bana " ben amaliyattan çýkarým sakýn Havva Ekþi Çalýk ile TC Gül Ata Fatmagülü arayýpta bu saatte onlarýda periktirmeyin onlarýn ikinde de þeker var onlarýda üzmeyin dedi, sonrada bana dönüp hani amaliyattan çýkamazsam sen kendine iyi bak dedi ardýndanda dört kardeþ bir birinize sýký sarýlýn el adama sarýlmaz Hülya kýzým " dedi. Sedyede götürülürken de " Herkese selam söyleyin dedi sag eliyle bize bay bay ederek amaliyata girdi.

Amaliyatýndan da ayýlmýþtý ertesi günü yogun bakýma Havva abla kardeþim Aliihsan girdi onlarý tanýmýþ ablam " Ana nasýlsýn ? "
Anamda iyiyim iyiyim demiþ onlara eliyle gelin gelin içeri girin demiþ ama iki üç gün sonra enfeksiyon kapmýþ annem enfeksiyona yenik düþtü.
Benim anam hiç agrý sýzý çekmedi aklý baþýnda konuþarak herkese selam göndererek yalan dünyasýna veda edip ebedi istirahatine kavuþtu.
Senin ellerin yevmiye tarlalarýnda bu günlerini geliþini ve garip hallarýný unutmam unutamam anam

Rabbim yattýgý yerleri nur pür mekânýn cennet olsun anacýgým biz seni topraga degil kalbimize gömdük oralarda yaþayacaksýn.

Garip ömrü nerelerde heç ettin
Verdigin emegi hani nec ettin
Baharýn ucuyla kalkýp göç ettin
Ardýndan meleyip ben kaldým anam

Mezarýna vardým topak biçimde
Dýþýný neylerim gönlüm içinde
Bir daha göreyim nolur açýnda
Topragýn koklayýp öldüm ben anam

Hülya Ekþi
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.