MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

CANVA VE HeyGen Kullanarak Yapay Zekayla Konuşan Avatar Videoları Oluşturma
Kaya Ridvan

CANVA VE HeyGen Kullanarak Yapay Zekayla Konuşan Avatar Videoları Oluşturma


Canva, çeþitli tasarým projeleri için kullanabileceðiniz bir online araçtýr. HeyGen ise yapay zekayla konuþan avatar videolarý oluþturmanýzý saðlayan bir uygulamadýr. Canva’da HeyGen’i kullanmak için önce Canva’ya üye olmanýz ve sonra HeyGen’i uygulamalar bölümünden bulup açmanýz gerekiyor.
HeyGen’i kullanmak için bir HeyGen hesabýna ihtiyacýnýz var. Ancak, her HeyGen hesabý sadece 60 saniyelik bir video oluþturmanýza izin veriyor. Bu yüzden, sýnýrsýz sayýda HeyGen hesabý oluþturmak için bir hile yapmanýz gerekiyor. Bu hile, geçici e-posta adresleri kullanmaktýr.
Geçici e-posta adresleri, bir süre sonra silinen e-posta adresleridir. Bu sayede, her seferinde yeni bir HeyGen hesabý açabilirsiniz. Geçici e-posta adresi almak için temp-mail.org/ web sitesini kullanabilirsiniz. Oradan bir e-posta adresi kopyalayýp HeyGen’e kaydolabilirsiniz. HeyGen size bir doðrulama kodu gönderecek. Bu kodu da geçici e-posta web sitesinden alýp HeyGen hesabýnýzý doðrulayabilirsiniz.
HeyGen hesabýnýzý oluþturduktan sonra, þifrenizi belirleyebilirsiniz. Þifre oluþturmak için delinea.com/resources/password-generator-it-tool web sitesini kullanabilirsiniz. Þifrenizi girdikten sonra, Canva’da HeyGen’i kullanmaya baþlayabilirsiniz.
HeyGen kontrol panelinde, yapay zekayla konuþan avatar videolarý oluþturabilirsiniz. Bunun için, hazýr avatarlardan birini seçebilir veya kendi avatarýnýzý yükleyebilirsiniz. Kendi avatarýnýzý yapay zeka ile oluþturmak isterseniz, leonardo.ai/ web sitesinden ücretsiz bir hesap açabilir ve istediðiniz avatarý talep edebilirsiniz.
Avatarýnýzý seçtikten sonra, avatar modunu, video senaryosunu ve ses tonunu belirleyebilirsiniz. Video senaryosu, avatarýnýzýn ne söyleyeceðidir. Ses tonu ise, avatarýnýzýn nasýl konuþacaðýdýr. Bu ayarlarý yaptýktan sonra, videonuzun oluþturulmasýný bekleyebilirsiniz.
Videonuz oluþturulduktan sonra, Canva’da tasarým düðmesine týklayarak, videonuzu istediðiniz þekilde düzenleyebilirsiniz. Videonuzu mevcut bir tasarýma ekleyebilir veya yeni bir tasarým oluþturabilirsiniz. Videonuzu istediðiniz yere taþýyabilir, boyutunu deðiþtirebilir veya efektler uygulayabilirsiniz.
Bu þekilde, yapay zekayla konuþan avatar videolarý oluþturabilirsiniz. Ancak, her video için yeni bir HeyGen hesabý açmanýz gerektiðini unutmayýn. Ayrýca, yeni bir hesap açmadan önce, eski HeyGen hesabýnýzý Canva’dan kaldýrmanýz gerekiyor. Bunu yapmak için, HeyGen uygulamasýnýn yanýndaki üç noktaya týklayarak, uygulamalarýnýzdan kaldýr seçeneðini seçebilirsiniz.
Aþaðýdaki adýmlarý takip edin:
1. Adým: Canva hesabý oluþturun. Canva, çeþitli tasarým projeleri için kullanabileceðiniz bir online araçtýr. Canva’ya kayýt olmak için www.canva.com/ adresine gidin ve e-posta adresinizi veya Google veya Facebook hesabýnýzý kullanarak kaydolun. Kayýt olduktan sonra, Canva kontrol paneline eriþebilirsiniz. Sol taraftaki menüden Uygulamalar seçeneðine týklayýn. Burada Canva’ya entegre edebileceðiniz çeþitli uygulamalarý görebilirsiniz.
2. Adým: HeyGen’i arayýn. HeyGen, yapay zekayla konuþan avatar videolarý oluþturmanýza olanak saðlayan bir uygulamadýr. Canva’nýn Uygulamalar bölümünde, arama kutusuna HeyGen yazýn ve sonucu bulun. HeyGen’i açmak için üzerine týklayýn. HeyGen’i yeni bir tasarýmda kullanmak için Yeni Bir Tasarýmda Kullan seçeneðine týklayýn. Bu, HeyGen’in Canva’ya entegre edildiði yeni bir tasarým sayfasý açacaktýr.
