MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

EN ETKİLİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Kaya Ridvan

EN ETKİLİ VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ


EN ETKÝLÝ VERÝMLÝ DERS ÇALIÞMA YÖNTEMLERÝ

Sýnavlara hazýrlanan kiþiler þu yöntemleri uygulayýp ders çalýþsýn.

- YouTubedan dersin videosunu izleyin Videoyu izlerken önemli noktalarý not alýn, anlamadýðýnýz yerleri tekrar izleyin veya araþtýrýn. Sonra o videoyu izledikten sonra konuya çalýþýn ve BÝNG AÝ’den yani Copilottan konuyu sizin için þiir ve türkü haline getirmesini isteyin. Bu yöntemle, konuyu daha eðlenceli ve akýlda kalýcý hale getirebilirsiniz. Konuyu Microsoft Copilota yazýn size konuyla ilgili bir þiir veya türkü oluþturmasýný isteyin. Bu sayede, konuyu hem duygusal hem de ritmik olarak hatýrlayabilirsiniz.
- Sesinizi kaydedip sesinizi dinleyin bir insan en çok kendi sesinden dersi anlar. Bu yöntemle, konuyu hem görsel hem de iþitsel olarak pekiþtirmiþ olursunuz. Konuyu anlatýrken, kendi yüz ifadenizi, jest ve mimiklerinizi görebilir ve konuya daha iyi hakim olabilirsiniz. Videonuzu çektikten sonra, izleyerek, konuyu tekrar edebilir ve anlama becerinizi artýrabilirsiniz. Videonuzu izlerken, önemli noktalarý vurgulayýn ve anlamadýðýnýz yerleri araþtýrýn.
Konuyu kendiniz anlatýp videosunu çekin: Konuyu siz kendiniz anlatýp videosunu çekerseniz ve sonra videonuzu izlerseniz daha iyi anlarsýnýz sonuçta anlatan siz olursunuz bir insan yaptýklarýnýn %90’ýný hatýrlar. Ýnsanýn yaptýklarýnýn %90’ý aklýnda daha kalýcý olur. Bu sebeple kendi videonuzu çekmeniz ayrýca konuyu yazmanýz konuyu daha kalýcý hâle getirir. Önce konunun videosunu dinleyin sonra konuyu çalýþýn sonra test çözün yapamadýðýnýz sorularý BÝNG AÝ’den yani Microsoft Copilottan size anlatmasýný isteyin cevabý budur. Buna göre açýklama yap deyin.
Bu yöntemle, konuyu hem görsel hem de iþitsel olarak pekiþtirmiþ olursunuz. Konuyu anlatýrken, kendi yüz ifadenizi, jest ve mimiklerinizi görebilir ve konuya daha iyi hakim olabilirsiniz. Videonuzu çektikten sonra, izleyerek, konuyu tekrar edebilir ve anlama becerinizi artýrabilirsiniz. Videonuzu izlerken, önemli noktalarý vurgulayýn ve anlamadýðýnýz yerleri araþtýrýn.
- Derslerinizi düzenli olarak tekrar edin ve önceki yýllarda çýkmýþ sorularý çözün: Bu yöntemle, konularý unutmamýþ ve sýnavlara hazýrlanmýþ olursunuz. Dersleri tekrar ederken, öðrendiðiniz bilgileri tazeleyebilir ve pekiþtirebilirsiniz. Önceki yýllarda çýkmýþ sorularý çözerken, sýnav formatýna ve soru tiplerine alýþabilir ve kendinizi test edebilirsiniz. Sorularý çözerken, zamanýnýzý iyi ayarlayýn ve yanlýþlarýnýzý not edin.
- Ders çalýþtýðýnýz zaman çalýþma sürenizin yarýsý konu anlatýmý olsun. Geri kalan yarýsýnda çalýþtýðýnýz dersin özetini çýkarýn. Konu anlatýmýný takip etmek ve çalýþtýðýnýz dersin özetini çýkarmak, hem anlama hem de hatýrlama becerilerinizi geliþtirir. Özet çýkarmak için anahtar kelimeleri, önemli noktalarý ve örnekleri belirlemeye çalýþýn. Özetini kendi kelimelerinizle yazýn ve mümkünse sesli olarak tekrar edin. Sesinizi kaydedin ve sonra ara sýra kaydetmiþ olduðunuz sesinizi dinleyin.
-Konularýn aklýnýzda kalýcý olmasý için BÝNG AÝ’e yani Microsoft Copilota bir kitaba bakarak konuyu yazýp bunu sizin için þiir ve þarký haline getirmesini isteyin bu, hem konuyu daha ilgi çekici hale getirir, hem de beyninizin farklý bölgelerini çalýþtýrýr.
- Konuyu anlatarak pekiþtirin öðrendiðiniz bir konuyu kendi kelimelerinizle baþkasýna veya kendinize anlatmaya çalýþýn böylece konuyu daha iyi kavrayabilir ve hatýrlayabilirsiniz. Ayrýca anlatýrken zorlandýðýnýz veya eksik kaldýðýnýz noktalarý da fark edebilirsiniz.
- Görsel unsur içeren kitaplarla derslere çalýþýn: Bu yöntemle, konuyu hem gözünüzle hem de beyninizle algýlamýþ olursunuz. Görsel unsur içeren kitaplar, konuyu daha anlaþýlýr, ilgi çekici ve akýlda kalýcý hale getirir. Kitaplarý okurken, görselleri inceleyin, anlamaya çalýþýn ve yorumlayýn. Görselleri, konuyla iliþkilendirin ve örnekler verin.
Emin olun bu yöntemlerle hem sýnava daha iyi hazýrlanacaksýnýz hemde sýnavlarý diðerlerinden biraz daha kýsa sürede bitireceksiniz.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.