MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Me
ZELZELE
Mehdi

ZELZELE


ZELZELE

Denizin sahile vuran kýsmýnda taþlarý kýþkýrtýyordu hava topraðýn fýþkýnýnda büyük raylar hareket halinde idi Ve tüm rutubetsizliði bir kenara býrakýp bir gece ansýzýn yattýk... karanlýk sabaha aydýnlanamadý bir çoðumuz Fýrýncý Mehmet’e kimse uðramadý bugün Dikili taþlar mahalle bakkaliyesinin üzerinde sitem eylediler.
Ülkenin ürkek kaldýrýmýndaki güllerden eser yok. Hýnca hýnç beton dolu her yer.! Ayten ablanýn gözlerinden düþen parçalar aðýrlaþtýrýyordu baltýklaþmýþ zemini. Ve sana yemin olsun ki büyük harabeler kadar zenginiz artýk.
Betonun nutuk çektiði topraktaki kanlar... Hanesidir sönmüþ umutlarýn öyle bir zelzele kalýntýsýdýr ki her yer laðýmýn pençeleþmiþ yüzeyi... pörsümüþ kalbimin aynasýndaki soðukluðun çekingen yüzeyindeki kargaþa özetidir sönecek olan harabenin.
Saðanak halinde düþerken gözyaþlarý. Ýnsanlar seferber ederken kargaþayý. Artýk dayanabilir mi göðsümde sakladýðým umut adlý heybetli duvar. Kim tutacak vadettiðimiz haklarýn yarýnlarýný? Çelikten kapýlarýn ardýndaki cenazeleri kaldýrmaya, yenilmiþ betondan kim? Cesaret edecek
Bizlere sunulan þahadet þerbetini yenik düþmüþ binalara düþürdük ki kaydý canlarý elimizden bir çoðunun. Can dayanýr mý yaftalanmýþ zeminin soðukluðuna boranýn vurduðu iskelede kývançlaþmýþ bir yangýn
Takip ediyor sudan seller haylanmaz þehrin. Ne günahkar iþledik ki bize sunulan þerbet bizleri boðuyor ufka kadar bocalayýp..!

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
En Çok Okunan Şiirleri

ZELZELE