MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

nesirlişiir
More.

nesirlişiir


(I)
Kasisli yoldan yürüyen düþ keþiþi ileride kesiþen yollarý görmek için az yüksekçe yer aradý. Rüzgâr oldukça kavisli esiyordu. Yaðmur, bulut pagodalarýndan vaaz almýþ gibi ikindi vaktini bekliyordu. Keþiþ keþmekeþ kurumuþ dudaklarýna ezâ ile ezilmiþ asmanýn gözyaþlarýný götürdü. Ân kekre bir titreme ile saatin sol zembereðine daha sýký oturdu.

Ýkindiye pek varmadan yaðmur bir rahmetin duâsýný yerine getirdi. Gömütler sulandý ve mermerleri yýkandý. Eylül kendisini hâlâ hissettiriyordu. Ekim güz sancýsý.

Düþ keþiþi; kesiþen yollarýn baþýnda. Kaîslenen damlalar bir kuðunun kanadýnda, ýtýrýnda... Doluca bir türkü söyledi rüzgâr; gök yeniden aðladý.

Bir adam bir kadýnýn ellerinden tuttu. Kadýn incecik jilesi ve omuzlarýna düþen mor küpesi ile zerafet güzeli.

Düþ keþiþi uzaktan fýsýldadý; üç elif duâsýný. Gökten düþen üç elma gibi.

Hangi cennetten kovulmuþ ki aþk!

(II)
"-Laf-ý güzaf deðil." dedi; "-lafý günah" doðrusu dedi adam. Kadýnýn oturduðu sandalyenin bir ayaðý hafifçe bir boþlukta kaldýðý icin ister istemez sallanýyordu. Üzerinde þýk bir elbise vardý. Bluz omuzlarýndan aþaðý doðru bir gül gibi dökülüyordu. Masada türk kahvesi; fincan aðzýnca yer yer köpüklenmiþ yer yer kurumuþ kahvenin rengi fincana iþlemiþ. Dinlerken Ayhan Iþýk Sokaðý’ndan dünyaya yayýlan taze çekilmiþ kahve kokusunu içine çekmeden giden yoktu yürüyen insanlardan.

Kadýn tam konuþmak isterken öðürtülü bir çan sesi duyuldu uzaktan. Kimi eli kalbinde "-amen" dedi." -Tanrýnýn sofrasýndayýz" dedi kadýn ve sözüne devam etti:"- Kim ki aþktan kanarsa ve yanarsa o bir inanýlmýþlýktandýr. Âdemoðlu aþka inanýyor. Ýnanç denilen þey beþerî heybede bir azýktýr. Umut denilen elbette aþktan baðýmsýz kendi baþýnadýr."

Kadýn konuþurken zaman bir ummalý demirci gibi tok seslerle dövüyordu saatleri. En çok kol saatlerinin caný acýyordu. Deniz yuttuðu kum saatlerinden oldukça þiþkin ve dalgalý göðsü.

Adam, kadýný dinlerken saatini çoktan kenarda unuttu. Akþam aðrýlý kuþlarýn semâdan çekilmesi ile daha çok çöktü. Leylâ unutulmuþ bir kadýndý; Kays kurumuþ bir toprak.

Hep yaðmuru beklediler.
Hep yaðmuru beklediler.

Yaðmur gizli bahçede menevþe. Bir taþýn göðsünde saklanmýþ çuha çiçeði.


Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.