3. Adým: HeyGen hesabý oluþturun. HeyGen’i kullanabilmek için bir HeyGen hesabýna ihtiyacýnýz vardýr. Her HeyGen hesabý, 60 saniyeye kadar ücretsiz bir yapay zekayla konuþan avatar videosu oluþturmanýza olanak saðlar. Sýnýrsýz sayýda HeyGen hesabý oluþturabilir ve bunlarý Canva’da kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, aþaðýdaki adýmlarý izleyin:
- Geçici bir e-posta oluþturun. HeyGen hesabý oluþturmak için geçici bir e-posta adresi kullanabilirsiniz. Böylece gerçek e-posta adresinizi vermenize gerek kalmaz. Geçici bir e-posta adresi oluþturmak için [temp-mail.org](temp-mail.org/) web sitesini ziyaret edin. Web sitesi size otomatik olarak bir geçici e-posta adresi verecektir. Bu e-posta adresini kopyalayýn ve bir yere yapýþtýrýn.
- HeyGen hesabý kaydolun. Canva’daki HeyGen uygulamasýnda, Baðlan seçeneðine týklayýn. Ardýndan, E-postayla Kaydol seçeneðine týklayýn. Kullanýcý adý, þifre ve e-posta adresi isteyen bir form göreceksiniz. Kullanýcý adý ve þifre belirleyin ve e-posta adresi olarak kopyaladýðýnýz geçici e-posta adresini yapýþtýrýn. Sonra, Kodu Gönder seçeneðine týklayýn. Bu, geçici e-posta adresinize bir doðrulama kodu gönderecektir.
- HeyGen hesabýnýzý doðrulayýn. Geçici e-posta web sitesine geri dönün ve gelen kutunuzu kontrol edin. HeyGen’den gelen bir e-posta görmelisiniz. E-postayý açýn ve içindeki doðrulama kodunu kopyalayýn. Canva’daki HeyGen uygulamasýna geri dönün ve doðrulama kodunu girin. Ardýndan, HeyGen hesabýnýzý bitirmek için þifrenizi tekrar girin.
- Not: Eðer HeyGen, geçici bir e-posta adresi kullanmayýn diyen bir mesaj gösterirse, baþka bir geçici e-posta adresi deneyin. Bunu yapmak için, geçici e-posta web sitesinde, yeni bir e-posta adresi almak için sað üst köþedeki si mgeye týklayýn. Sonra, yukarýdaki adýmlarý tekrarlayýn.
4. Adým: Yapay zekayla konuþan videolar oluþturun. HeyGen hesabýnýzý oluþturduktan sonra, yapay zekayla konuþan avatar videolarý oluþturmaya baþlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, aþaðýdaki adýmlarý izleyin:
- Avatar seçin veya yükleyin. HeyGen kontrol panelinde, avatar seçmek için Tüm Sizin Ýçin Yapýlmýþ Avatarlara týklayýn. Burada, farklý görünümlere, cinsiyetlere ve yaþlara sahip çeþitli avatarlarý görebilirsiniz. Beðendiðiniz bir avatarý seçmek için üzerine týklayýn. Veya kendi avatarýnýzý yüklemek istiyorsanýz, Kendi Avatarýnýzý Yükleyin seçeneðine týklayýn. Bu, bilgisayarýnýzdan bir resim dosyasý seçmenizi saðlayacaktýr. Resminizde yalnýzca bir yüz olmalý ve yüz net bir þekilde görünmelidir.
- Not: Eðer yapay zekayý kullanarak kendi avatarýnýzý oluþturmak istiyorsanýz, [leonardo.ai](leonardo.ai/) web sitesinden ücretsiz bir hesap açabilirsiniz. Leonardo, yapay zekayý kullanarak fotoðraflarýnýzý avatarlara dönüþtürebilen bir uygulamadýr. Leonardo’ya kaydolduktan sonra, isteminizi girin ve ücretsiz bir yapay zeka avatarý alýn. Sonra, bu avatarý HeyGen’e yükleyin.
- Avatar modunu seçin. Avatarýnýzý seçtikten veya yükledikten sonra, avatar modunu seçmeniz gerekecektir. Avatar modu, avatarýnýzýn nasýl hareket edeceðini ve konuþacaðýný belirler. HeyGen, üç farklý avatar modu sunar: Standart, Canlý ve Gerçekçi. Standart mod, avatarýnýzýn sadece aðzýný ve gözlerini hareket ettirir. Canlý mod, avatarýnýzýn yüz ifadelerini ve baþ hareketlerini de ekler. Gerçekçi mod, avatarýnýzýn en doðal ve gerçekçi þekilde hareket etmesini ve konuþmasýný saðlar. Avatar modunuzu seçmek için, ilgili düðmeye týklayýn.
