MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Şair Kimdir





Þair bir gönül ehlidir. Sevgidir yolu, umuttur ýþýðý, güzelliktir gönlü. Ne kadar yara almýþsa alsýn iyiliktir fýtratý. Keremdir Aslýdýr, Mecnun’dur Leyla’dýr, Ferhat’týr Þirin’dir. Ömrünü varlýðýna inandýðý sevdasýna adamýþtýr.

Her ne kadar acýlarý hüzünleri yazsa da, her þeyin rengini bulmak adýna gönlünü verdiði aþký için yazar. Anlaþýlmasý zordur, gerçek sevgiyi bulmasý imkansýzdýr. Dilindekini deðil gönlündekini yaþar. Bazen Yunus, bazen Mevlana, kimi zaman Pir Sultan Abdaldýr. Tahir’dir Zühre’dir.

Þair tarihi dillendiren bir bedesten. Ne kadar ve ne yaþarsa yaþasýn asla mutlu olamaz. Çünkü o nun içindeki yanan ateþ köz halinde uykudadýr.

Bir anda bir yel eser, bir þeyler olmaya baþlar. Ýnsanlarýn deðiþik tutkunlarýna hedeftir aslýnda. Kimi þöhret için yaklaþýr, kimi çýkar için. Hani Neþet usta der ya "cahildim dünyanýn rengine kandým" þair bir an içindeki ateþi üfleyene bakar ama kanmaz aslýnda. Amacýný anlamak ister dinler ve konuþur. Zaten kýsa sürede anlar ne olduðunu. Çünkü o içindeki ateþi tekrar harlayamaz o deðildir. Bu kader þairle birlikte gider ömür boyu.

Bir gün gelir gerçek aþký bulur. Gerekirse canýný dahi feda eder. Her þeyini ona adamýþtýr.
Her þairin ömrünün çoðu aramakla geçmiþtir, onu bulmak için. O gelir öyle bir ateþ yakar ki, kim üflerse üflesin söndüremez. Þair bu dertten ne kurtulur ne de kurtulmak ister tek ilacý o dur. Ama, þairin kaderidir, karþýsýndaki gerçek mi yoksa o da mý bir yalan, içinden çýkýlmaz.
Çünkü hayaller kurdurur, ümit verir her þeye karþýlýk verir. Söz verir, yemin eder birlikte.
Lakin bir anda silmiþtim hayallerini o sevilen maþuk. Defalarca bu böyle gider. Þair anlayamaz olur, nedir gerçek olan. Ne vaz geçer, ne de inanabilir. Çünkü bulmuþtur sevdasýný ne olursa olsun katlanacaktýr.

Asil kalemi iþte o zaman konuþmaya baþlar. Geçmiþte görselliðe yazdýðý þiirleri, artýk yüreðe iþlemeye baþlar. Her harf, her hece, her kelime damarýndan yüreðine dolar, ordan diline dökülür. Þiirler öyle çýkar. Yýllardýr aradýðýný yazan þiirler, hüzünle dolu vuslatýn milad’ýný yazmaya baþlar. Kalem ondan baþkasýný yazmaz olur. Ama bir türlü kader engelini geçemez.
Vuslat onun için yüreðinde yaþanýr.

Þair barýþýn ve sevginin temsilcisi, kimi zaman zulme meydan okuyan, dili olmayan kalemdir.

Ýsmet Bozkurt (Dilsiz Kalem)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.