MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

DEM ZAMANI
Abdullah ALTUNKUP

DEM ZAMANI


DEM ZAMANI
Herþeyi zamana býrakmanýn idrakine vardýðýmda kýrkýma merdiven dayamýþtým çoktan. Olgunlaþmak çay deðildi ki yarým saatte demlensin. Bazý þeyleri geç de olsa anlamak zararýn neresinden dönersen kardýr kanaatindeyim bu aralar. Ruhun ve bedenin dem almasý için yýllarýn gerekliliði zamanla anlaþýlacaktý. Ýnsan kiraz aðacý da deðildi. Bir ilkbahar sabahý çiçek açýp bir kaç haftaya kýpkýrmýzý meyve olacak. Mey ile demlendiðini zannetme. Dem için doðru yer ve zaman gerekti. Eziyettir üzümü ateþe koymadan çið bekletmek. Kimine göre pekmezdir, üzümün dem vakti. Kimine hoþ durur gösteriþli bardakta. Asýl mevzu demdi. Kem olmaya gerek te yoktu hayatta. Kem, zem ile dost olunca, zemzemle yýkansa da ne var ki temizlenemezdi. Ben odaklý yaþam, bencilliðe, zem odaklý yaþam ise kem gözlülüðe giden yoldu.
Her þeyin ortasý güzel. Dem olurken kem olmak, hatta zem olup heder olmak da var yolun sonunda. Ne kadar zemzemle demlenmek istesek de zaman zaman yol ayýrýmýnda þaþý kalmak da vardý. Ekþimekle demlenmek ayný kefeye konulduðunda olacaklar belliydi, aslýnda. Þimdi dem alma zamaný, ekþiyip çöp olmak yakýþýk almaz deðil mi?
Bayatlamak için deðildi zaten beklemem, ruhuma rahatsýzlýk veren kabuðu kýrýp, mevsime ayak uydurmaktý asýl mesele. Dem almak bazen olabildiðince acý çekmek, bazen de huzurla tefekküre dalmakta gizliydi. Biri budaklarýndan kurtulmak için ýstýrap çekerken, bir diðeri sessizce bir o kadar da nazenindi ve hayata gem vurarak dem alýyordu. Sonuç mu? Bazýmýz çay vakti kadar bazýmýz mermer taþý dikilene kadar anca dem alacaktýk. Mutlaka bir gün demimizi alacak ve muhabbete kanacaktýk ama ne zaman? Kem eksi zem, adalet artý ahlak eþittir hayattaki demdi bana göre. Aslýnda asýl konu çaydaki demdi de, biraz kafanýzý demlemek istedim. Sürçü lisan ettiysem af ola. Vesselam...
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.