MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KAĞIT, KALEM VE HAYAL GÜCÜ
Abdullah ALTUNKUP

KAĞIT, KALEM VE HAYAL GÜCÜ


Her zaman söylerim. Kalem ve kaðýt olunca istediðiniz ortamý kolayca oluþturabilirsiniz. Kalem ve kaðýt varsa gerisi sizin hayal gücünüze kalmýþtýr. Dünyanýn en zengin adamý olabilirsiniz hem de bir anda ya da en fakiri. Þu an çok zengin olduðunuzu hayal ederek gün içerisinde ya da yirmi dört saatte neler yapacaðýnýzý sýralayýn. Çok odalý ve büyükçe havuzlu evinizi kahve eþliðinde seyre dalýn. Son model arabalarla gezdiðinizi hayal edin ve evin bir odasýnýn aðzýna kadar para olduðunu düþünün. Þu an tam da kapýyý açmak üzeresiniz. Çok mutlusunuz deðil mi? KÝme neye göre? Þu an gerçekten mutlu musunuz? Merak içersindeyim. Bak iþte kalem ve kaðýt elimdeyken bile meraklanmaya girdim. Gördünüz mü kalemin kaðýda kondurduðu busenin týlsýmýný?
Az sonra arabana bindin ve çýktýn yola. Hayatýný içine drama da lazým. Hep güllük gülistanlýk nereye kadar. Uzun bir yolculuktasýn. Yüzlerce kilometre gittin ve ortam ýssýzlýk çok korkutucu bir hal almaya baþladý. Hay Allah yakýt göstergesi kýrmýzý yanýyor ve az ilerideki lila tabelada en yakýn petrol istasyonu yüzlerce kilometre uzakta diye gýcýk bir gülüþ atýyor. Cebindeki sýnýrsýz para sadece bir kaðýt yýðýndan ibaret, telefon hiç sinyal almýyor teknolojinin son modelleri doða karþýsýnda acizliðin dibini görmek üzere hatta gördü bile. Birkaç dakika sonra bir damla benzin kalmadýðýndan araba yavaþça dururuyor. O an kaðýt ve kaleme rica yerine emretme ihtiyacý hissediyorsun ama nafile. Þimdi imtiham zamaný. Ýstesem bir cümle ile sana çekici ya da yakýt gönderebilirim fakat yapmayacaðým. Gýcýklýðým üzerimde bugün. Sað koltuktaki yarým kalan suyu bir dikiþte bitirmek belki de hayatýnýn en kötü kararý olacaktý. Oldu bile elime düþtün. Þýmarýk þey yaðmurlu havada bir damla su yok sana. Neyse on km ileriye þýrýl þýrýl akan bir çeþme yazdým. Tabanvaylara güveniyorsan git ve kana kana iç. Karar senin. Oradan bir tek aracýn geçmemesine ne demeli? Kalemin gücü. Çok para, altýn kaplama telefon ve milyonluk saatin hiçbir kýymeti kalmadýðýný haykýrýyor. Zaman durdu ve adeta þu an uzaydan gelmiþçesine yabancý bir ortama girdin etrafýn olabildiðince yeþillik dolu. Kuþ seslerine karýþan aðustos böceðinin þarkýlarý delirtecek gibi deðil mi insaný? Zevksiz þey? Az önce son ses dinlediðim müzik belki de intikam alýyordur senden. Kim bilir? Bak iþte kaðýt ve kalemin gücü burada saklý. Hele tek baþýnýza kaldýnýz mý alýn elinize kaðýtlý kalemi yazýn olacaklarý sonra ne mi yapacaksýn otur ve izle...
Þimdi hayatýn kendine has kurallarýný yaz ve sonra sil. Boþ bir kaðýda yazacaklarýn senin anayasan olsun. Beðenmediklerini, iþine gelmeyenleri kaldýr; olmadý yenisini yaz. Bir sabah 40 çeþit kahvaltý yap baþka bir sabah bir köprü altýnda uyan. Çöpten kahvaltýlýk ekmek topla git bir parka otur yumuþak tarafýný ye sert tarafýný ufala kuþlara at. Ertesi sabah takým elbise giyiver herkesin sana gýpta ile baktýðý iþ yerine git ofisine girerken kahve söyle zarar ettiði için sinirlen ya da kar ettiðin için havalara uç. Sen bilirsin. Kýzma. Bugün böyle.
Kalemin gücünü asla hafife alma. Birkaç gün önce yolda kaldýðýnda doða ile nasýl bir mücadele içerisine gireceðini en çok deðer verdiðin þeyin üzerine not al. hayatýna dair bir þey yazmak istedim ve hiç kaðýdýn yok cebinde özenle koruduðun seni her þeyden koruduðunu zannettiðin özel kaðýt parçalarý var. Þimdi en büyüðünü çýkar ve masaya koy ve ona de ki: ‘’Sen yerinde ve zamanýnda güzelsin. Benim için birkaç gün önce ýssýz bir yerden mahsur kaldýðýmda tuvalet kaðýdý kadar deðerin olmadýðýný anladým diyerek paranýn moralini boz. Kendine bir iyilik yap ve bu ay çalýþanlarýnýn maaþýný vaktinden önce ve fazla öde. Zarfýn içerisine koyduðum paralarýn yanýna en özel cümleni yaz. Þu an patronsun ve çalýþanýn maaþ zarfýna ne yazardýn, düþün düþün. Birkaç dakika sonra kendini çalýþan; maaþýný ilk almaya geleni de patronun hayalet et. Sana nasýl davranmasýný isterdin ya da zarfýna ne ne yazmasýný arzulardýn. Düþün. Hayat düþünmekle baþlar sonra yazarsýn daha sonra ya tozlu raflarda saklarsýn ya da birileri okusun diye odanýn orta yerindeki sehpaya býrakýrsýn. Þu an hiçliðin tam da ortasýndasýn ve bilinmezliðe yolculuðun kaç ay ya da kaç yýl sürecek bilmiyorsun. Þimdi sakince yerine otur ve al eline kaðýt ve kalemi kendine mektup yaz. Hangi tarihte olacaðýný kendini nasýl cümleleri kuracaðýný çok da düþünme sen sadece yaz, Dostum. Kaðýt ve kalem dilsiz, saðýr ve kör bir sýrdaþtýr. Taki, sen konuþ diyene kadar.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.