- Video komut dosyanýzý girin. Avatar modunuzu seçtikten sonra, video komut dosyanýzý girmeniz gerekecektir. Video komut dosyasý, avatarýnýzýn söyleyeceði metindir. Video komut dosyanýzý, metin kutusuna yazýn veya kopyalayýp yapýþtýrýn. Video komut dosyanýzýn uzunluðu, seçtiðiniz avatar moduna baðlý olarak deðiþir. Standart modda, video komut dosyanýz en fazla 60 saniye olabilir. Canlý modda, video komut dosyanýz en fazla 30 saniye olabilir. Gerçekçi modda, video komut dosyanýz en fazla 15 saniye olabilir. Video komut dosyanýzý girdikten sonra, metin kutusunun altýndaki karakter sayýsýný ve tahmini video süresini görebilirsiniz.
- Sesinizi seçin. Video komut dosyanýzý girdikten sonra, sesinizi seçmeniz gerekecektir. Ses, avatarýnýzýn konuþurken kullanacaðý sestir. HeyGen, farklý dillerde, aksanlarda ve tonlarda çeþitli sesler sunar. Sesinizi seçmek için, Ses seçeneðine týklayýn ve açýlan menüden istediðiniz sesi seçin. Sesinizi seçtikten sonra, Önizleme seçeneðine týklayarak avatarýnýzýn nasýl konuþtuðunu dinleyebilirsiniz.
- Videonuzu oluþturun. Videonuzu oluþturmak için, Oluþtur seçeneðine týklayýn. Bu, HeyGen’in avatarýnýzý, video komut dosyanýzý ve sesinizi kullanarak bir yapay zekayla konuþan avatar videosu oluþturmasýný saðlayacaktýr. Videonuzun oluþturulmasý biraz zaman alabilir, bu yüzden lütfen sabýrlý olun. Videonuz oluþturulduktan sonra, Canva tasarým sayfanýzda görebilirsiniz. Videonuzu oynatmak, durdurmak, kýrpma, yeniden boyutlandýrma veya silmek için üzerine týklayýn. Videonuzu istediðiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
5. Adým: AI konuþan videonuzu mevcut videonuza ekleyin. Eðer Canva’da zaten bir video tasarýmýnýz varsa, yapay zekayla konuþan avatar videonuzu mevcut videonuza ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, aþaðýdaki adýmlarý izleyin:
- Tasarým düðmesine týklayýn. Soldaki menüden Tasarým düðmesine týklayýn. Bu, Canva’nýn size sunduðu çeþitli video tasarýmlarýný gösterecektir. Ýstediðiniz video tasarýmýný seçmek için üzerine týklayýn. Bu, video tasarýmýný mevcut Canva tasarýmýnýza ekleyecektir.
- AI konuþan avatar videonuzu mevcut videonuza ekleyin. Artýk Canva tasarým sayfanýzda iki video görmelisiniz: yapay zekayla konuþan avatar videonuz ve seçtiðiniz video tasarýmý. AI konuþan avatar videonuzu mevcut videonuza eklemek için, üzerine týklayýn ve sürükleyin. AI konuþan avatar videonuzu videonuzun istediðiniz yerine yerleþtirebilirsiniz. AI konuþan avatar videonuzun boyutunu, konumunu, döndürmesini veya opaklýðýný ayarlamak için, üzerine týklayýn ve kenarlýklarýný veya köþelerini sürükleyin.
6. Adým: Sýnýrsýz AI avatar konuþma videosu oluþturun. AI konuþan avatar videonuzu mevcut videonuza ekledikten sonra, Canva tasarým sayfanýzda birleþik bir video görmelisiniz. Bu videoyu indirmek, paylaþmak veya yayýnlamak için sað üst köþedeki ilgili düðmeye týklayýn. AI konuþan avatar videonuzu oluþturmak için 1 kredinizi kullandýktan sonra, baþka bir HeyGen hesabý oluþturmak ve baþka bir AI konuþan avatar videosu oluþturmaya devam etmek için geçici e-posta web sitesini kullanarak yukarýdaki yöntemimi kullanabilirsiniz. Not: Yeni bir hesap oluþturmadan önce mevcut HeyGen hesabýnýzý Canva’dan kaldýrmayý unutmayýn. Bunu yapmak için, HeyGen uygulamasýnda, sað üst köþedeki 3 nokta düðmesini týklayýn ve ardýndan Uygulamalarýnýzdan Kaldýr seçeneðine týklayýn. Sýnýrsýz AI konuþan avatar videosu oluþturmak için bunu tekrar tekrar yapabilirsiniz.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.